Kivuton muutto, onko sellaista olemassakaan?

20140209_100606.JPG

 

Instagramissa minua seuraavat, saattoivatkin jo huomata, että muutosta tuli kuin tulikin totta. Vaihdamme vuokrakaksiosta kolmioon ja siinä sivussa sitten, kaikessa rauhassa, jatkamme asuntosäästöämme, melkein kuten tähänkin asti.

-Toki hieman pienemmällä summalla, mutta ei niin merkittävästi, etteikö tämä olisi ollut meille oikea ratkaisu.

Neliöitä tulee melkein kolmekymmentä lisää, joten muutos oli kuitenkin niin huomattava, ettemme voineet jäädä enää tähän kaksioon. Me siis muutamme.

 

20140209_100633.JPG

 

Muutto tulee nopeasti, koska kerkesimme tammikuun aikana ottaa asian puheeksi vuokranantajan kanssa. Ja koska helmikuu on lyhyt, muuttoon on enää hetki.

Viikonlopun aikana meille alkoi ilmestyä jätesäkkiä ja pahvilaatikkoa, koska opiskeluiden, töiden ja harrastusten jälkeen, pakkausaikaa on naurettavan vähän. Jokainen hereilläoloaika on hyödynnettävä, mutta mistä ihmeestä sitä aloittaisi?

Omat kengät + vaateet = pakattu, lukuunottamatta muutamaa, joita käytän näiden viikkojen aikana. (Tästä tulee eräänlainen haaste myös itselleni, koska käytössä on vain muutama vaate ja kenkä, joista päivän asut on rakennettava. Katsotaan, paljonko kuvamateriaalia tulee. Heh.)

Ensimmäinen kierrätykseen lahjoitettava jätesäkillinen on jo täynnä, sillä haluan aina muutossa aloittaa niin puhtaalta (ja siistiltä!) pöydältä kuin vain mahdollista. Huuto.nettiin en varmaankaan jaksa lisäillä myytäviä, joten toistaiseksi, kiitos kaikille ostajille! Palataan asiaan hieman myöhemmin 😉

 

20140209_100616.JPG

 

Mielessäni tästä tulee kivuton, helppo ja nopea muutto, koska

 

A) Muutamme kaksiosta, joten huonekaluja tai tavaraa ei ole paljon

B) Uusi koti on lähellä, eikä muuttoautolla suhailuun kulu turhaa aikaa

C) Aloitin pakkaamisen jo, ja aion pakata joka päivä ohimennen yhden jos toisenkin laatikon valmiiksi, jolloin varsinaiseen muuttopäivään ei jää kuin päivittäin tarvittavat tavarat, vaatteet, ruoat jne, jotka kipataan vaikka Ikea-kassiin nopeasti

 

(Ja toivottavasti:)

D) Poika menee mummille yöksi (Mummi, jos luet tätä, niin toivottavasti nyökyttelet siellä)

E) Saamme edes yhden kaverin kantoavuksi (Kaveri, jos luet tätä, niin toivottavasti nyökyttelet siellä)

 

20140209_111725.JPG

 

Että sellaiset suunnitelmat täällä. Jos on vinkkejä, miten muuton hoitaa mahdollisimman nopeasti, niin kaikki neuvot otetaan kiitollisena vastaan.

Myös varmuudeksi, muuttokokemukset taaperon kanssa kiinnostavat, joten tarinaa kehiin vaan!

 

 

Translation: We’re moving into a bigger department within next few weeks, so I better start packing already. After studies, work and hobbies, we don’t have too much time (while we’re awake) and I want to do everything properly, so we can have a fresh and clean start at our new home. Exciting!

 

 

Kommentit (14)
 1. Vihdoinkin joku, joka ymmärtää minua täysin! Kiitos ihana Ruusu!

  Juuri täysin samalla tavalla olen asian järkeillyt -Ja niin myös puolisokin. Me siis valitsimme lisäneliöt ja pienemmät säästöt, sen sijaan, että kiukuttelisimme pikkuneliöissä, kärsisimme jatkuvasta kaaoksesta, mutta säästäisimme rahaa enemmän. Tämä uusi asunto on sen kokoinen, etten tiedä, saammeko ikinä niin isoa omistusasuntoa, joten pitäähän sitä nyt hetken ainakin elellä väljästi 😉 Raha on kuitenkin vain rahaa, ja omaisuus on toki omaisuutta, mutta kyllä tilava asunto tuo mielestäni enemmän onnea ja parempaa elämänlaatua tässä elämänvaiheessa, kuin kumpikaan ensin mainittu.

  1. Mä en jotenkaan ällistykseltäni osannut sinne aikaisempaan ketjuun mitään kommentoida, mutta todella olisin halunnut sen pankin osoitteen, jossa lainaa annetaan tuosta noin vaan osa-aikatyötä tekevälle ostaa asunto. Että jos se vaan olisikin vaihtoehto, niin tottakai meilläkin olisi ollut oma kämppä jo vaikka miten pitkään, mutta ei niitä lainoja kertakaikkiaan vaan pätkätyösoppareilla ja osa-aikatyöllä saa, enkä mä kauheasti tässä asiassa pankissa haluis valehdellakaan. 

   Joten vielä kerran paljon onnea uuteen kotiin! Se on varmasti ihana ja tilava ja niinkuin sanoit, rahaa se vaan on. Jos elämässä jostain selviää vain rahalla, niin asiathan on silloin aika hyvin, eikö? 🙂 

 2. Onnea uuteen kotiin, on se ihanaa muuttaa jos muutta vielä parempaan 🙂

  1. Kiitos myview! Toivottavasti teillä on kaikki hyvin ja uusi elämä rullaa vaivatta 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *