Jätä ei-haluttu vauva Drop Boxiin

Näin Venäjällä. Ajatushan on hieno: on keksitty keino, jolla vanhemmat voivat kasvottomasti antaa vauvansa adoptoitavaksi ja samalla tehdä se turvallisesti (?). Miksi se siis tuntuu ihan hirveältä ajatukselta?

Juttu kertoo, että boksit ovat lämmitettyjä ja lukittuvia, jolloin vauva on turvassa, ennen sosiaaliviranomaisten päästyä noutamaan sinne jätetty vauva. Juttu ei kerro, miten sosialiviranomaisille menee tieto, että laatikko pitäisi tyhjentää ja kuinka kauan vauva siellä pimeässä, lukitussa laatikossa siis odottelee. Jos se luokitellaan turvalliseksi, niin ilmeisen nopeasti siis?

Toistan vielä: ajatushan on siis hieno. Jos tällä tavalla vauvalla on (parempi) mahdollisuus päästä turvallisesti uuteen perheeseen, ajatus on onnistunut. Onko kuitenkin mahdollista, että vauvojen vanhemmat pystyvät jatkossa kiertämään helpommin vastuunsa, ehkäisyn käyttämättä jättämisestä ja poistaa ongelma yhtä helposti kuin  vaikkapa asiointi Drive In -ravintolassa?

Toistan vielä kerran: Ajatushan siis ON hieno. Se vaan tuntuu niin kamalalta, että edelleenkin maailmaan syntyy ei-haluttuja vauvoja. Että joku joutuu (jonkun asian pakotettuinahan kai nämä kaikki ovat ja syitäkin on varmasti miljoona, että niitä en kommenttiboksiin tarvitse) raskausajan ja synnytyksen jälkeen antamaan vauvansa pois. Ymmärrän kyllä, että adoptio turvaa jatkossa lapselle parhaan mahdollisen perheen ja kodin, mutta tämä yksi askelma matkalla sinne, tuntuu turhan karulta, eikö? 

Jos ehkäisyvalistukseen on Venäjällä (oletan, että Venäjällä abortti ja ehkäisy on sallittu, muuten menee koko pohja jutultani) panostettu kaikki mahdollinen, niin sitten tämä ilmeisesti on pakko vaan yrittää niellä.

Kommentit (5)
  1. Venäjällä on monilla kurjaa, jos Suomen poliisiin on uskomista. Lastenkodeissa asutaan monesti koko lapsuus ja se on kamala sääli.

  2. Lapsettomana ja ajatusta vielä niin kovin vieraana pitävänä en tiedä saanko kommentoida. Mutta eikö sekä lapsen että vanhemman kannalta ole parempi antaa lapsi pois, kuin kasvattaa väkisellä omanaan. Eiköhän venäjälläkin ole perheitä, joilla on rakkautta annettavana näille hylätyille lapsille.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *