Järki, talous ja asumismukavuus -Kohtaavatko ne?

IMG_5969.JPG

 

51 neliöinen, valoisa vuokrakaksio on toiminut kotinamme jo vuosia, ja mahdollistanut luotottoman ja huolettoman elämäntyylimme, sekä pitkän hoitovapaan jo vuosia. 2,5 taapero alkaa kuitenkin valtaamaan neliöitämme jo sitä vauhtia, että väkisinkin mietimme ajoittain vaihtoa suurempaan kotiin. Pari vuotta sitten päätimme, että säästämme tässä mahdollisimman paljon omaa kotiamme varten -Ja tingimme neliöistä ja muista kustannuksista, mutta nyt emme olekaan enää niin varmoja päätöksestämme.

 

 

IMG_5976.JPG

 

Kuulimme ystäväperheeltämme läheltä vapautuvasta kolmiosta, jossa tilaa oli yhteensä 79 neliötä. Siis 28 isoa valtavaa neliötä enemmän kuin nykyisessämme! Pikainen ja harkitsematon soitto vuokranantajalle, onko kolmio jo vuokrattu eteenpäin: Ei ole.

Tästä alkoi tunteiden taistelu vastaan kustannuksia, säästösuunnitelmia ja nykyistä elämäntilannetta vastaan. Minä teen edelleen osa-aikaista työtä, joka mahdollistaa korkeakouluopinnot, ja kuitenkin vielä mukavan huolettoman taloustilanteen. Mutta kun ne lisäneliöt houkuttaisi niiiiiiiin paljon.

 

IMG_6767.JPG

 

Olen viikonlopun aikana kerennyt piirtämään ja luonnostelemaan jo monta pohjapiirrustusta, kuinka uudessa kodissamme huoneet ja huonekalut järjestettäisiin, ja mitä pieniä remonttihommia siellä toteutettaisiin, että siitä saataisiin juuri meidän näköisemme.

Mutta itäisessä kantakaupungissa sijaitseva kolmio ei tietenkään ole vuoratasoltaan samaa luokkaa kuin nykyinen kaksio, vaikka alue pysyykin samana. -Mutta se ei myöskään ole mahdottoman tai järjettömän hintainen. Aargh.

Sovimme vuokranantajan kanssa, että palaamme asiaan tällä viikolla, kun edelliset asukkaat muuttavat pois. Olemme keskustelleet asiasta jokainen ilta ja vaihtaneet mielipidettämme joka toinen kerta siihen palatessamme. Pitääkö minun hankkia kokoaikainen työ, vai riittääkö rahamme vielä tuohonkin vuokraan? Saammeko säästöön vielä asuntoa ja häitä varten? Toisaalta, oman ostamisen kanssa ei olisi enää minkäänlaista kiirettä, sillä tilaa siinä uudessa kyllä riittäisi…

 

IMG_7027.JPG

 

Täällä siis kamppaillaan asian kanssa ja yritetään päästä päätökseen. Tällä hetkellä olemme molemmat sitä mieltä, että muutamme.

 

IMG_7023.JPG

Olisiko sinulla jotain hyviä vinkkejä päätöksentekoon?

 

 

Translation: We got a offer for a bigger rental appartmentand now we’re struggling with the decisions, whether we should keep on saving for our own appartment (and the wedding!) and stay at this 51 square meters two-room flat OR move into a three bedrooms flat and lessen our savings, or what? Decisions, decisions…

 

Kommentit (19)
  1. Otsikon alkuperäiseen kysymykseen… Ei, ei ne useinkaan kohtaa 🙂 

    1. Kiitos murina! 😉

  2. Mä olen itse tämmöinen fiilistuntumalla menijä, joten sanoisin että tee niin kuin sydän sanoo 🙂

    Meillä oli ennen Olivian syntymää omistusasunto (kaksio), joka tuntui heti neidin saavuttua ihan liian pieneltä. Myytiin pois, ja nyt ollaan jämähdetty tähän ”väliaikaiseen” vuokrakolmioon. Tarkoitus oli ostaa heti uusi isompi, mutta sitä täydellistä ei tullutkaan yhtä nopeasti vastaan kun oma piti jo luovuttaa. Nykyinen vuokrakolmio on ihan jees, pikkuisen vajaa 80 neliötä omalla saunalla ja pihalla. Tosin vuokra on sen verran suolainen, että mielummin sitä samalla summalla lyhentäisi lainaa. Toivotaan että se oma uusi löytyy pikaisesti, tosin nykyisillä tiukentuneilla lainaehdoilla täytynee vielä vähän kasvattaa omaa pesämunaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *