Kannattaa lopettaa yöimetys

No niin. Gabriel täyttää sunnuntaina 9kk ja vihdoinkin yöt alkaa sujumaan yhtä hyvin kuin, hmmm, melkein puoli vuotta sitten.

Eli, ongelmana oli pojan jatkuva heräily ja sitten ainakin kerran yössä kunnon raivarit, joka kesti melkeinpä tarkalleen tunnin. Asiaa on pohdittu täällä palstalla, sukuleisten ja ystävien kanssa, sekä neuvolassa terveydenhoitajan ja lääkärin kanssa. Kaikki oli kliinisesti kunnossa, eli ei korvatulehdusta tai muutakaan terveydellistä syytä moiseen käytökseen.Koska Gabriel alkoi liikkumaan aktiivisesti jo puolen vuoden paikkeilla, epäilivät kaikki (me myös), että syy on ihan oikeasti siinä, ettei poika saa tarpeeksi energiaa ruoasta, jolloin hän nukkuisi kylläisenä öitä. No, painokäyrä tuki tätä ajatusta, sillä se on laskenut kuin lehmän häntä jo useamman kuukauden. Siksi emme uskaltaneet lopettaa yöimetystä, jota täydennettiin jopa pullollisella maitoa hyvinkin pitkään.

Lääkärin määräyksestä (8kk neuvolan yhteydessä) lisäsimme puuroon voisilmän sekä ruokiin vähän rypsiöljyä, toiveissa, että painokäyrä tasaantuu tai jopa nousisi hieman. (Välihuomautuksena sanon sen, ettei poika ole nälkiintynyt tai ulkoisesti edes laiha. Täysin sopusuhtainen, energinen ja pullaposkinenkin.) Pikkuhiljaa alkoivat heräilyt vähentyä ja tasaantua sen verran kellontarkoiksi, että tajusimme sen muuttuneen pelkäksi tapaheräilyksi.

Nyt, kuukauden jälkeen, nukumme yömme uskomattoman hyvin: Gabriel nukahtaa 21 aikaan ja herää kerran yössä, jolloin hän hörppää vettä pullosta ja nukahtaa välittömästi uudelleen. Hän on hereillä siis 0,5 -3min ja herää kuten ennenkin, 06-07 aikaan. Aika mieletön muutos, vai  mitä?

Mitä siis teimme? Lopetimme yösyötöt kertaheitosta ja tarjosimme vesipulloa, kuten meidän lapsuudessa on kuulemma ollut tapana, mutta vasta kun on ollut varmaa, että lapsi on kylläinen yön yli. Nyt jos hän itkeskelee yöllä (kuten viikko sitten), tajuamme heti jonkin olevan vialla. (Viikko sitten tupsahti eka hammas, joka tietenkin kiukutti, mutta särkylääkkeellä rauhoittui.)

Tuntuu uskomattomalta nukkua jopa 5h heräämättä kertaakaan!

Haluisinkin siis kuulla, onko teillä vastaavia kokemuksia? Miten teillä lopetettiin yösyötöt ja loppuivatko heräilyt itsekseen vai pitääkö tää vesipullokin pian vierottaa jotenkin..?

Kommentit (2)
 1. Hienoa! Kiva kuulla!

  Me pärjätään nykyisin myös ilman vettä ja se tapahtui ihan vahingossa (?), ilman mitään toimenpiteitä. Mutta, jos ennen imetin enemmän iltapainotteisesti, niin nyt se on kääntynyt aamuun ja päivään. Joskus harvoin illalla edes näyttää haluavansa ja tänäänkin vaan käänsi päänsä pois ja sanoi: ”Ei”. Tai ainakin niin minä kuulin 😀

  Yöunet on aika vakiona, kestoltaan 20.30-07, mutta päiväunet lyhenee joka viikko vaan uhkaavammin…

  Uusin taito on seisoa ilman tukea. Hups.

 2. Moi!

  Me lopetettiin Valon kanssa yöimetys kokonaan pääsiäisenä, ilman mitään vettä.
  Ja hyvin on mennyt, itseasiassa meillä ilmetys jäänyt melkein kokonaan pois.
  Valo menee nukkumaan 20-22 maissa ja herää 05-06 ja syö pullollisen maitoa ja jatkaa unia 07-08saakka:) Neljä hammasta on putkahtanut ja kontataan ja noustaan joka paikkaan seisomaan.. Hurja vauhti 😀

  hih!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *