Kehu itseäsi -keskiviikko

 

20130828_195102.JPG

Itsensä ylittäminen on kyllä hienointa mitä tiedän.

Joko kyse on siitä, että itsetunto kaipaa pientä potkimista tai sitten pitäisi lopettaa ennakkoon panikoiminen, mutta oikeastaan, väliäkös sillä, jos lopputulos (tai siis -tuntemus) on näin hieno.

 

Tämä viikko ei lähtenyt parhaiten käyntiin. Oli oksennustautia, tehtävien dead lineja, tenttejä ja kaikki tuntui aivan ylitsepääsemättömän hankalalta. Naputtelin siinä sitten vessassakäyntien lomassa opettajille meilejä, että mitäs jos en nyt pääsekään tenttiin ja/tai saa tehtäviä ajallaan palautettua. Vastaus tuli: Teet sitten kun kerkeät ja tulet tenttiin sitten uusintapäivänä -No problem.

 

***

Tänään, kun koko perhe oli taas jaloillaan, oli vuorossa itselläni kaksi The ultimate challengea (tai ainakin niin kuvittelin):

 

Verkkoviestinnän lopputyön esittely

&

Graafisen suunnittelun tentti

 

 

Jostain syystä nämä tuntuivat itselleni vaikeimmilta. Oikeastaan, jos ihan rehellisiä ollaan, niin aivan sairaan pelottavilta. Oliko syynä sitten luokan eteen astuminen vai oman nettisivuston esitteleminen ja muihin vertaaminen? Valitsemani typografian, kontrastin ja visuaalisen ilmeen mahdollinen kritisointi? InDesignin tai Photoshopin (kuviteltu) osaamattomuus?

Vai mikä?

 

En tiedä. Mutta kun molemmat oli saatu päätökseen ja kävelin helpottuneena kotiin, en saanut virnettä pois kasvoiltani. Oli aivan mahtava fiilis! Olin ylittänyt itseni, voittanut pelkoni ja suorittanut jännittämäni asiat kunnialla loppuun. Verkkosivusto sai positiivista palautetta, tentti tuntui älyttömän helpolta ja olo oli kaikin puolin kevyt. Ensimmäinen jakso on suoritettu kunnialla loppuun ja ensimmäiset arvosanat sekä opintopisteet ilmestyvät pian nettiin.

 

TUNTUU ÄLYTTÖMÄN HIENOLTA!

 

Ehkä muistan seuraavan jakson alkaessa olla itselleni hieman armollisempi, sillä teen kuitenkin parhaani. Jos tulee sairastumisia tai yllättäviä kiireitä, niin ei ne koulutehtävät sieltä katoa mihinkään. Jos jonkun tehtävän palauttaa ”vähän sinnepäin” -asenteella tai päivän myöhässä, niin harvemmin sillä on mitään vakavempaa seuraamusta. Lupaan, etten jatkossa keskity siihen, mihin en ehkä pysty, vaan siihen, mitä olen jo saavuttanut.

 

Annetaan siis kaikki hieman armoa itsellemme tähän keskiviikkoon ja nautitaan juuri tästä hetkestä. Stressi ei nimittäin stressaamalla lopu.

Täten julistan tämän keskiviikon Kehu itseäsi-keskiviikoksi ja haastan mukaan teidät kaikki:

 

Mistä sinä voisit tänään kehua itseäsi?

 

 

Kommentit (10)
 1. Hyvä sinä!Itse kans taistelen just nyt jättiläismäisen koulutehtävänipun kanssa ja harteilla painaa viime yön yrjöilyepisodi pikkuisen kanssa..saas nähdä mitä tästä vielä seuraa..

  1. Jaimes, I so feel for you!

   Toivottavasti selvisitte taudista nopeasti? Mä inhooninhooninhoon tuota tautia, kun se on niin intensiivinen ja taaperon kanssa (ei osaa juosta vessaan/ tähdätä ämpäriin) ei pysty tekemään mitään muuta kuin vaan vahtimaan, ”Koska tulee? Tuleeko taas?”, jos ei halua oksennusta ihan kaikkialle.

   🙁 Paljon tsemppiä! Meillä ainakin kesti vrk/hlö -Jos nyt jotain hyvää pitää siitä keksiä.

 2. Mä nyt kyllä vähän tuun kehasemaan suakin, tosi hienoa! Mä itse palautin vaan yhden kämäsen reflektion, kun sen kandin viimeistely roikkuu edelleen, joten en nyt vielä onnittele itseäni. Mutta mulla on kyllä tapana palkita itseäni usein perjantaisin vaan ihan siitä hyvästä, että taas on yksi viikkoa hienosti (enemmän tai vähemmän :P) elettyä elämää takanapäin 🙂 Tämä on yhdeltä lapsuuden kaverilta kopioitu tapa, joka on kyllä sangen mukava viikonlopun startti, on se sitten jätskiannos ja lehdenlukuhetki, uudet kengät tai pussillinen shampanjateetä!

  1. shampanjateetä!kuulosta ihanalta!mistä sellaista saa? 🙂

   1. Se ei ainoastaan kuulosta ihanalta, se ON ihanaa! Sekä vihreänä että uutuutena mustana shampanjateetä saa Théhuoneelta 🙂

    1. Oih,varmaan pakko hankkia itsellekin. Tuo jos mikä piristäisi maanantaisin..

     1. Shampanjateetä?? -Pakko saada. Tuleeko siitä yhtä hyvä olo kuin shampanjasta? Vai ilman sitä pahaa oloa 😉

      1. Tulee, ilman pahaa oloa 🙂 Hämmentävää on, miten paljon etenkin se vihreä todella maistuu ihka oikealle shampanjalle.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *