Julkinen kiitos auttajallemme

Ma-material Girl

 

Iso virtualikukkapuska sille kauniille vaalealle neitokaiselle, joka perjantaiaamupäivänä auttoi meitä nopeammin kuin edes itse ymmärsin tilannetta:

Olimme aamupäiväkävelyllä ja kaupoissa, kun päätimme vetäistä äiti-taapero-vapaapäivän risaikseksi ja nauttia lounaan Rokki-Mäkissä. Juuri kun olin kassalla maksamassa, juoksee poika syliini ja alkaa oksentamaan. Samalla sekunnilla, tämä vaalea auttajamme oli jo kiskaissut ison tukun paperia ja ojensi niitä minulle jatkuvalla syötöllä avuksi. Ryntäsimme tietenkin vessaan (ja taas: neito huutaa: "Avatkaa se invavessan ovi VÄLITTÖMÄSTI"), ja koska pääsimme onneksemme saniteettitiloihin pesulle, emme saaneet enää tilaisuutta kiittää häntä.

Kun poistuimme vessasta, pahoittelin tilannetta kassalle( koska en nähnyt vaaleaa auttajaamme), pyytämällä anteeksi, joka kuittasi asian hymyillen:

"Ai mistä pyydät anteeksi?? Ai tosta?  Ei kuule mitään hätää. Sellaista sattuu!"

 

***

 

Halusin kirjoittaa tästä, koska tällaiset pienet teot, ovat ihan oikeasti niitä tärkeimpiä.

Kun ajattelee, että onko sillä nyt mitään merkitystä autanko, saahan se itsekin tuota paperia ja hoitakoon itse oksentavan lapsensa, niin kannustan toimimaan. Näinkin pienillä teoilla saattaa pelastaa toisen viikonlopun, vaikka se menisikin vatsataudin siivittämänä. Kaiken kaaoksen keskellä muistaa, miten hienosti meitä kohdeltiin, vaikka tilanne oli aivan järkyttävä! Ja hävettävä. Ja hirveä.

Kun elää niin hetkessä ja niin valmiina auttamaan muita, ettei edes äiti (minä) kerkeä tajuta, että "Apua, lapseni oksentaa kassalle!", ennen kuin on jo käsi ojossa auttamassa. Kyllä se kertoo henkilön uskomattoman avuliaasta ja huomaavaisesta luonteesta, sekä ihan aidosta välittämisestä. Kiitos.

Haluan ehdottomasti kasvattaa oman lapsemme yhtä ystävälliseksi ja huomaavaiseksi, joka ei vain katso vierestä, kun/jos jotain inhottavaa sattuu vieressä olijalle.

Tahtoisin siis, että jakaisitte sanaa tai tätä postausta vaikka Facebookissa, että kiitokset pääsisivät perille. Kiitän siis ennen kaikkea tätä nuorta naishenkilöä nopeista reflekseistä ja kaikesta avusta, sekä kassahenkilöä, jonka mahtava asenne ja ystävällisyys pelasti hävettävän ja hirveän tilanteen pahentumiselta, ihan vain olemalla ystävällinen.

Kiitos.

Sanoinko jo kiitos?

 

Toivottavasti teidänlaisianne löytyisi enemmänkin, ja jokaisen apua tarvitsevan läheltä!

 

Edit17.3.klo 14:00
Tarinassa on siis kaksi auttajaa: Vaalea mysteerineito, jota en kerennyt kiittämään ja ystävällinen kassaneiti.

 

Kommentit

Illuusia
Mamabella

Voi mitkä maanantaiherkistelyt! Täällä tippalinssissä luin, hymy naamalla tätä oksennustarinaa :D Just mitä maanantaiaamuna kaipaa; muistutusta että ollaan me ihmisetkin aina välillä aika ihania toisillemme <3

Mindeka
Ma-material Girl

Kyllä! Ja koska sitä harvemmin muistaa tai kuulee, niin olen ottanut tehtäväkseni kertoa aina tällaisista tuntemattomien ihanista yllätyksistä, läheisilleni tai blogin kautta.

