Kaikki hyvin kotona ja tarhassa

20130925_194152.JPG

 

Ensimmäiset tarhaviikot on kuluneet kuin siivillä. Vaikka haaveilin pitkistä lounaista ystävien kanssa, kiireettömistä aamuista kotona, kirjoittaen blogia ja opiskellessa. -Ihan toisin kävi. Päivät kuluvat niin nopeasti, etten meinaa keretä edes lounasta syödä, vaikken mielestäni saa aikaan oikein mitään.

Aamu alkaa 06.30-07.00 kellon soidessa, tarhalle suunnataan noin 07.30-08.00 aikaan, jossa poika syö kavereiden kanssa aamupalan ja aloittaa päivän leikkimällä uusien kavereidensa kanssa. Tässä vaiheessa minä palaan kotiin ja yleensä keitän lisää kahvia. Ensimmäisen viikon jälkeen tulin kovaan flunssaan, joka jatkuu edelleenkin. Jippii.

Aamupäivisin olen käynyt luennoilla ja opiskellut itsenäisesti verkkokurssieni sisältöä (jos ei ole ollut töitä), mutta vielä toistaiseksi ei kone ole aivan täydessä käynnissä. Pientä alkunikottelua on kenties havaittavissa, sillä ensimmäisen palautustehtävän sain klikattua lähteväksi vain 18min ennnen dead linea: klo 23.22 eilen iltana. -Mutta kuitenkin sain! Lenkille en ole päässyt pian kolmeen viikkoon, mutta parempi parantaa itsensä täysin, ennen kuin siitä edes haaveilee.

Olemme pitäneet Gabrielin tarhapäivät mahdollisimman lyhyinä, niin että haemme hänet jo päiväunien ja välipalan jälkeen kotiin. Noina päivinä kaulaani juoksee iloinen taapero ”Moi, äiti! Moi, äiti!!” -tervehdystä toistellen. Pari kertaa olen joutunut jopa houkuttelemaan häntä kotiin (ensimmäisen vkon aikana), mutta tänäänkin hän ilmoitti napakasti tarhantädeille: ”Äiti tuli. Hei, hei. Me lähdetään!” ja toistelee sitä niin kauan kunnes poistumme pukemaan.

”Moi,äiti! Moi, äiti!” hokema ja iloinen halailu jatkuu satunnaisesti vielä kotimatkalla ja kotonakin. Niin liikuttavaa!

 

Tykkään monestakin asiasta G:n tarhassa, mutta henkilökunta on osoittautunut yhdeksi suurimmaksi ilon aiheeksi. Miten kiireettömiä ja iloisia he kaikki ovatkaan lapsien seurassa! Jokainen aamu ja iltapäivä, he kyselevät/kertovat kuulumiset, miten aamu on lähtenyt käyntiin tai miten päivä tarhassa on sujunut. He jopa merkkaavat syödyt ruoat ylös ja osaavat kertoa, mikä maistui parhaiten ja kuinka monta lautasellista hän on lounaalla syönyt. Arvostan. ”Tänään hän leikki melkein tunnin ajan E:n kanssa junaradalla. Todella hienoa. Niin reipas ja iloinen on ollut tänäänkin.” Pieniä sanoja jollekin, mutta ainakin tälle äidille, ne merkkaavat kaikkea.

 

Kaikki on siis sujunut tähän asti tarhassa loistavasti. Syöminen, leikkiminen, päiväunet -Kaikki. Vain parina aamuna poika on käskenyt minua ottamaan takin pois ja tulemaan mukaan aamupalapöytään, mutta viimeistään omahoitajan alkaessa jututtaa iloisesti häntä, äiti unohtuu. ”Hei, hei,äiti. Lähde.”

Ja minä lähden.

20131001_114410.JPG

 

20131104_151947.JPG

 

Toivottavati kaikilla teillä muillakin tarhan aloittaneilla on sujunut yhtä loistavasti! Onhan?

 

 

Translation: Our son has been at the communal day care from the beginning of January. Everything has been easier and these past few weeks has been more smooth than we ever could dream of. Hopefully this is gonna last.

Kommentit (7)
 1. Ihanaa kuulla, että teillä on alkanut päiväkotitaival noin kivasti!

  Ja vaikka itsellänikin on jonkin sortin ruuhkavuosifiilistä pienen lapsen, opiskelun, opinnäytetyön, kirjoittamisen, partioharrastuksen hommien, liikkumisen ja kodin pystyssä pitämisen yhdistämisessä, totesin juuri, että viihdyn kuitenkin tässä elämäntilanteessa kympillä paremmin kuin pikkuvauva-arjessa. Tästä voi sitten päätellä, että sukulaisten kyselyistä huolimatta, toista lasta ei pahemmin suunnitella. 😀

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/01/23/onnellisuudesta-ja-moninaisesta-vanhemmuudesta/

 2. Sanon samaa kuin kaikki muut sanoivat meillekin: Hyvin se menee 🙂

  Ja niinhän se on mennytkin.

  Tänään oli ensimmäinen aamu, kun oli havaittavissa pientä vastustelua tarhaan jäämisen ja äidin pois lähtemisen kanssa, mutta kun jäin rauhassa aamupalaksi tarhaan hänen seurakseen, hän oli taas täysin tyytyväinen. Iloinen moikkaus: ”Heippa äiti” ja kaikki oli taas hyvin.

  Nyt pitäisi vaan sulkea tämä Lily ja avata amk- tehtäväportaali 😀 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *