Mennään naimisiin

Jos flunssa ja kuume hellittää, olemme huomenna päättäneet mennä inspiroitumaan Häämessuille, Helsingin Wanhaan satamaan. Hääpäivämme on suunniteltu vasta parin vuoden päähän, mutta sehän ei estä aloittamasta suunnitelmia ja kartoittamaan, millaiset meidän häistämme tulee.

(Huom. Messuidea tuli mieheltä!)

 

Toistaiseksi häähulluuteni on ollut aika hillittyä ja keskittynyt Pinterestiin, josta kollaaseja löytyy niin kakkujen, morsiuskimppujen kuin mekkojenkin osalta. Yritin katsella tallennettuja ”Häät sulhasen tapaan” -ohjelmia, mutta kun en voinut samaistua kyynelehtiviin morsmaikkuihin, kun miehen valitsema puku ei ollutkaan juuri oikean sävyinen valkoinen. (Miksi antaa häät miehen suunniteltavaksi, jos tuollaiset sivuseikat järkyttää?)

 

Olen haaveillut hääpuvusta jo vuosia, mutta nyt vasta huomaan, etten haaveilekaan mahtavasta tylliunelmasta (vaikka sovittamassa saattaa vielä mieli muuttua), vaan jotain vintage- henkistä, pitsistä ja kapealinjaista. Haluamme häissämme näkyvän juuri meidän taustamme, ystäväpiirimme ja perheemme tyylit ja tavat. Jotain lainattua tulee varmaankin olemaan itselleni se tärkein ja persoonallisin osa omaa häätyyliäni. En ole vielä edes kysynyt sitä, joten en voi luonnollisestikaan paljastaa vielä, mistä on kyse, mutta se liittyy puolisoni taustaan vahvasti. Toivottavasti se onnistuu!

Jotain sinistä saattaa olla kengät. Yllätys.

 

(Ks. Pinterest-tilini täältä)

Näyttökuva (37).png

Kuvakaappaus Pinterest- kansiostani ”Wedding ideas”

 

Juhlapaikan löytäminen taitaa olla haastavinta ja vaikeinta. Missä kirkossa vihkiminen suoritetaan? Miten vieraat siirtyvät kirkolta juhlapaikalle? Missä häävieraat voivat halutessaan yöpyä?

Olemme päättäneet, että häät pidetään kesäkaudella, mutta ei heinäkuussa, sillä silloin on yleensä kaikkien loma-aika ja tietty Gabrielin synttärit. Itselleni sopisi alkusyksynkin päivämäärä, mutta mistäs sitä Suomessa tietää, koska on hyvä sää.

Ulkohäät olisi täydellistä, mutta realistina en haaveile niistä (ks. edellinen lause). Ehkä juhlavastaanotto olisi sellaisessa paikassa, jossa vieraat voivat olla sekä ulkona että sisällä?

Hääleikkejä en kaipaa, mutta jos joku haluaa sellaisen järjestää, niin en friikkaa.

 

Näyttökuva (35).png

Kuvakaappaus Häämessujen sivuilta

 

Häämessujen sivuilta löytyy kaikenkattava näytteilleasettajien luettelo, joka vaikuttaa omalta osaltamme aika liioitellulta (hääsuunnittelu, huomenlahjat). Ainakin tällä hetkellä ajattelen (ja toivon), että lähipiirimme ja ystäviemme osaamista hyödynnetään ainakin meikin, kampauksen, tanssin ja ehkä esiintymisen ja hääpuvunkin osalta. Lukuunottamatta hääpukua, en usko niihin uppoavan siis aivan hillittömästi rahaa, joten suurin osa budjetista menee todennäköisimmin juhlapaikkaan ja tarjoiluihin.

 

Yksi kaaso ja Best man ei tule kuuloonkaan. Meillä molemmilla on ajatuksena kolme läheistä sukulaista/ystävää, jotka haluaisimme rinnallemme tärkeänä päivänämme. Työorjia heistä ei tule, vaan ainoa selkeä toiveemme heiltä on polttarien järjestäminen, joiden kustannuksia rahoitetaan mahdollisesti  myös hääbudjetista, ja henkisenä tukena oleminen hääpäivänä. Hääkarkkeja en ole ikinä ymmärtänyt, enkä usko, että hääkutsuistakaan tulee mitenkään monimutkaisia tai viikkotolkulla aherrusta vaativia. (Ja jos tulee, niin se ei ole kaason työtä!)

Tavoitteena on siis ihanat, mutta mutkattomat ja rennot juhlat. (Muistuttakaa minua tästä myöhemmin, jos alan muuttua Bridezillaksi!)

 

Näyttökuva (36).png

Kuvakaappaus Häämessujen sivuilta

 

 

Nyt vaan toivotaan, että kuume hellittää ja ettei kumpikaan pojista sairastu.

Onko ketään muita menossa huomenna messuille?

 

 

Translation: Time to start planning our wedding!

 

Kommentit (12)
 1. Voi kuinka ihanaa 🙂

 2. Vink vink: jos haluatte ulkoistaa hääprinttien suunnittelut (esim. kutsut), viskaa postia 🙂 Teen sivutyökseni graafista suunnittelua mm. hääpareille, voin lähettää sulle sähköpostitse mallipdf:iä jos haluat. Olen myös menossa helmikuun puolivälissä järjestettävään Love Me Do -häätapahtumaan näytteilleasettajaksi printtieni kera, teretulemast sinnekin!

  1. Voi Marjo L, sinä ihanainen! Kiitos!

   Juuri tätä tarkoitinkin, kun puhuin lähipiirin hyödyntämisestä 🙂 Meillä on niin mahtavia ystäviä ja läheisiä, että kaiken alan osaamista löytyy läheltäkin, ettei edes kannattaisi kaikessa lähteä palkkaamaan muita asiaan. Laita ihmeessä meiliä, mutta ei kiirettä sen kanssa.

   Mitkä ne helmikuun messut on? Kerro lisää!

   1. Tämä: http://www.lovemedo.fi/

    Järjestetään Suvilahden Kattilahallissa la 15.2. klo 13–22. Olen samalla ”ständillä” kohopainatukseen erikoistuneen Studio Uniccon kanssa (mun tietoja ei näköjään jostain syystä löydy vielä ko. tapahtuman sivuilta, mut mukana siis ollaan!). Tapahtuma järjestetään ekaa kertaa, joten saa nähdä millainen siitä tulee 🙂 Jotain erilaista on kuitenkin luvassa, ei samanlaista settiä mitä yleensä häämessuilla. Tulkaa!

    1. Tullaan, jos ei esteitä ilmaannu!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *