Kukkia, lenkkareita ja alusvaatteita

Ma-material Girl

Nyt on levätty, rentouduttu, otettu omaa aikaa, käyty urheilemassa ja piristetty kulahtanutta mammalookkia myös kampaajan avulla.

Ollaan tilailtu nettikaupoista pojalle sovitukseen uusia lenkkareita (koko jo 23!!), luettu päiväuniaikaan kirjaa, maattu sohvalla oikein kyllästymiseen asti ja nautittu myös silloin tällöin pilkahtaneesta auringosta!

 

Koska vanhat farkut tarvitsivat allensa legginsit, jotta pysyivät ylhäällä, on käyty kaverin vaatekaapilla kerjuulla ja piristetty näin vaatekaapin sisältöä. Näissä kuvissa siis selvästikin vielä vaatekaapin veteraaneja...

Kuontalo sai uudet raidat ja samalla piristettiin lookkia myös leikkaamalla melkein kymmenisen senttiä latvoja pois. Pari päivää sitä jaksoi pitää auki ja föönata aamuisin, mutta nyt mennään taas tutulla nutturasykeröllä ;) Hyvä yritys kuitenkin!?

 

Tilasin myös uusia alusvaatteita netistä (tuttu valmistaja), koska kaapista löytyy joko

A) ennen raskautta käytettyjä

B) raskaanaollessa käytettyjä tai

C) pari kk synnytyksen jälkeen hankittuja alusvaatteita,

joten nyt yritetään saada myös sinnekin osastolle edes jotain piristävää ja istuvaa vaatetta! (Kokoja on tilattu nyt aika montaa eri, koska sitä oikeaa ei tietenkään voi tietää sovittamatta. Koen kuitenkin, että kotona sovittelu on helpompaa kuin se, että lähtisi taaperon kanssa alusvaateostoksille.. Ja tiedänhän minä ainakin ne koot, jotkä eivät ole oikeita = mitä kaapista nyt löytyy).

Kysynkin siis nyt teiltä:

Miten sinä olet ratkaissut vaate- ja varsinkin alusvaateshoppailut vauvan syntymän jälkeen?

Kommentit

Luru
Changes

Mä en muista noista vaatejutuista enää muuta kuin sen miten äärettömän onnellinen olin kun imetyksen loputtua vihdoinkin aloin pienentyä tuosta maitobaariosastolta. Kun vielä imettäessä jouduin ostamaan bikinitkin mallia/styleä täti, sillä tuolloisessa koossani 75G (herrajjumala tuo kauhistuttaa vieläkin, G!!!) ei yksinkertaisesti ollut muuta tarjolla, olin niin iloinen kun vihdoin sain hankkia itselleni jotain oikeasti nättiä - ja nuorekasta! :)

Nuo tennarit on kyllä superpäheet! Ja sun uusi hiusväri myös - ihana! (saatan ehkä haluta jotain samanlaista kun äiti, ihana äiti, minut synttärilahjakseni kampaajalle saattelee)

 

Liv
Päiväuniaika

Minä käytin imetysajan vanhoja urheilutoppeja (oli kaapissa parit rintsikatkin, mutta kun oli typerää vetää pienemmät päälle ja tuskailla sitten maitoa täynnä olevien tissien kanssa liian pienissä, tai vaihtoehtoisesti jos laittoi isommat, ne oli imetettyä auttamatta ihan liian isot. Muutenhan käytin ihan vanhoja vaatteitani ja palauduinkin tosi nopeasti vanhoihin mittoihin :)

HelloAochi

Ostin kahdet imetysliivit ja niitä edelleen käytän :)

Vaatteita en missään vaiheessa ostellut, samat vanhat meni niin raskausajan kuin nytkin - lukuunottamatta kahta imetysmekkoa, joita olenkin käyttänyt lähestulkoon joka päivä viimeisen vuoden ajan.

Mindeka
Ma-material Girl

Mulla on sellainen "ongelma", että olen kutistunut lähes joka suunnasta hieman, joten vaan yläosat menettelee enää vanhoista (ennen raskautta olleista) vaatteista. Mitkään housut eivät istu enää, puhumattakaan alusvaatteista. Puoli vuotta olen tässä nyt odotellut, että josko se paino vielä palautuisi (ja ne vähäiset muodotkin), mutta näyttää olevan turhaa.

Kaverin vaatekaapilta olen saanut jo paljon apua housuongelmaan, mutta alen loppurysästä metsästän vielä edullisia, sopivia, vaatteita.

Lopetin imetyksen siis aika lailla vuosi sitten ja sen jälkeen aloin kutistumaan. Outoa. Jotenkin aina luulin, että imetyksen aikana nimenomaan laihtuisi, eikä enää sen jälkeen, mutta toisin kävi.

Liv
Päiväuniaika

Mulla rupesi paino nousemaan vanhoihin mittoihin kun tyttö oli jotain 1,5v. Vieläkin oon hoikemmassa kunnossa, kuin ennen raskautta, mut enää ei ole niin vaikea pitää painoa tuolla vajaassa viidessäkymmenessä. Jossain vuoden tienoilla ja vähän jälkeen (synnytyksen jälkeen) taisin olla hoikimmillani, vaan 43kg (ennen raskautta painoin ~53kg, synnyttää lähtiessä 64kg). Nyt paino heittelee 47-50kg välissä ja tää tuntuu olevan ihan hyväkin :) Että ehkä sulla on vielä toivoa! ;) 

Perhe Koossa

Mä en ole ostanut itselleni yhtään mitään raskauden jälkeen... No imetysliivit ja pari imetyspaitaa, mutta en mitään "kivaa". Mä olen aika lailla saman kokoinen kuin ennen raskautta, joten vanhat vaatteet käyvät edelleen. Jotenkin on hankala ostaa mitään, kun aina pitää miettiä miten mistäkin saa tissin ulos. :)

Olen siis keskittänyt shoppailut täysin vauvanvaatteisiin. Olemme kuitenkin lähdössä piakkoin Espanjaan ja ajattelin ostaa sieltä ITSELLENI jotakin kivaa kesäksi. No okei, ehkä myös pikku-Koolle. :)

Ella F.
Siperian Ella

Taaperoisen kanssa alusvaateostokselle mukaan tarvitset vain vähän huumorintajua ja seikkailumieltä!

Käytiin tammikuun alussa joku ruma päivä Sellossa "ulkoilemassa". Koska tylleröinen oli mitä mainioimmalla tuulella, menin ihan rohkeasti Changelle, pyysin myyjää tuomaan kokoja ja tuuppasin kärryt bébéineen sovariin. No eihän se lapsi siellä kärryissä viihtynyt, joten otin pois ja annoin touhuta siinä samalla kun sovitin.

Luonnollisesti tapahtuu klassinen, juuri sillä hetkellä kun äidillä ei ole mitään yläkroppansa peittona, kuulen myymälän puolelta "hei, sä taidat olla vähän pieni poistumaan täältä yksin..." Ja ryntään ainoastaan liivit juuri ja juuri yläruumiini peittona tyllerön perään. Muuten meni ihan ok, tyttösellä on vaan paha tapa repiä suljettuja sovareiden verhoja ja huudella kuluuvalla äänellä TADAA!. Onnistuin kuitenkin ostamaan kahdet omaa silmää miellyttävät ja oikean kokoiset liivit. 

Itseäni lähinnä nauratti koko ajan, vaikka vähän siinä joutui hosumaan. 

Marjia

Mä unelmoin hyvin istuvista imetysliiveistä (jos joku tietää jonkun hyvän kaupan niin saa vihjata), mutta en ole vielä(kään) kerinnyt kaupoille vaikka Sipuli on jo kohta 5kk vanha!! Nyt on menty näillä Carriwellin lörpöillä (koko  xl eikä rinnat todellakaan mahdu niihin kunnolla ja ympärysmitta on toooosi iso) jotka hädissäni tilasin netistä viikko synnytyksen jälkeen. Kevättä kohden mennessä, kun istuvampia vaatteitakin olis kiva käyttää täytyisi löytää nyt täydellisesti istuvat ja mukavilta tuntuvat liivit kuppikokoa luultavasti J tai K. Aargh!

Monet ovat muuten sanoneet, että paino laskee imetyksen lopettamisen jälkeen. Ehkä se imetys lisää sitten luontaisesti ruokahalua ja tulee myös syötyä vähän mitäsattuunopeaa, kun väsymykseltään ja vauvanhoidolta ei aina jaksa miettiä ruokia loppuun asti. Mä olen kokenut haasteeksi sen, että nyt kun olen kotona, niin pitäisi aina miettiä ne kaksi lämmintä ateriaa. Yhdessäkin terveellisessä ateriassa on jo tarpeeksi sunniteltavaa näille aivoille.

Oho tulipa paljon asiaa... :D

HelloAochi

Tilaa timarcosta! Mitkäköhän minä tilasin, odotas...

Marjia

Kiitos vinkistä!!

Amma
Why you little!!

Mulla on yleensä pojan kummitäti tai muu vastaava lapsenviihdyttäjä mukana, yksin liikkeellä ollessa on sovittelut jääneet.

Mindeka
Ma-material Girl

No niin, sovitus- ja palautusrumba on nyt hoidettu, ja iloisena voin todeta, että kaappiini löytyi jopa neljät uudet alusvaatesetit ja ehkä pari muutakin kevätvaatetta :) Kun löysin sopivat mallit, niin tänään tilasin samoja vielä kahdessa eri värissä, joten kaikki hyvin taas alusvaatelokerossakin! Jeee!

Ehkä jo seuraavalla shoppailukerralla uskaltaudun ihan oikeaan liikkeeseenkin sovittelemaan, mutta nyt ei vielä tarvitse :) Kiitos kaikille kommenteistanne ja hienoa HelloAochi, kun autoit Marijaa! Tämä on niin parasta blogissa!

Marjia

Piti tulla tänne vielä kertomaan, että paketti Timarcolta saapui ja itkuhan siinä pääsi kun suurimmatkin imetysliivit olivat auttamatta liian pienet. Koko 80 ja 85 J ei vaan riitä, ja isompia en ole löytänyt. Koorrrrrpeee ja ottaa päähän ja ikettää. Mistä ihmeessä mä voisin vielä etsiä???

 

HelloAochi

Aih, no voi harmi :(

Kommentoi