Toivon todella, että kiitokset kantautuvat heidän molempien korviinsa. Toki kassaneidin saa tavoitettua linkkaamalla tämän heidän ravintolansa meiliin, mutta tämä toinen auttaja yllätti nopeudellaan ja tilannetajullaan minut aivan täysin. Ja täysin positiivisesti!

Siksi tämä jäikin mieleeni, vaikka kolme päivää olikin jo kulunut tapahtuneesta.

alaiho (Ei varmistettu)

Kiitokset välitetty kassahenkilölle ravintolaan! =)

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi miten ihanaa empatiaa kassatytöltä tuossa kurjassa tilanteessa. Uskoisin, että tämä koko episodi olisi ollut vielä 100 kertaa jo olemassaoloaan inhottavampi, jos olisitte saaneet osaksenne pelkkää tuijotusta. Tosi kivaa lukea tällaisia kokemuksia, nousee väkisin suupielet ylöspäin. <3

Tuli mieleen, että tässähän on loistava esimerkki pienestä arjen auttamistilanteesta, niin linkkaisin mielelläni postauksesi Kävikö pahasti? -kampanjan seinälle, jos saan luvan? :) Toivotaan että tämä kaunis kiitoksesi kantautuu tuon herttaisen kassaneidin korviin! 

Mindeka
Ma-material Girl

Ilman muuta saat linkata :) Kiitos Rosanna!

Elina U.
Lentoaskeleita

Voi vitsi, toivottavasti nyt tämä kantautuisi tuon vaalean neitosen korviin! :) Pienellä teolla voi saada kyllä niin hyvän mielen toiselle. Anteeksi muuten huolimattomuuteni tuossa kampanjasivun päivityksessä, luin tämän jutun aamulla, ja sitten päivitystä kirjoittaessani olinkin jo yhdistänyt ajatuksissani tuon kassahenkilön ja asiakkaan, sori! Vaikka kassaneitikin oli mukana pelastamassa tilannetta toki. :)

snna k (Ei varmistettu) http://neuloojapurkautuu.net

Olen aivan myyty. Tätä enemmän! Toivon todellakin, että asianomaiset näkevät tämän. Jäi hyvä mieli.

Kassa (Ei varmistettu)

Kassaneiti kiittää ihanan positiivisesta palautteesta, piristi päivää :) Ja tollaista sattuu, ei haitannut varmasti yhtään ketään! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Sainkin Facebookin kautta jo vinkin, että palaute on löytänyt ainakin kassaneidin luokse, joten uskon ja luotan sinun todella olevan ko. henkilö :)

Kuten aiemmat tässä ovat jo todenneet, tilanne olisi voinut tuntua vieläkin kamalammalta ja inhottavammalta, jos ravintolan puolelta olisi tullut inhottavia katseita, mutta ei. Olen laittanut palautteen (eli linkin tähän juttuun) myös Mäkkärin nettisivujen kautta, koska toivon myös esimiesten ymmärtävän, millainen kultakimpale heillä on käsissään. Tuolla asenteella pääset pitkälle elämässä! Paljon sydämiä ja vielä kerran:

Kiitos!

Hienoa, että palaute tavoitti sinut jo somen kautta :)

***

 

Osaatko sinä muuten sanoa, oliko tuo meitä auttanut neito edes vaalea vai muistanko väärin? Nainen hän joka tapauksessa oli :D Ja arviolta ikäiseni, eli noin kolmekymmentä.

Kassa (Ei varmistettu)

Muistaakseni oli kyllä vaalea, pitkät hiukset ainakin :) Yksi päälliköistä linkkasi tämän meidän omaan Facebook yhteisöön nii sitä kautta tavoitti minut, kiitos paljon kiitoksista ja positiivisesta palautteesta Sinulle, toivottavasti löytäisi perille vielä tuolle varsinaiselle auttajallekkin! :)

Kommentoi