Jätä ei-haluttu vauva Drop Boxiin

Ma-material Girl

Näin Venäjällä. Ajatushan on hieno: on keksitty keino, jolla vanhemmat voivat kasvottomasti antaa vauvansa adoptoitavaksi ja samalla tehdä se turvallisesti (?). Miksi se siis tuntuu ihan hirveältä ajatukselta?

Juttu kertoo, että boksit ovat lämmitettyjä ja lukittuvia, jolloin vauva on turvassa, ennen sosiaaliviranomaisten päästyä noutamaan sinne jätetty vauva. Juttu ei kerro, miten sosialiviranomaisille menee tieto, että laatikko pitäisi tyhjentää ja kuinka kauan vauva siellä pimeässä, lukitussa laatikossa siis odottelee. Jos se luokitellaan turvalliseksi, niin ilmeisen nopeasti siis?

Toistan vielä: ajatushan on siis hieno. Jos tällä tavalla vauvalla on (parempi) mahdollisuus päästä turvallisesti uuteen perheeseen, ajatus on onnistunut. Onko kuitenkin mahdollista, että vauvojen vanhemmat pystyvät jatkossa kiertämään helpommin vastuunsa, ehkäisyn käyttämättä jättämisestä ja poistaa ongelma yhtä helposti kuin  vaikkapa asiointi Drive In -ravintolassa?

Toistan vielä kerran: Ajatushan siis ON hieno. Se vaan tuntuu niin kamalalta, että edelleenkin maailmaan syntyy ei-haluttuja vauvoja. Että joku joutuu (jonkun asian pakotettuinahan kai nämä kaikki ovat ja syitäkin on varmasti miljoona, että niitä en kommenttiboksiin tarvitse) raskausajan ja synnytyksen jälkeen antamaan vauvansa pois. Ymmärrän kyllä, että adoptio turvaa jatkossa lapselle parhaan mahdollisen perheen ja kodin, mutta tämä yksi askelma matkalla sinne, tuntuu turhan karulta, eikö? 

Jos ehkäisyvalistukseen on Venäjällä (oletan, että Venäjällä abortti ja ehkäisy on sallittu, muuten menee koko pohja jutultani) panostettu kaikki mahdollinen, niin sitten tämä ilmeisesti on pakko vaan yrittää niellä.

Kommentit

O (Ei varmistettu)

Kaikkialle ei tosiaankaan ole yhtä helppoa saada tietoa ehkäisystä kuin Suomessa, tai ihmisillä ole varaa ehkäisyyn. Monissa maissa abortti on laiton tai sen saaminen on vaikeaa ja kallista. Myös laittomat abortit tappavat lukemattomia naisia ympäri maailmaa. Jos ajatus vastasyntyneen lapsen laittamisesta laatikkoon roskiksen sijaan tuntuu kauhistuttavalta kannattaa ehkä alkaa tekemään asian eteen jotain. Kampanjoimaan naisten ehkäisy- ja aborttioikeuksien sekä asiallisen seksuaalivalistuksen puolesta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Venäjällä abortti ON se ehkäisy, siellä tehdään järisyttävä määrä abortteja verratessa mm. Suomeen.
Lisäksi Venäjällä on yllättävän paljon lapsia, jotka syntyvät alunalkaeenkin yksinhuoltaja perheeseen. Vaikka venäläiset naiset tuntuvatkin handlaavan yksinhuoltajuuden, kaikkien
tilanne ei mahdollista tätä. Ja 9 kuukaudessa voi todellakin sattua vaikka mitä.
Lokeron psykologinen tarkoitushan on vähän sama kuin abortilla; kun sen kerran tekee, sitä on turha jossitella ja katsella taaksensa. Julmempihan tuo on äidin kuvakulmasta katsottuna.

häkkilintu

Syy miksi abortti on Venäjällä se ehkäisy on siinä, että valtio tarjoaa abortin, ehkäisystä pitää maksaa. Etttä näin, hienoa Venäjä. Tämä selittää myös teiniäitien suuren määrän koulujen ehkäisyvalistuksen puutteellisuuden ohella.

Käsittääkseni nää vauvaluukut on sossun/synnytyssairaalan seinässä ja seinän sisäpuolella on toinen luukku, josta vauva otetaan sisälle. Luukun lattiassa on painoon reagoiva sensori, joka antaa signaalin siitä, että luukkuun on laitettu jotain elävää ja vauva noudetaan useimmiten heti. Vauvaluukkuja päivystetään 24/7, jotta aamuyöllä dumpattuja lapsia ei jää heitteille. 

Hylätyt vauvat ovat näissä Venäjän tapauksissa käytännössä joko liian nuorille tai liian köyhille äideille syntyneitä. Venäjän palkkatasoilla kaikilla ei ole ihan oikeasti varaa pitää sitä lasta.

Vierailija (Ei varmistettu)

Lapsettomana ja ajatusta vielä niin kovin vieraana pitävänä en tiedä saanko kommentoida. Mutta eikö sekä lapsen että vanhemman kannalta ole parempi antaa lapsi pois, kuin kasvattaa väkisellä omanaan. Eiköhän venäjälläkin ole perheitä, joilla on rakkautta annettavana näille hylätyille lapsille.

häkkilintu

Venäjällä on monilla kurjaa, jos Suomen poliisiin on uskomista. Lastenkodeissa asutaan monesti koko lapsuus ja se on kamala sääli.

Kommentoi