Lomalta: Grilliherkkujen holtitonta ahmimista ja soitto myrkytyskeskukseen

Viikko reissaamista, sukulointia ja mökkeilyä esikoisen (11kk) kanssa takana. Vaikka loma oli kokonaisuudessaan rennompi ja mukavampi kuin osasimme odottaakaan, sattui naperon kanssa jotain ”Hupsista-juttujakin”,  -kuten arvata saattoikin.

Muutamia kokemuksia ensimmäiseltä kotimaan perhelomaltamme:

Omakotitalossa raju ukkonen pelottaa näin aikuisiälläkin. Gabrielilla on näköjään uskomattoman hyvät unenlahjat, joten hän ei ollut tästä  Savon yöllisestä salama-showsta lainkaan tietoinen. Hyvä G !

Voin helposti syödä montakin päivää putkeen grillattua ruokaa ja saunoa vaikka joka ilta. Hyttysiin en kuitenkaan totu varmaan ikinä.

Jos luulin jo kokeneeni Hyttyshelvetin, olin väärässä. Se sijaitsee Virtasalmella ja siellä sijaitsevan mökimme (tai siis puolisoni suvun mökin)  terassilla. Hyttysarmeija (liioittelematta 50kpl) odotti sitkeästi koko päivän kuistilla ja hyökkäsi armottomasti huussiin matkaavan kimppuun. Siltikin mökkeily perheen kanssa oli ihanaa!

Automatka (n.400km) sujui kivuttomasti ja taukopaikkojen aktiviteetit sekä virkistysmahdollisuudet pitivät Gabrielinkin tyytyväisenä. Vesipullo ja varjoinen paikka autossa (me käytimme huppariviritelmää ikkunalla) on kuitenkin vauvalle ehdottomasti muistettava! Seuraavalle matkalle joudumme ehkä ostamaan ne sellaiset ikkunalätkäkauhistukset, joista lapsiperheen auton tunnistaa jo kaukaa..

Jos ensisilmäys mökillä paljastaa joitakin mahdollisia terveydellisiä haittamahdollisuuksia tai uhkia lapsellesi: Eliminoi ne heti. Älä luota siihen, että aikuiset pystyvät vahtimaan tilannetta kokoajan, sillä niin ei tule käymään. Meitä oli neljä aikuista noin kahdenkymmenen neliön mökissä ja siltikin Gabriel kerkesi pureskelemaan ja imemään muurahaisansoja (itse lisätyillä myrkyillä tietenkin!) lattialta, joten ei mennyt niinkuin Strömsössä. Soitto terveysneuvontaan ja Myrkytystietokeskuskeen kuitenkin rauhoitti tilanteen ja onneksi selvisimme säikähdyksellä. (Tallentakaa NYT puhelimeenne 09-10023/ Terveysneuvonta 24h!)

Vaippojen vaihto ja pyllynpesu sujuu myös ilman juoksevaa vettä. Se on hitto vie haastavampaa tuollaisen kävelemään oppineen ikiliikkujan kanssa, mutta se on mahdollista.

filmirulla.jpg

 

Kotiin on ihana palata, vaikka pyykkivuori paisuukin viikossa lähes kohtuuttomaksi (pyykkärin silmin katsottuna siis).

 

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *