Mansikoiden pakastamista

Mitäköhän kaikkea tää raskaus oikeen vielä tuokaan tullessaan.. Ensin ruokalistallemme hiipi salakavalasti kaikki kasari-& ysäriherkut nakkikastikeesta karjalanpaistiin, sitten alettiin katsomaan lapsiystävällisempää olkkarinpöytää ja nyt jo pakastetaankin mansikoita.. Siis oikeasti!

mansikat1.jpg

Kuva lainattu täältä.

 

Tän on pakko olla (myös) jonkinlainen hormonijohdannainen, sillä aikaisemmin en ole ajatellut, että tarvitsen mansikoita pakastimeen. Mutta nyt: vauvan ristiäiskakkuihin, omiin marjapirtelöihin ja kenties vauvallekin maistiaisiksi! Jokin siis naksahti päässä ja kotiin haettiin 5kg laatikko mansikoita, jotka on nyt pakastettu (paloina ja kokonaisina -riippuen tulevasta tarpeesta!) ja odottamassa syksyä.

Näihin herkkuihin mansikoita upposi jo viikonlopun aikana, joten pakastettava jäi vain n.4kg.. :

Lisukkeeksi jätskin ja mustikkapiirakan kanssa

sekä

Raikkaaksi yllättäjäksi feta-broileri salaattiin!

Nam!

 

Uskallatko tunnustaa: Joko sinä olet siinä iässä, että marjojen pakastaminen on täysin normaalia vai käytkö edelleen vanhempien/isovanhempien pakastimella verottamassa tarpeittesi mukaan (niinkuin minäkin tähän asti toimin)?

Kommentit (3)
 1. Päivi täällä taas
  11.7.2011, 14:44

  Olen sen ikäinen, mutta myös tavoilleni ja luonteelleni tyypillinen. En saa aikaiseksi, vaikka joka vuosi lupaan niin tehdä. Kuten nyt taas. Onneksi sen muutaman vuoden kun tarve näille marjoille ja vaikka sienillekkin (En osaa tehdä niistä mitään, karmeeta kuraa tulee jos yritän. Anoppi hoitaa sienipuolen eli kastikkeet onneksi) on ollut olemassa, olen ollut onnellisesti raskaana tai pienen/pienten lasten äiti joka vaan ei mansikkapelloille tai metsään pääse/jaksa mennä. Joten olen verottanut omien vanhempien ja appivanhempien pakastuksia tarpeen tullen, tai sitten kaupan..
  Nyt ne mansikat on taas kaupoissa 5kg laatikoissa, ja pitäisi ostaa. Ja huomenna sen teenkin, tänään illalla siivoan pakastimeen tilaa rasioille. 🙂
  Kerron sitten kuinka oikeasti kävi. 😀
  Vielä pitäisi saada mustikoita ja vadelmia myös..

 2. Anna, Olet huomattavasti ahkerampi kuin minä, sillä ihan vielä (ainakaan, katsotaan ensi vuonna…) en ole valmis metsään kyykkimään marjojeni vuoksi. Ihan kätevää oli napata laatikko Stockalta matkaan 🙂

  Mutta ajatus ON tärkein! Hihhih

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *