Lahjoita lapsiperheiden hyväksi Helsingissä

Ma-material Girl

Onko kaapeissasi ylimääräisiä ja hyväkuntoisia lastenvaatteita, harrastusvälineitä tai vaikkapa leluja? Mietitkö, mikä olisi sopiva ja helppo lahjoituskohde, josta olisi hyötyä Uudenmaan piirissä asuville lapsiperheille? Vastaus saattaa olla Topeliuksenkadulla sijaitseva Marskin Muksut -myymälä, jonka on perustanut Mannerheimin Lastensuojeluliiton Uudenmaan piiri, jonka toiminnasta löytää lisätietoja osoitteesta: www.marskinmuksut.fi (sisältää linkin ko. sivustolle).

 

 

Marskin Muksut vastaanottavat lahjoituksina, myytäväksi soveltuvia (eli siis hyväkuntoisia) lasten- ja äitiysvaatteita, leluja, harrastusvälineitä ja lastentarvikkeita, jotka myydään heidän liikkeessään ja tuotto käytetään MLL:n Uudenmaan piirin toimintaan, joka sisältää mm. tilapäistä lastenhoitoapua, perhekummi-, isä-lapsi-, ystäväksi maahanmuuttajaäidille- ja koulukiusaamista ehkäisevää toimintaa.

 

Jos siis sinulta löytyy tarpeettomia edellämainittuja tuotteita, joita et ole viemässä vaikkapa Pelastusarmeijan Joulupadalle, niin tässä yksi mahdollinen lahjoituskohde. Itse olen ajatellut jakaa tuotteet näiden kahden mainitun kohteen välillä niin, että lelut päätyvät Joulupadalle ja lapsenvaatteet vien Marskin Muksuille, sillä oletan, että Joulupadan asiakkaiden lasten toiveissa on leluja. Kukapa lapsi ei leluja pukilta haluaisi? Rahalahjoituksella Joulupadalle (joka myös on mahdollista), he voivat sitten auttaa myös perheelle tarpeellisilla lahjoilla.

 

 

Omat vaatteeni olen ajatellut lahjoittaa Helsingin ensi- ja turvakotien hyväksi, mutta siitä on tulossa oma postaus piakkoin, kunhan selviää, miten ja minne ne konkreettisesti vien. (Sähköpostiselvittely asiasta on vielä vähän kesken.)

 

Onko sinulla jotain perinteitä tai muita hyväksi havaittuja tapoja auttaa kotimaassa tai lähialueellasi? 

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Ja selvennykseksi mainittakoon, että tämä ei ole kampanjapostaus.

Ella F.
Siperian Ella

Hei kiitos näistä! Todella otolliseen aikaan tuli tämä, kun kellarintyhjennystä pitäisi suorittaa, mutta sitä ei raaski/ei ole mitään järkeä tehdä suoraan roskikseen. Ja kerrothan myös, mitä ensi- ja turvakodeista vastattiin? 

Ja tuohon edelliseen postaukseen: Upeita kuvia, wauuu mikä lady!

Mindeka
Ma-material Girl

Ensi- ja turvakotien liitosta pyydettiin kertomaan jokaiselle, että ottaisivat aina ennen lahjoitusten tuontia yhteyttä heihin sähköpostitse tai puhelimitse. He ottavat siis vastaan lahjoituksia, mutta sellaisia, mitä tarvitaan turvakodissa (kodinlaitteita tms.) tai vaatteita (nyt talvivaatetta ja kenkiä) ja muuta sellaista, mitä ilman he kenties ovat kodistaan joutuneet lähtemään. -Mutta, teen tästä vielä oman jutun lähiaikoina.

 

Ja mitä edelliseen juttuun tulee, niin: Kiitos <3

FFFifi
Fitness Führer

Mä just mietin viedä tonne leluja ym. kun huomasin liikkeen lauantaina.

Mindeka
Ma-material Girl

Hyvä FFFifi!

Caelia
Caelia's

Minä olen Olivian pieneksi jääneitä vaatteita ja tarpeettomia leluja vienyt Hope -yhdistykselle.

Mindeka
Ma-material Girl

Hienoa Caelia!

Ja kiitos muistutuksesta. Ystäväni vie muistaakseni myös Hopelle, mutta minulta on tainut mennä ohi, minne heidän tavara- ja vaatelahjoitukset viedään? Siis, jos minä haluan lahjoittaa, niin minne minä ne vien?

 

FFFifi
Fitness Führer

Ulkomuistista sanon, että Sahaajankadulle Hertsikaan (eli tarkista vielä onko kadunnimi oikein :P). Jos sinne on mahdollista viedä, niin kannattaa kaivaa FB:stä Hopen sivu, huutelevat siellä aina että mitä milloinkin tarvitaan.

Caelia
Caelia's

Jesh, Hertsikaan olen vienyt! Yleensä olen ensin soittanut tai laittanut sähköpostia että mitä siellä tarvitaan, ja aina ollut pulaa juuri pienten lasten vaatteista.

Mindeka
Ma-material Girl

Minä myös mietin tarkkaan sitä, kenelle lahjoituksia annan tai vien. Siksi esimerkiksi (mm.) en suosi UFFin laatikoita, vaan mieluummin vien vaikka juuri Pelastusarmeijalle, Punaiselle Ristille tai Fidan Lähetystorille.

Mutta Joulupata on kyllä jo perinne. Katselin jo netistä, että joko ne voi huomenna viedä sinne Stockan eteen ;) Saa jotkut pikku-pojat kivoja lahjoja tänäkin vuonna, sillä Gabrielilla on varaa lahjoittaa omista leluistaan. -Kiitos sukulaisten, jotka eivät tunnu kuulevan pyyntöjämme: ei lelulahjoja!!

Kommentoi