Kun olen lähdössä työmatkalle ilman passia

Ma-material Girl

Työmatka joulukuulle on lyöty lukkoon, lapsenvahtivuoroista on sovittu mummin kanssa (koska hoitopaikkaa emme ole vieläkään, hakemuksista huolimatta saaneet) ja eilen sen tajusin: Eihän minulla ole voimassa olevaa passia!

Pikainen Googletus ja lentoyhtiöiden sivuille ei tuonut varmuutta asiasta, mutta Finnairin (en lennä tietenkään Finnairilla)  sivuilla kerrottiin poikkeustapauksesta, että Pohjoismaiden sisällä, saa lentää ajokortilla.

Onko kellään kokemusta, pääsenkö lentämään Tukholmaan, ilman passia ja henkilökorttia,

sillä kumpaakaan ei minulta löydy? Ajokortti kylläkin.

Oh my.

 

 

Translation: I´m flying on a business trip to Stockholm and yesterday I realized that I don´t have a paasport..

Kommentit

HelloAochi

Ajokortilla ei mielestäni saa lentää (Pohjoismaista en tosin tiedä), mutta passin saa kyllä viikossa! Pikapassin sitäkin nopeammin :)

Hauskaa matkaa!

Tamsin

Pohjoismaissa ei mielestäni tarvita erillistä matkustusasiakirjaa, mutta toki henkilöllisyys pitää tarvittaessa pystyä todistamaan ja käsittääkseni siihen kävisi sitten ajokorttikin? En sitten tiedä koskeeko erisäännöt lentämistä. Ei kai?

Miiza

Ajokorttihan ei ole virallinen henkilöllisyystodistus, joten kannattaa varmaan ainakin yrittää saada passi hommattua. Itse en uskaltaisi jättää ajokortin varaan tuota.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos matka on joulukuulle, niin kyllähän passin ehtii ennen sitä hommaamaan moneen kertaan :) Itse en kyllä jättäisi ajokortin varaan, koska se ei ole virallinen henkilöllisyystodistus.

Eerika
Bättre liv

Olisihan se passi sitten valmiina seuraavaa matkaa varten jos sen nyt hommaa, hyvin ehtii vielä :)

Ö (Ei varmistettu)

Multa ei muistaakseni ikinä ole Tukholman lennoilla passia tai muuta henkkaria kysytty, mutta en kuitenkaan itse uskaltaisi ottaa riskiä, vaan hommaisin sen passin. Vielähän tässä ehtii ihan hyvin :)

Kristaliina
Puutalobaby

Mä uusin kans passini ihan vasta, ja viikossa tuli! Paitsi että poliisiasemalle pitää varata aika hakemuksen palauttamista varten (käy näppärästi netissä), ja ekat vapaat ajat tulee tavallisesti vasta johonkin parin viikon päähän. Mutta muuten homma kävi mun mielestä yllättävän näppärästi!

HelloAochi

Ja jos on kiire, niin kannattaa tarkkailla peruutusaikoja :D

Niitä saattaa saada vaikka samalle päivälle! Vaikka eihän Mindekalla taida niin kiire edes olla.

Ella F.
Siperian Ella

Mä hankkisin kyllä passin. Ajokortti kun ei ole virallinen henkilöllisyystodistus, niin vaikka se finskille kelpaisikin, niiin JOS jotain sattuisi ja itseään pitäisi enemmän todistella, niin olisi sitten se virallinen matkustusasiakirjakin.

Mutta hei, onnea työpaikan johdosta, ja hienosti homma starttaa kun heti lähdet reissuunkin :) Kerrassaan hienoa! Ja tässä on vielä pari viikkoa aikaa siihenkin, että ehditte sen päivähoitopaikan saamaan :)

Kristaliina
Puutalobaby

Heeeei niin, enhän mä tajunnutkaan: tarkoittako tämä, että uusi duuni on napsahtanut kohdalle...? Jos tarkoittaa, niin JEEE, onnittelut!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kaikille kommenteista!

 

Ymmärrän kyllä yleiset säädökset koskien lentoa ja matkustajadokumentin esittämistä koskien, mutta mielenkiintoni heräsi, koska Finnairin sivuilla sanotaan selvästi, että poikkeuksena on Pohjoismaiden väliset lennot (eli tämä Suomi-Ruotsi matka) ja siksi kyselinkin kokemuksia asiasta. Löysin vastaavia keskusteluja muualtakin, mutta aika harva oli todellisuudessa varmoja asiasta. (Miksei kukaan palaa niihin viestiketjuihin ja kerro, miten kävi?!)

Emme matkusta paljoa (edellinen matka oli 2011), joten en mielelläni hankkisi passia sen takia, jos sinne voisi lentää ilmankin. Siinä syy, miksi teen asiasta vaikean.

No, lähdenkö siis kokeilemaan onneani? -En. Varasin netistä ajan passihakemukselle, mutta aion silti tarjota lentokentällä vain ajokorttia ja kertoa täällä sitten, miten kävi.

Mindeka
Ma-material Girl

No niin: Helsinki- Tukholma-välin voi lentää ilman passia.

Itse asiassa, minulta ei kertaakaan, missään, kysytty edes henkilöllisyyspapereita, vaikka jouduin turvatarkastuksessakin satunnaistarkastuksen kohteeksi ja kaikki tavarani ja laukkuni katsottiin läpi.

 

Pohjoismaiden kansalainen voi lentää ajokortilla/ henkilöllisyystodistuksella Pohjoismaiden sisällä.

Ella F.
Siperian Ella

No niin! Tämä on kyllä niitä empiirisiä kartoituksia, joita en itse epävarmana haluaisi lähteä kokeileemaan, joten kiitos kun tulit vielä kertomaan :) Toivottavasti oli kiva reissu!

Varpu (Ghaselin kirjastohuone) (Ei varmistettu) http://ghasel.wordpress.com

Tämä keskusteluketju auttoi minua pääsiäislomalla 2016, kun lensin Ruotsiin Helsingistä. Uskalsin tämän luettuani lähteä matkalle ilman voimassaolevaa passia. Kokemukseni on sama kuin edellisellä: minulta ei kertaakaan missään vaiheessa kysytty henkilöpapereita koko matkan aikana, vaikka lensin Tukholmaan ja sieltä vielä Uumajaan, ja vaikka turvatarkastuksissa jouduin satunnaiskontrolliin jne., ja vaikka syksyn 2015 pakolaisruuhkan tiimoilta turvatoimia lienee tiukennettu entisestä. Hienoa, Pohjoismaat!

Kommentoi