Kiinteisiin siirtyminen

Olemme aloittaneet kiinteiden syöttämisen. Harhaanjohtavasta nimestä huolimatta kyseessä on siis hedelmä-, marja- ja kasvissoseet, jotka uppoavat (myös meidän) pikkuiselle helposti ilmankin hampaita. Noudattamamme siirtymis-/ruokavalio-ohjelma etenee näillä kuukauden ja sitten lisäämme joko viljan tai lihan. Olemme päättäneet lisätä kuun vaihteessa ensimmäisenä mainitun. Puuro tuntuu jostain syystä paremmalta idealta kuin blenderissä muussattu possu.

Viimeiseen kuukauteen emme ole nukkuneet varmaankaan 2,5h pidempiä pätkiä. Ensin itkimme kai vähän nälkää, sitten hampaita, sitten masukipuja ja nyt näiden lisäksi myös tissi-ikävää. (Niistä yöllisistä akrobatiaesityksistä puhumattakaan!) Poika on nyt alkanut aivan selkeästi protestoimaan sitä, ettei saakaan enää rintaa ”lapsentahtisesti”, eli silloin kun huvittaa. Imetyskerrat ovat (nykyisin yötä lukuunottamatta) aivan samat kuin ennenkin, mutta jotenkin hän selkeästi hoksasi suunnan, johon soseiden avulla ollaan menossa: kauemmaksi tisseistä.

Koska usein nukahdamme kumpikin kesken yösyötön, en aamulla edes tiedä kuinka usein poika on syönyt, sillä usein hän vaan nappaa rinnan suuhunsa, mutta nukahtaa samantien. Pitää minua siis tuttinaan. Hellyyttävää. Tästä siis aiomme seuraavaksi eroon. (Kerran yössä hän saa jatkossakin syödä, jos haluaa, se ei ole suuri uhraus minulle.)

Kaksi yötä takana, ei vielä mitenkään nukuttua sellaista, mutta getting there!

 

Muuten sanoisin, että elämä helpottaa huomattavasti, kun poika syö muutakin kuin maitoa. Tuntuu henkisesti aika mahtavalta, kun tietää pääsevänsä esim. uimahalliin ilman kiirettä takaisin: ”Hmmm.. Syötiinkös me 2,5h sitten..Eli jos nyt menen suihkuun ja saunaan ja puen ja menen kotiin, niin se varmaan jo huutaa siellä nälkäänsä..” 

 

P.S.

Gabriel 5kk osaa ryömiä, istua, nousta konttaus- sekä karhukävelyasentoon sekä tarttua esineisiin vain yhdellä kädellä ja pitää samalla tasapainon. Neuvola juhlisti näitä viimeksi antamalla pojalle papukaijamerkin. Olen NIIN ylpeä!

P.P.S.

Olen päättänyt jäädä hoitovapaalle. Siinä asiassa vasta selvitettävää riittääkin, joten siitä oma postaus pian.

 

Mahtavaa keskiviikkoa kamut!

 

 

Kommentit (5)
  1. haha 🙂 Ja tycker det också 😉

     

  2. Tusen tackar, Mamma!

    Viimeyö meni jo paljon paremmin! Olin illalla uimassa, joten isi nukutti Gabrielin vellillä. Poika nukkui tupla-annoksen saatuaan jonnekin ehkä 02.30 asti (20 nukkumaan). Joten tuntuu kuin olisi saanut nukkua pal-jon enemmän kuin viimeviikolla yhteensä 😉

    Mielestäni on upeaa, jos sinä menet töihin ja isi jää kotiin hoitamaan Lilla-Millaa. Aivan mahtavaa. Olet varmastikin ansainut jokaikisen kahvitauon, jonka saat keskeytyksettä viettää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *