Kirjastontuoksuiset terveiset

Ma-material Girl

 

 

Työhöhönpaluumotivaatio alkaa olemaan jo sitä luokkaa, että tyhjensin pääkirjaston hyllyt, kaikesta alaa vähänkin sivuavasta. Ensimmäisen kirjan ahmin yhdessä päivässä, sillä kyseessä oli muotiblogi-ilmiötä ja bloggaajia tutkiva teos. Hah. Osui ja upposi. Mahtavaa oli myös löytää hyllyistä vuoden 2012 teoksia, sillä mm. muoti-, media- ja markkinointialalla tuntuu kirjat vanhenevan jo vuodessakin -Ja menettävän vähän koko pointtinsakin samalla. Vai miltä tuntuisi lukea markkinoinnin opusta, jossa painotetaan lehti- ja televisiomainonnan olevan yrityksen ykköskeinoja tavoittaa potentiaaliset asiakkaat...?

 

 

Olen niitä ihmisiä, jotka nauttivat kirjastossa asioinnista. Aivan kuin pelkkä kirjojen lainaus jo sivistäisi ja saisi aktiivisen aivotyöskentelyn alkamaan. Joskus myös haahuilen aivan väärällä osastolla, ihan vaan katselemassa, että minkälaisia kirjoja vaikkapa lääketieteen tai fysiikan hyllyistä löytyy, vaikkei aikomuksena olekaan vaihtaa alaa ihan niin radikaalisti. (Tai siis, ainakaan en tiedä sitä vielä.)

Oma ihastuksensa on myös kirjoissa, joista löytyy aiempien lukijoiden muistiinpanoja ja alleviivauksia. Alan välittömästi miettimään, että mihinköhän tarkoitukseen tätä kappaletta tai lausetta on käytetty. Opinnäytetyö? Yläasteen historian kurssin esitelmä? Gradu? Ja kuka mahtoikaan olla edellinen lukija? Kuinka monta lukijaa tälläkin kirjalla on elämänsä aikana ollut?

Kiehtovaa.

 

Joskus olen haaveillut kirjan kirjoittamisesta itsekin. Mutta sen innon pahimpana piikkihetkenä, taisinkin perustaa blogin. Ja aika lailla eri aiheesta -Tietenkin.

 

 

Kirjaston kehittymisestä digiaikaan pitää muuten vinkata vielä se, että myös Helsingin kaupungin kirjastot, tarjoavat luettavaksi E- kirjoja, joiden lainaus onnistuu vaikka lapsen päiväuniaikaan helposti, parilla klikkauksella. Uusimpia teoksia löytyy Helmet- palvelusta nettikirjoina, joita lainataan omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lukuohjelman saa ladattua kirjan yhteydessä, joten parin minuutin päästä, kirja aukee koneellesi, missä ikinä oletkaan. Aivan mahtavaa!

 

Koska sinä olet viimeksi käynyt kirjastossa ja muistatko vielä, mitä lainasit?

 

 

 

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

No joo!

me käydään viikottain kirjastossa (koska yleensä mukaan lähtee joku piirretty ja niissä on laina-aika vain viikon ;). 

Viimeksi käytiin toissa päivänä, mukaan tarttui muksulle Barbababa kirjoja. Itelleni en lainannut mitään, mutta löysin "Saa Ottaa" -hyllystä kolme fantasiakirjaa itelleni. Samalla palautin Hiirulaiskirjoja, Barbababoja, Puppeja, Sisustustyylit -kirjan, Aamiainen Tiffanylla ja Hetken hiljaisuuden. 

Meidän kirjastot on ihan loistavia! Etenkin sadepäivinä tykätään leikkiä tossa Soukan kirjaston lastenosastolla, mistä löytyy sorminukkeja, pehmoleluja, sohvaa ja leikkitelttaa. Iso Omenan kirjastossa käydään useammin lähinnä valikoimansa takia ja leikkitilat on sieläkin. 

Mä rakastan kirjaston kirjojen tuoksua. Semmosta vanhaa ja kulunutta, ummehtunuttakin. :) 

Mindeka
Ma-material Girl

Ainoa huono puoli noissa leikkipaikoissa, ainakin täällä meillä päin, että ne on aivan toisessa päässä kirjastoa kuin ne hyllyt, jonne itse haluaisin. Olen siis tehnyt kompromssin, että varaan kirjat netistä ja noudan ne siitä asiakaspalvelutiskiltä (0,50€/kirja varausmaksu), jolloin itse nuuhkimiseen ja hyllyjn tutkimiseen ei yleensä jää aikaa ;)

Mun mielestä on hienoa opettaa lapsillekin kirjaston ihanuus -Vaikka se alkuun olisikin leikkipaikan ja lainattavien DVD-/CD-levyjen muodossa ;)

Liv
Päiväuniaika

Totta muuten varmasti. Minä en oo koskaan osannut ajatella noin kun Iso Omenassa tyttö on usein rattaissa kun minä kierrän hyllyjä (siis nukkuu) ja Soukan kirjasto taas on niin pieni ja tuttu, että sielä uskaltaa muksun jättää leikkii yksinään siihen leikkipaikkaan, aina sielä joku kirjaston työntekijä katselee vähän perään, vaikkei enää oikein tarvetta olisikaan :) 

iitukka

Pari viikkoa taitaa olla viime käynnistä. Lapsille lainataan kaiken sortin kirjoja - Miinoja ja Manuja, Mikko Mallikasta, Minttuja, Tammen kultaisia kirjoja - sekä tietenkin (huoh...) usein mukaan lähtee myös Fröbelin Palikat -cd ja/tai -dvd. Itse lainaan harvemmin mitään, kun ei kahden riiviön kanssa oikein ole lukuaikaa. Tosin kesän aikana tuli luettua pari Riikka Pulkkista, tykkäsin kovasti! Kirjastot on huippujuttu ja lapsillekin (1,5 ja 3 vee) tosi mieluisia vierailupaikkoja!

Mindeka
Ma-material Girl

No, täytyy myöntää, että oma lukuaika vähentää yöunien määrää, sillä rauhallinen lukuaika yleensä vasta taaperon mentyä nukkumaan ;)

Minäkin luin kesällä Pulkkisen kirjoja (anopin kirjahyllystä) ja tykästyin kovasti. 

Hetkiä arjesta

Mä oon kirjastorakastaja! Ja oon tehny mun lapsista samanlaisia.aina on kaksi innokasta kirjastoon lähtijää mun lisäksi. Kävin kirjastossa viimeksi eilen.palautin patricia cornwellin uusimman ja lainasin karin slaughterin uusimman.selvästi jännärikausi meneillään..syksyllä on niin kiva hautautua viltin alle lukemaan jännäreitä kynttilöiden loisteessa..:)

Mindeka
Ma-material Girl

Syksy+ jännärit= takuuvarma kombo :)

Hetkiä arjesta

Sit jos on vielä kuppi kuumaa kaakaota..täydellistä!

Mindeka
Ma-material Girl

Ja lämmin fleece-peitto <3

S-S

Mä olen kirjarakastaja, ollut aina.

Olen pieneltä paikkakunnalta kotoisin, ja koska asuin ihan korvessa ja olin kirjanörtti, tunsin pikkukunnan kirjaston valikoman yhtä hyvin kuin kirjastonhoitajat itse. Silloin olin kaikkiruokainen, luin kaiken mitä käsiini sain. Nykyisin (sattuneesta syystä) olen tullut siihen tulokseen, että jaksan lukea vain (erittäin laadukasta) chick-lit:iä tai businesskirjallisuutta.

Ja koska nykyään olen myös laiska, olen siirtynyt digimaailmaan. Nolottaa ihan, että en edes lainaa, vaan ostan suoraan Amazonista Kindle-apiin ja ahmin niitä sitten aina kun on sopiva hetki. 

Mindeka
Ma-material Girl

Niin, ja jos tekstissä sanoin, että pelkästä lainaamisesta tulee jo sivistyneemmän ja kirjaoppineemman tuntuiseksi, niin entäs sitten kun ne todella komeilee omassa kirjahyllyssä! -Ja todellakin, nimenomaan edes ennen kirjan aloittamista ;)

Mä voin tulla siis lainailemaan sun kirjahyllystä jatkossa? ;)

S-S

Tottahan toki, noita oikeita kirjoja lainaan mieluusti - Kindlen kirjoja ei oikein voi ;)

Mindeka
Ma-material Girl

Toki voi: Tulen teille kahville ja linnoittaudun koneesi ääreen? Vai puhelimesi? Vai tablettisi? ;)

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kindle on niin mahtava! On niin kätevää, että kun huomaa, ettei mitään kirjaa olekaan kesken ja lapsi nukkuu ja olisi oiva tilaisuus rojahtaa sohvalle hyvän kirjan parin niin ei tarvitse kuin käväistä Amazonissa, klikata pari kertaa ja tadaa! Kindleen on putkahtanut uusi ihana kirja. Harmi vain, että ne maksaa... :D

Ella F.
Siperian Ella

Juuri kirjastosta printtikankaan historiakirjoja hakeneena olin juuri alkamassa omassa blogissani virittämään ylistyslaulua kirjastolle :) Olin juuri pyytämässä sulta tuon blogikirjan tietoja, mutta senhän sai netistä koneelleen, joten kiitän vain kauniisti vinkistä ja toivon, että saan sieltä vähän myös näkökulmaa kandintyöhöni.

Mindeka
Ma-material Girl

Toivottavasti :) Tsemppiä kandiin!

Se lukuohjelma tosiaan tarjoutuu sieltä automaattisesti, kun on lataamassa E-kirjaa itselleen lainaan. Helppoa. Eli ihanaa.

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Arvaa mitä tein kaksosten ekana hoitopäivänä: menin kirjastoon tietenkin, ihan yksinäni sinne aikuisten puolelle. :D

Mindeka
Ma-material Girl

Olen kyllä vähän kade, Emilia... Kaksoset on siis aloittaneet tarhan? Tästä pitääkin pian vaihtaa hieman ajatuksia!

Kao Kao

Mä jouduin niin pitkään lukemaan vapaa-ajalla opiskelukirjoja, että nyt kun oon valmistunut niin luen hömppää! 

Tykkään historiallisista romaaneista, aloitin kesällä lukemaan Diana Gabaldonin Matkantekijä-sarjaa ja siinä riittikin lukemista (Eka osa Muukalainen, jos kiinnostaa). Ja jos genrestä tykkää niin Philippa Carrin Valkoinen Kuningatar ja sen jatko-osat olen myös lukneut.

Sitten hömppäosastolla jatketaan... luen Sookie Stachouse -"jännäreitä" enkuksi (joo joo, kielitaito pysyy yllä, tosin en vieläkään tajua miten vampyyri pystyy hmm.. miehisiin toimintoihin, jos sillä ei kerran ole ruumiintoimintoja..).

Ja kun on melkein tunnin työmatka suuntaansa, niin kirja laukussa pitää työmatkaajan tyytyväisenä :)

Mindeka
Ma-material Girl

Minäkin olen valinnut hetkelliseksi työmatkavälineeksi mieluummin sporan kuin pyörän, että pystyy lukemaan matkalla ;) Koukuttava kirja= Mahtava pakokeino kaikesta arjesta, aivan sama mitä aihe käsittelee ;)

Luru
Changes

Kyllä meillä kulkee ajatukset niin samoilla radoilla, että! Kirjastoon asti en tosin ole ehtinyt nyt kuukauteen, mutta kamala hinku olisi päästä kahmimaan sieltä KAIKKI aiheista graafinen suunnittelu, typografia, kuvittaminen jne... varmasti todella yllättävää!? ;D

Mindeka
Ma-material Girl

Hihhi. Ei yllättänyt muuten lainkaan ;) Harmi, ettei asuta lähempänä toisiamme, sillä saisimme varmasti toisistamme paljon seuraa näihin (yhteisiin) harrastuksiimme. Hihhi.

Luru
Changes

Ja taas veit sanat suusta! ;D

Vaatetaivas

Itse käyn kirjastossa aina kun tulee muistutus kirjojen lainaamisen määräajan ylittämisestä!

Kirjastot on ihania paikkoja, se kirjojen tuoksu huumaa päätä ja jotenkin se vaimea hiljaisuus on aina kuin toiseen maailmaan astumista. Olisi ihana joskus yöpyä kirjastossa!

Itse lainaan hektisen arjen vastapainoksi hömppäromaaneja tai dekkareita. Patricia Cornwellin Scarpetta -sarja tuli luettua kesällä putkeen, sitten luin Maeve Binchyn romaaneja joissa kuvaillaan ihanasti välimeren tummia iltoja ja sykähdyttäviä romansseja. Viimeisimpänä olen lukenut melkein kaikki Elizabeth Adlerin kirjat. Ihania tarinoita, joissa sama juoni toistuu hieman eri maisemissa kerta toisensa jälkeen ja sankaritar saa aina sankarinsa. :D

Kahvittelija
Kahvia, kiitos!

Kirjastot, ah, niin ihania paikkoja. Turun pääkirjasto on lempipaikkani Turussa - menen sinne ennemmin kuin kauppakeskuksiin, jos mulla on hetki omaa aikaa. Se kirjastojen varaussysteemi on niin kätevä, hyödynnän sitä tosi paljon. Viimeksi kävin kirjastossa toissapäivänä ja lainasin Vammaisuus-teoksen opintojen vuoksi ja Pekka Hiltusen romaanin Iso omaksi ilokseni.

Kommentoi