Inhottavat, ikävät rokotteet

Poikamme 3kk-päivän kunniaksi, saimme piikin  kumpaankin reiteen. Poika suoriutui tuosta etukäteen äitiä vaivanneesta painajaisesta niin hyvin, että saattoi huokaista helpotuksesta. Oman omatuntonsa vuoksi siis. Lähtiessämme neuvolasta sai täti vielä hymyn, joten oletan, ettei syviä traumoja rokottajaa kohtaan jäänyt.

 

Rokotteet jakavat mammapiirit rajusti kahtia: toiset noudattavat rokoteohjelmaa orjallisesti kun taas toiset kritisoivat kaikkea siinä. Perheemme kuuluu ensimmäiseen tyhmään ryhmään. Kuutosrokotteen tutkimukseen emme kuitenkaan lähteneet mukaan, mutta muiden koemme olevan vauvallemme hyväksi.

Oma piikkikammoni on varjostanut poikamme suojaa näitä kamalia tauteja (mm.kurkkumätä, polio, jäykkäkouristus jne) vastaan, mutta kun neuvolassamme muistutettiin siitä, kuinka vanhemmat siirtävät pelkonsa lapsille (näyttämällä pelkonsa, jolloin lapsi oppii pelkäämään esim.piikkejä, vanhempiansa seuraamalla), päätin voittaa negatiivisen ajatteluni myös piikkejä kohtaan jo ennen ensimmäistä rokotetta. Onnistuin. Sitten vaan tsemppaamaan myös korkeiden ja ahtaiden paikkojen, bakteerien sekä hämähäkkien kanssa! Kröhöm.

Itse rokotustilanne meni tietenkin parissa minuutissa ohi, kuten myös itku. Ainoa, mikä jäi oli selvästi kipeä reisi. Kuumetta ei noussut (ainakaan 20.30 mennessä), mutta leikkien keskellä riemunpotkut saivat yllättäen suun kääntymään alaspäin ja alahuulen väpättämään. Voi mun mussulla on se jalka nyt kipeä!

Onneksi olin muiden mammojen suosituksesta hakenut apteekista suppoja, joten sellaisen annoin särkyyn juuri ennen yöpuulle käymistä. Ilmeisesti siis tämä päivä oli melkeinpä suotta niin pelätty. Poika osoitti tänään eittämättä urhoollisuutensa. Ties mikä prinssi hänestä vielä tuleekaan!

 

Kommentit (4)
 1. Mielenkiintoista…

  Me kuulimme useastakin paikasta, että autismin epäillään liittyvän niihin yhdistelmärokotteisiin, joita rokotetutkimuksissa testataan. Tänävuonna tais olla kuutosrokote tutkimuksessa. Ei menty, mutta kyllä me normaalit rokoteohjelman mukaiset rokotteet annetaan.

  Todella toivon, ettei autismi liity mihinkään ihmisen itseaiheuttamaan.

 2. Vieras Mies
  1.11.2011, 18:54

  Googlailin hieman ja kyseessä oli Andrew Wakefield, joka yhdisti rokotteiden aiheuttaman autismia. Vähän näyttäisi raha haisevan.

  http://www.nytimes.com/2010/05/25/health/policy/25autism.html

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *