Kannattaako irtisanoutua hoitovapaalla?

Olen kokenut koko tunteidenkirjon viime päivinä. Olen punninnut elämäni tärkeimpiä asioita ja yrittänyt tehdä oikeita, järkeviä ja realistisia päätöksiä. Vaakakupissa ovat painineet painaneet: upea työ ja korvaamaton aika kotona, poikamme kanssa. Arvaatko, kumman valitsin? 

En tahdo avata työtäni enempää, mutta uskokaa kun sanon: lähes seitsemän vuoden ajan (koko kulunut aika), olen Rakastanut työtäni. Sitten (tietenkin) lapsi muuttaa kaiken, enkä enää näekään itseäni siinä työssä! Suurin ongelma on ajankäyttö. En ole valmis hakemaan Gabrielille vielä hoitopaikkaa, jota nykyinen työni vaatisi. Mietimme esimieheni kanssa minulle uutta työnkuvaa, mutta sama ongelma seurasi edelleen. Muutaman kuukauden ajan pohdin, murehdin ja jopa ahdistuinkin asiasta, enkä ymmärtänyt, miten asia tulisi ratkaista. Kunnes pari viikkoa sitten, totuus iski alitajunnasta tietoisuuteen ja jysähti eteeni: Minun on irtisanouduttava ja etsittävä uusi työ.

Nyt se on sitten tehty. Olen irtisanoutunut ja tulevaisuudelle avoin. Ainoa ehtoni uudessa työssä on: Downshiftaus: Työaika ei saa aiheuttaa ongelmia tai hermojen kiristystä perheemme sisällä, eikä työ sisällöltään saa olla liian haastavaa tai vastuullista. Nyt tahdon elää tässä hetkessä, minun perheelleni, jonka tulevaisuutta tässä rakennamme.

Mitä sanotte? Olenko hullu vai oikeastaan jonkun oikean ajatuksen jäljillä?

Ja pitääkö tästä ilmoittaa jonnekin (KELA/ammattiliitto tms.)?

Onko joku toteuttanut vastaavan unelman lähiaikoina?

images?q=tbn:ANd9GcRBmO1j7Prv0LkDifxz1LN8nWCPIkQzEOuj8XfUtW9kuyDwEGms

Kuva lainattu.

Kommentit (8)
  1. Kiitos myös uusimmat kommentoijat! Hienoa kuulla, että muitakin samoin ajattelijoita löytyy.

    M-M: Toivottavasti kaikki onnistuisi ja pääsisit pian aloittamaan perhepäivähoitajana. Ystäväni teki kanssasi saman päätöksen noin seitsemän vuotta sitten ja on edelleen sillä tiellä 🙂 Olemme myös ajatelleet, että kun joskus aika koittaa, haluaisimme Gabrielin perhepäivähoitopaikkaan, ison päiväkodin sijaan. Voit siis uskoa, että kannustan kaikkia alalle aikovia, koska kuulemani mukaan perhepäivähoitopaikat ovat todella kiven alla.

    ***

    Nykyisin olen muuten osa-aikaisesti töissä, noin kerran (lauantaina) viikossa. Työsopimukseni on ns. nollasopimus, joten välillä saattaa mennä kokonainen kuukausikin, ettei minulla ole yhtään töitä., eli saamme olla perheen kesken kotona. Tämä on osoittautunut niin hyväksi järjestelyksi meille (sopiva kombo äidille, lasten ja aikuisten juttuja), että ilmoitin olevani hoitovapaalla koko 2013 vuoden. Toivottavasti kaikki sujuisi suunnitelmien mukaan ja saisimme vielä ensi vuodenkin olla pojan kanssa kotona!

  2. Minä myös irtisanouduin töistä, siinä vaiheessa kun piti ilmoittaa tulenko takaisin vai jäänkö hoitovapaalle. Tykkäsin työstäni tosi paljon, mutta RAKASTAN TYTÄRTÄNI. Nyt on kunnassa hakemus, jos pääsisin perhepäivähoitajaksi. Tutkinto löytyy ja nykyisin on tarvittavat tilatkin. Sitä odotellessa nautin ajasta kotona.
    Ensin mietin pitkään uskallanko irtisanoutua, mutta en raskinut/halunnut hakea hoitopaikkaa Millalle. Eihän meillä silloin olisi ollut paljoa yhteistä aikaa.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *