Kirjastontuoksuiset terveiset

 

20131015_211345.JPG

20131014_200610.JPG

 

Työhöhönpaluumotivaatio alkaa olemaan jo sitä luokkaa, että tyhjensin pääkirjaston hyllyt, kaikesta alaa vähänkin sivuavasta. Ensimmäisen kirjan ahmin yhdessä päivässä, sillä kyseessä oli muotiblogi-ilmiötä ja bloggaajia tutkiva teos. Hah. Osui ja upposi. Mahtavaa oli myös löytää hyllyistä vuoden 2012 teoksia, sillä mm. muoti-, media- ja markkinointialalla tuntuu kirjat vanhenevan jo vuodessakin -Ja menettävän vähän koko pointtinsakin samalla. Vai miltä tuntuisi lukea markkinoinnin opusta, jossa painotetaan lehti- ja televisiomainonnan olevan yrityksen ykköskeinoja tavoittaa potentiaaliset asiakkaat…?

 

20131015_211510.JPG

 

Olen niitä ihmisiä, jotka nauttivat kirjastossa asioinnista. Aivan kuin pelkkä kirjojen lainaus jo sivistäisi ja saisi aktiivisen aivotyöskentelyn alkamaan. Joskus myös haahuilen aivan väärällä osastolla, ihan vaan katselemassa, että minkälaisia kirjoja vaikkapa lääketieteen tai fysiikan hyllyistä löytyy, vaikkei aikomuksena olekaan vaihtaa alaa ihan niin radikaalisti. (Tai siis, ainakaan en tiedä sitä vielä.)

Oma ihastuksensa on myös kirjoissa, joista löytyy aiempien lukijoiden muistiinpanoja ja alleviivauksia. Alan välittömästi miettimään, että mihinköhän tarkoitukseen tätä kappaletta tai lausetta on käytetty. Opinnäytetyö? Yläasteen historian kurssin esitelmä? Gradu? Ja kuka mahtoikaan olla edellinen lukija? Kuinka monta lukijaa tälläkin kirjalla on elämänsä aikana ollut?

Kiehtovaa.

20131014_231324.JPG

20131015_210336.JPG

20131015_211407.JPG

 

Joskus olen haaveillut kirjan kirjoittamisesta itsekin. Mutta sen innon pahimpana piikkihetkenä, taisinkin perustaa blogin. Ja aika lailla eri aiheesta -Tietenkin.

 

20131015_211257.JPG

 

Kirjaston kehittymisestä digiaikaan pitää muuten vinkata vielä se, että myös Helsingin kaupungin kirjastot, tarjoavat luettavaksi E- kirjoja, joiden lainaus onnistuu vaikka lapsen päiväuniaikaan helposti, parilla klikkauksella. Uusimpia teoksia löytyy Helmet- palvelusta nettikirjoina, joita lainataan omalla kirjastokortilla ja tunnusluvulla. Lukuohjelman saa ladattua kirjan yhteydessä, joten parin minuutin päästä, kirja aukee koneellesi, missä ikinä oletkaan. Aivan mahtavaa!

 

Koska sinä olet viimeksi käynyt kirjastossa ja muistatko vielä, mitä lainasit?

 

 

 

Kommentit (25)
  1. Kirjastot, ah, niin ihania paikkoja. Turun pääkirjasto on lempipaikkani Turussa – menen sinne ennemmin kuin kauppakeskuksiin, jos mulla on hetki omaa aikaa. Se kirjastojen varaussysteemi on niin kätevä, hyödynnän sitä tosi paljon. Viimeksi kävin kirjastossa toissapäivänä ja lainasin Vammaisuus-teoksen opintojen vuoksi ja Pekka Hiltusen romaanin Iso omaksi ilokseni.

  2. Itse käyn kirjastossa aina kun tulee muistutus kirjojen lainaamisen määräajan ylittämisestä!

    Kirjastot on ihania paikkoja, se kirjojen tuoksu huumaa päätä ja jotenkin se vaimea hiljaisuus on aina kuin toiseen maailmaan astumista. Olisi ihana joskus yöpyä kirjastossa!

    Itse lainaan hektisen arjen vastapainoksi hömppäromaaneja tai dekkareita. Patricia Cornwellin Scarpetta -sarja tuli luettua kesällä putkeen, sitten luin Maeve Binchyn romaaneja joissa kuvaillaan ihanasti välimeren tummia iltoja ja sykähdyttäviä romansseja. Viimeisimpänä olen lukenut melkein kaikki Elizabeth Adlerin kirjat. Ihania tarinoita, joissa sama juoni toistuu hieman eri maisemissa kerta toisensa jälkeen ja sankaritar saa aina sankarinsa. 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *