Kivuton muutto, onko sellaista olemassakaan?

Ma-material Girl

 

Instagramissa minua seuraavat, saattoivatkin jo huomata, että muutosta tuli kuin tulikin totta. Vaihdamme vuokrakaksiosta kolmioon ja siinä sivussa sitten, kaikessa rauhassa, jatkamme asuntosäästöämme, melkein kuten tähänkin asti.

-Toki hieman pienemmällä summalla, mutta ei niin merkittävästi, etteikö tämä olisi ollut meille oikea ratkaisu.

Neliöitä tulee melkein kolmekymmentä lisää, joten muutos oli kuitenkin niin huomattava, ettemme voineet jäädä enää tähän kaksioon. Me siis muutamme.

 

 

Muutto tulee nopeasti, koska kerkesimme tammikuun aikana ottaa asian puheeksi vuokranantajan kanssa. Ja koska helmikuu on lyhyt, muuttoon on enää hetki.

Viikonlopun aikana meille alkoi ilmestyä jätesäkkiä ja pahvilaatikkoa, koska opiskeluiden, töiden ja harrastusten jälkeen, pakkausaikaa on naurettavan vähän. Jokainen hereilläoloaika on hyödynnettävä, mutta mistä ihmeestä sitä aloittaisi?

Omat kengät + vaateet = pakattu, lukuunottamatta muutamaa, joita käytän näiden viikkojen aikana. (Tästä tulee eräänlainen haaste myös itselleni, koska käytössä on vain muutama vaate ja kenkä, joista päivän asut on rakennettava. Katsotaan, paljonko kuvamateriaalia tulee. Heh.)

Ensimmäinen kierrätykseen lahjoitettava jätesäkillinen on jo täynnä, sillä haluan aina muutossa aloittaa niin puhtaalta (ja siistiltä!) pöydältä kuin vain mahdollista. Huuto.nettiin en varmaankaan jaksa lisäillä myytäviä, joten toistaiseksi, kiitos kaikille ostajille! Palataan asiaan hieman myöhemmin ;)

 

 

Mielessäni tästä tulee kivuton, helppo ja nopea muutto, koska

 

A) Muutamme kaksiosta, joten huonekaluja tai tavaraa ei ole paljon

B) Uusi koti on lähellä, eikä muuttoautolla suhailuun kulu turhaa aikaa

C) Aloitin pakkaamisen jo, ja aion pakata joka päivä ohimennen yhden jos toisenkin laatikon valmiiksi, jolloin varsinaiseen muuttopäivään ei jää kuin päivittäin tarvittavat tavarat, vaatteet, ruoat jne, jotka kipataan vaikka Ikea-kassiin nopeasti

 

(Ja toivottavasti:)

D) Poika menee mummille yöksi (Mummi, jos luet tätä, niin toivottavasti nyökyttelet siellä)

E) Saamme edes yhden kaverin kantoavuksi (Kaveri, jos luet tätä, niin toivottavasti nyökyttelet siellä)

 

 

Että sellaiset suunnitelmat täällä. Jos on vinkkejä, miten muuton hoitaa mahdollisimman nopeasti, niin kaikki neuvot otetaan kiitollisena vastaan.

Myös varmuudeksi, muuttokokemukset taaperon kanssa kiinnostavat, joten tarinaa kehiin vaan!

 

 

Translation: We're moving into a bigger department within next few weeks, so I better start packing already. After studies, work and hobbies, we don't have too much time (while we're awake) and I want to do everything properly, so we can have a fresh and clean start at our new home. Exciting!

 

 

Kommentit

Muuttokokemuksia taaperon kanssa: Jos vaan mitenkään mahdollista, käykää uudessa kodissa etukäteen! Ja antakaa taaperon pakata itse jotain tavaroitaa ja mieluiten myös viedä ne itse uuteen kotiin. Toki jos on vain päivän ajan molempiin koteihin avaimet on vähän haastavampi toteuttaa, mutta jos maagisesti yökylän aikana on koti vaihtanut uuteen osoitteeseen, voi se hitusen viedä turvallisuuden tunnetta... 

Mindeka
Ma-material Girl

Todella hyvä pointti! Kiitos, murina!

Uskon, että meidän on mahdollista hoitaa muutto viikonlopun aikana asteittain, jolloin poika olisi mukana ensimmäisenä siivouspäivänä, nimenomaan uudessa kodissa. Hän on todella innokas siivoaja, kunhan saa oman rätin ja itse suihkautella puhdistusainetta :D

Olen lukenut lasten stressistä ja muutto taisi olla kakkosena, pahimpien lasten stressin aiheuttajien listalla, ja ihmekös tuo, kun eihän hän voi tietää, mitä se muuttaminen edes tarkoittaa. Pyydänkin häntä pakkailemaan omia lelujaan pikkuhiljaa, jos siitä saatais vaikka kiva leikki aikaiseksi.

Kiitos hyvästä vinkistä!

Ella F.
Siperian Ella

Onnea uuteen kotiin :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos Ella F.!

.Tiia

Muuttolaatikoihin / kasseihin kannattaa kirjoittaa mitä ne sisältävät, esim. "vaatteet", "lasit", "kattilat" jne. Toinen hyvä vinkki, joka meillä toimi viime muutossa, on kirjoittaa laatikoihin myös mihin huoneeseen ne menevät. Näin keittiötavarat löytyvät suoraan keittiöstä, eikä vaikkapa kattiloita tarvitse lähteä metsästämään makuuhuoneesta :).

Mindeka
Ma-material Girl

Loistava vinkki! Kiitos .Tiia!

Varsinkin, jos (kun) pakkaus tapahtuu iltamyöhäisellä, ei varmaankaan muisti pelaa kovin hyvin, että mihin laatikkoon laitettiinkaan puhelimen laturit tai puurohiutaleet :D

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu) http://leluteekki.wordpress.com

Jee, onnea muuttoon! Hyviä vinkkejä jo, vielä se, että vaikka itselle se on itsestäänselvää, niin lapselle ei voi liian monta kertaa vakuuttaa, että me kaikki yhdessä muutetaan ja kaikki meidän tavarat, myös sänky, tulee mukaan - ja varsinkin tietysti ne omat tärkeimmät. Me muutettiin kun esikoinen oli jo neljän, mutta sillekään tämä ei ollut ihan selvää. Mutta kovasti sitä motivoi, kun sai valita omaan huoneeseen värin yhdelle seinälle ja sisustustarran ja olla auttamassa omien tavaroidensa pakkaamisessa. Taaperon kanssa ongelma on tietysti, että siitä on enemmän haittaa kuin apua pakkaamisessa, mutta ehkä yhden laatikon voi antaa lelujen pakkaamiseen (ja purkamiseen, kunnes ne viimein on oikeasti pakattava).

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos Emilia!

Gabriel alkoi inoissaan jo pakkaamaan kanssani, ja huomasin nopeasti, että hänestä saattaa olla enemmän haittaa kuin varsinaista hyötyä. -Kaikella rakkaudella!

Ennen on ollut niin helppoa muuttaa, kun on itse saanut päättää aikataulut ja pakkaamiset täysin, eikä ole tarvinnut miettiä, että herääköhän taaperi nyt, jos menen tyhjentämään makkarin yläkaappeja... Mutta, kyllä tästä selvitään. Poika on kova auttamaan nykyisin kaikessa, joten kyllä tästäkin saadaan kiva leikki aikaiseksi ;)

Mimosa

Tosiaan laatikoihin kannattaa kirjottaa mitä missäkin on ja minne ne menevät. Mieluusti vielä pariin eri paikkaan. Myös sellanen laatikko mihin laitetaan kaikki muuttopäivänä tarvittavat tavarat, on kätevä. Tyyliin hammasharjat, kahvimuki, puuroaineet yms.

Tärkeää on myös, että ne lapsen tärkeimmät lelut/unilelut/yms. on jossain helposti löydettävässä laatikossa. Että on jotain tuttua heti esillä uudessa kämpässä.

Vanha muuttosääntö taitaa olla, että yhtä monta laatikkoa kuin asunnossa on neliöitä. Eli ei liian painavia laatikoita, huolellisesti pakattu (esim. ei kahvinkeittimiä jätesäkkkiin kuten siskollani on tapana tehdä :D ).

 

Mindeka
Ma-material Girl

Lapsen unilelut ja muut toooodella tärkeät lelut pakataan vasta muuttopäivänä (tai edellisenä iltana) ja ehkä vielä niin, että poika tekee sen itse. Ajattelin, että hän saa ison paperikassin tai vedettävän matkalaukun, jossa kulkee kaikki hänen tärkeimmät juttunsa, jotka saa heti itse purkaa uudessa kodissa. Tämä toteutetaan mahdollisesti jo edellisenä iltana, jos/kun viemme esim. kirjahyllyä ja pesukonetta sinne pesupäivän yhteydessä. Muuttopäivän hän toivottavasti on mummilla -Tai leikkii uudessa kodissa lapsenvahdin kanssa. -->T, jos luet tätä, nyt tarkoitan sinua ;)

Ja, en missään nimessä usko, että saamme niin montaa laatikkoa (51kpl) kasaan, mutta pakkohan tämä on nyt tarkistaa! Veikkaan itse hmm... maksimissaan neljäkymmentä. Tai hetkinen, lasketaanko jätesäkki yhdeksi (vai kahdeksi) laatikoksi ..?

 

Veikkauksia kehiin: Kuinka monta laatikkoa/ jätesäkkiä meidän kaksiosta kertyy?

 

Vihjeet:

Nainen: kenkäfriikki, ja aika paljon vaatteitakin.
Mies: Minimalisti, jolla on kylläkin harrastuksena jalkapallo, futsal ja lätkä
Lapsi: 2,5v taapero, jonka isovanhemmat hemmottelevat leluilla pilalle

my view

Onnea uuteen kotiin, on se ihanaa muuttaa jos muutta vielä parempaan :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos myview! Toivottavasti teillä on kaikki hyvin ja uusi elämä rullaa vaivatta :)

Mindeka
Ma-material Girl

Vihdoinkin joku, joka ymmärtää minua täysin! Kiitos ihana Ruusu!

Juuri täysin samalla tavalla olen asian järkeillyt -Ja niin myös puolisokin. Me siis valitsimme lisäneliöt ja pienemmät säästöt, sen sijaan, että kiukuttelisimme pikkuneliöissä, kärsisimme jatkuvasta kaaoksesta, mutta säästäisimme rahaa enemmän. Tämä uusi asunto on sen kokoinen, etten tiedä, saammeko ikinä niin isoa omistusasuntoa, joten pitäähän sitä nyt hetken ainakin elellä väljästi ;) Raha on kuitenkin vain rahaa, ja omaisuus on toki omaisuutta, mutta kyllä tilava asunto tuo mielestäni enemmän onnea ja parempaa elämänlaatua tässä elämänvaiheessa, kuin kumpikaan ensin mainittu.

Ella F.
Siperian Ella

Mä en jotenkaan ällistykseltäni osannut sinne aikaisempaan ketjuun mitään kommentoida, mutta todella olisin halunnut sen pankin osoitteen, jossa lainaa annetaan tuosta noin vaan osa-aikatyötä tekevälle ostaa asunto. Että jos se vaan olisikin vaihtoehto, niin tottakai meilläkin olisi ollut oma kämppä jo vaikka miten pitkään, mutta ei niitä lainoja kertakaikkiaan vaan pätkätyösoppareilla ja osa-aikatyöllä saa, enkä mä kauheasti tässä asiassa pankissa haluis valehdellakaan. 

Joten vielä kerran paljon onnea uuteen kotiin! Se on varmasti ihana ja tilava ja niinkuin sanoit, rahaa se vaan on. Jos elämässä jostain selviää vain rahalla, niin asiathan on silloin aika hyvin, eikö? :) 

Kommentoi