Kun olen lähdössä työmatkalle ilman passia

Työmatka joulukuulle on lyöty lukkoon, lapsenvahtivuoroista on sovittu mummin kanssa (koska hoitopaikkaa emme ole vieläkään, hakemuksista huolimatta saaneet) ja eilen sen tajusin: Eihän minulla ole voimassa olevaa passia!

Pikainen Googletus ja lentoyhtiöiden sivuille ei tuonut varmuutta asiasta, mutta Finnairin (en lennä tietenkään Finnairilla)  sivuilla kerrottiin poikkeustapauksesta, että Pohjoismaiden sisällä, saa lentää ajokortilla.

Onko kellään kokemusta, pääsenkö lentämään Tukholmaan, ilman passia ja henkilökorttia,

sillä kumpaakaan ei minulta löydy? Ajokortti kylläkin.

IMG_7585.JPG

Oh my.

 

 

Translation: I´m flying on a business trip to Stockholm and yesterday I realized that I don´t have a paasport..

Kommentit (14)
 1. Varpu (Ghaselin kirjastohuone)
  25.4.2016, 19:56

  Tämä keskusteluketju auttoi minua pääsiäislomalla 2016, kun lensin Ruotsiin Helsingistä. Uskalsin tämän luettuani lähteä matkalle ilman voimassaolevaa passia. Kokemukseni on sama kuin edellisellä: minulta ei kertaakaan missään vaiheessa kysytty henkilöpapereita koko matkan aikana, vaikka lensin Tukholmaan ja sieltä vielä Uumajaan, ja vaikka turvatarkastuksissa jouduin satunnaiskontrolliin jne., ja vaikka syksyn 2015 pakolaisruuhkan tiimoilta turvatoimia lienee tiukennettu entisestä. Hienoa, Pohjoismaat!

 2. Kiitos kaikille kommenteista!

   

  Ymmärrän kyllä yleiset säädökset koskien lentoa ja matkustajadokumentin esittämistä koskien, mutta mielenkiintoni heräsi, koska Finnairin sivuilla sanotaan selvästi, että poikkeuksena on Pohjoismaiden väliset lennot (eli tämä Suomi-Ruotsi matka) ja siksi kyselinkin kokemuksia asiasta. Löysin vastaavia keskusteluja muualtakin, mutta aika harva oli todellisuudessa varmoja asiasta. (Miksei kukaan palaa niihin viestiketjuihin ja kerro, miten kävi?!)

  Emme matkusta paljoa (edellinen matka oli 2011), joten en mielelläni hankkisi passia sen takia, jos sinne voisi lentää ilmankin. Siinä syy, miksi teen asiasta vaikean.

  No, lähdenkö siis kokeilemaan onneani? -En. Varasin netistä ajan passihakemukselle, mutta aion silti tarjota lentokentällä vain ajokorttia ja kertoa täällä sitten, miten kävi.

  1. No niin: Helsinki- Tukholma-välin voi lentää ilman passia.

   Itse asiassa, minulta ei kertaakaan, missään, kysytty edes henkilöllisyyspapereita, vaikka jouduin turvatarkastuksessakin satunnaistarkastuksen kohteeksi ja kaikki tavarani ja laukkuni katsottiin läpi.

    

   Pohjoismaiden kansalainen voi lentää ajokortilla/ henkilöllisyystodistuksella Pohjoismaiden sisällä.

   1. No niin! Tämä on kyllä niitä empiirisiä kartoituksia, joita en itse epävarmana haluaisi lähteä kokeileemaan, joten kiitos kun tulit vielä kertomaan 🙂 Toivottavasti oli kiva reissu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *