Inhottavat, ikävät rokotteet, Part 3,4 and 5

Tänään oli Gabrielin 1-vuotisneuvola. Luvassa oli rokote tai rokotteita. Lyhyen neuvottelun jälkeen, puolisoni päätti (minä en suostunut päättämään), että otamme kaikki kolme rokotusta nyt kerralla. Ei sitten tarvitse pelätä tuhkarokkotartuntaa (koska sitä kuulema on liikkeellä taas Suomessakin), eikä jännittää taas puolen vuoden päästä rokotteita uudelleen. Minä siis pelkään pojalleni annettavia rokotteita, koska en haluaisi nähdä häntä sattuvan ikinä. Kuten ei varmaan kukaan muukaan äiti tai isä.

Neuvolahoitajamme on aivan huippu. Hän on aina hyväntuulinen ja ymmärtäväinen, kyselee paljon lapsesta, mutta myös parisuhteestamme ja yleisiä kuulumisia. Hän jos joku on oikeassa ammatissaan.

Koska olin ollut aiemmissa rokotuksissa ilman puolisoani, oli  nyt hänen vuoronsa pidellä poikaa rokotuksen aikana. Ensimmäistä piikkiä Gabriel ei edes huomannut. Iso Ferrari-auto oli mielenkiintoisempi. Toinen piikki tuli nopeasti ensimmäisen jälkeen, joka sai itkunparkaisunkin tulemaan. Kolmas annettiin reisien sijaan käsivarteen ja oli kaikista kivuliain. Onneksi neuvolahoitajamme oli napannut pöydälleen valmiiksi kauniin, värikkään ja soivan karusellilelun, joka sai itkun loppumaan välittömästi. Siinä me kaikki sitten tuijotimme hiljaa, musiikilla ja värivaloilla varustettua karusellia ja pyyhimme pojan kyyneleitä. Kipu ja harmitus unohtui tälläkin kertaa nopeasti. ”Ei ole pitkävihainen poika.” totesi hoitajamme, kun Gabriel kiipesi hänen syliinsä, juuri ennen kotiinlähtöämme.

Rokotteiden reaktio tulee (jos tulee) tällä kertaa vasta noin 7-10 päivän kuluttua, joten hän kertoi tarkat oireet: korkaehko kuume ja röpelöinen ihottuma, jotta emme turhaan lähtisi lääkäriin, jos sellaista ilmestyy. Gabriel ei ole reagoinut mihinkään rokotteeseen kuumeella tai oikeastaan muutenkaan, joten olemme luottavaisia ennemmin kuin hysteerisiä sen suhteen.

Pohdin, että minkä ihmeen takia minä pelkään näitä rokotuksia näin paljon (unettomuus, levottomuus ja vähän kipeä olo taas pari päivää ennen neuvolaa), vaikka niistä on selvitty ihan käsittämättömän hienosti ja ilman traumoja?

Onko muilla samoja fiiliksiä?

Kommentit (4)
 1. Semi-Vierailija
  8.8.2012, 13:27

  Hö, no toivottavasti loppuu kans vähintään yhtä onnellisesti kuin meillä, ei enää kuumetta tänään. Lapsen kanssa muuttuu basillimagneetiksi, ensimmäistä kertaa elämässäni harkitsen kausi-influenssarokotetta…

 2. Pohdittiin illalla kyllä tuotakin mahdollisuutta Semi-Vierailija 21:16.

  Tuntuu vaan niin uskomattomalta, että olisimme TAAS kipeänä,  koska pari viikkoa sitten viimeksi : http://www.lily.fi/juttu/taa-vaan-elamaa-rakas 

  ja

  http://www.lily.fi/juttu/paska-juttu-vai-kuitenkin-rokko

  Äh, harmittaa vaan pienen puolesta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *