Imelda Marcos tässä, hei! (eli kurkistus kenkäkaappiini)

20131105_083102.JPG

 

Silläkin uhalla, että aMinimalistin emmikoo saa tästä postauksesta sydärin (hän julkaisi aikoinaan postauksen, jossa esitteli kaikki 3-5 kenkäpariaan) , julkaisen tämän. Tämä olkoon Osa 1: Kenkäfriikin tunnustukset -sarjassa. Katsotaan, tuleeko jatko-osaa..

 

20131105_083144.JPG

 

20131105_083130.JPG

 

Työskentelin aikoinaan kenkäputiikissa, jossa opin, että sydämessäni ei ole tilaa keinonahkaisille kengille. Jalat voivat (myös korkkareissa) paremmin, jos/kun materiaali on aitoa nahkaa, puhumattakaan siitä, miten pitkäikäisiä hyvinhoidetut nahkakengät ovat. Myönnän, että heikkouteni ovat korkkarit, vaikka nykyisin omistan myös käytännöllisiä ja matalia kenkiä.

Säilytän useimmat kenkälaatikot, varsinkin, jos kyseessä on harvemmin käytettävät ja/tai kalliit (esim. juhla-)kengät. Laatikkoja on hyvä pinota kaappeihin päällekkäin, jossa ne myös säilyvät, alkuperäisten silkkipaperiensa keskellä loistavasti, vuodesta toiseen.

 

20131105_083236.JPG

 

20131105_083113.JPG

Tällä hetkellä, kenkäkaapissani hengailee myös pukinkonttiin matkaava parkkitalo, joogamatto ja pojan lumilapio. Mutta älkää antako niiden häiritä. Loistava bloggari olisi tietenkin ottanut ne kuvaushetkeksi pois, mutta innoissaan ollut kenkäfriikki ei edes huomannut niitä, kuin vasta nyt.

 

20131105_083301.JPG

20131105_083322.JPG

 

Kesäkengät on siirretty (suurimmaksi osaksi vain, näköjään) yläkaappiin, josta ne otetaan esille taas keväällä. Kun tilaa on kolmen hengen ja kahden huoneen taloudessa rajallisesti, täytyy koko ajan keksiä, mistä saa lisää säilytystilaa. (Ja nyt kun joku saattaa alkaa kritisoimaan, kerron, että kenkiä on jo karsittu huimasti. Näistä ei enää voi karsia.)

 

20131105_154859.JPG

Loppuun vielä muistutus, että hoidan kenkiäni hyvin. Annan niiden levätä, muistan suojata ja putsata säännöllisesti, jolloin ne todella kestävät vuosia. Vanhimmat kenkäparini taitavat olla vuodelta 2004, kun aloitin siellä kenkäliikkeessä työskentelyn. Nykyisin en suinkaan osta kenkiä enää usein (kerran-kaksi vuodessa, jos sitäkään), koska kokoelmani alkaa olemaan jo aika kattava.

 

Ja nyt, sana on vapaa:

 

Mitä tuumailet? Hullua vai hauskaa?

 

 

Translation: Hi, I´m Mindeka, and I´m a shoeholic.

 

Kommentit (9)
  1. Mun piti ihan laskea, että paljonko mulla on kenkiä. 23 paria, mikä kuulostaa musta aivan järkyttävältä määrältä 😛

    Neljät korkkarit, kahdet nilkkurit, kahdet kumpparit, yhdet juoksu- ja yhdet turistilenkkarit, korkosaappaat, matalat saappaat ja bikerit, salikengät, ballerinat, loaferit, sellaiset tossukat, tennarit, kolmet sandaalit, muoviset  mary janet ja kiinatossut. Näiden päälle on vielä sisätossuja.

    Kaikki on kyllä käytössä, mutta esimerkiksi korkkareita käytän niin harvoin, että en ehkä tarvitsisi neljää paria… ja on noita kesäkenkiäkin ehkä liikaa. Eikä näistä kuin muutamat ole ”täydellisiä” kenkiä, mun on niin älyttömän hankala löytää mitään mikä sopii :/ 

    Kyllä musta ideaali olisi sellainen yhdet matalat ja yhdet korkosaappaat, parit erilaiset korkkarit, nilkkurit, lenkkarit, tennarit ja sandaalit, vaikka kengistä tykkäänkin. Päädyn kuitenkin aina käyttämään vaan paria paria.

  2. Haastan sinut paljastamaan meille oman kokoelmasi, sillä tiesin,että sinä ymmärrät minua 🙂 Jostain kumman syystä… Hih.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *