Merkittävä virstanpylväs lapsen kehittymisessä

Ma-material Girl

Eilen illalla toivoin, että olisi ollut kamera kädessä, että olisimme saaneet videolle seuraavan:

Luimme iltasatua, kun poika (2,5v) alkaa luettelemaan ja laskemaan kuvassa esiintyviä traktorin valoja:

"Yssi, kassi, komme, nejjä, viisi, kuusi, sessemä, kahessa, yhessä, KYMMENE!"

Siis, kuulimme ensimmäistä kertaa, että Gabriel laski mitään -Ja heti kerralla -Oikein!- yhdestä kymmeneen!

Äiti liikuttui kyyneliin ja isi ei saanut hämmästykseltä sanoja suustaan. Hetken mietittyämme, poika huomasi, että sai jonkunlaisen uuden reaktion, joten toisti saman. (Tässä vaiheessa innostus meni edelle ja välistä putosi numero kuusi, mutta Who cares!) Tätä sitten kikateltiin, iloittiin, halittiin ja kehuttiin varmaankin kymmenen minuutin ajan ja poika toisteli numerosarjaa innoissaan, leveä hymy kasvoillaan.

 

Juuri nämä ovat niitä hetkiä, kun (ainakin nämä) vanhemmat meinaavat pakahtua onnesta ja ylpeydestä.

 

(Ja taustaksi kerron, että olemme juuri sitä kirjaa lukiessamme, juuri sillä aukeamalla, laskeneet niitä traktorin valoja. Tästä lähtien laskemme paljon muutakin kuin jäljellä olevia lusikallisia: "Vielä kaksi, ja sitten saat mennä. Okei?")

 

 

 

Translation: Our son 2,5yrs counted yesterday first time at all, and did it straight correctly from one 'til ten. Dear Lord, how proud we were (and still are!).

Kommentit

MM
Maijan matkassa

Vau! Meillä ei lasketa kuin viiteen ja silloinkin numero neljä ja normaalisti välistä. Viisi on yleensäkin synonyymi sille, että jotakin on paljon.

Piipo79

Meillä lasketaan myös kymmeneen (päiväkodissa opittua mitä ilmeisimmin) mut ysi jää aina välistä. Ja tuo mainitsemasi vielä yksi lusikka-taktiikka on menestyksekkäästi käytössä! Suosittelen. Toimii.

Matja (Ei varmistettu) http://vegevauvelo.blogspot.fi/

Jäljellä olevien lusikallisten laskeminen.. äitipuolen ominaisuudessa olen seurannut tätä, ja pakko todeta että en jää kaipaamaan :) lopulta koko ruokailu muuttuu neuvotteluksi siitä, kuinka monta ja kuinka isoa lusikallista, ja sitten se ääneen laskeminen ja siihen liittyvä matematiikka: kuinka monta mennyt, kuinka monta jäljellä, ja se kaupankäynti: jos syön kaikki kurkut, voinko jättää tomaatit?
Kun oma vauva kasvaa, toivon että ruokapöytään mahtuu enemmän keskustelua ja vähemmän laskuharjoituksia :D

Caelia
Caelia's

Ihana G! Meillä jää jostain syystä numerot neljä ja seitsämän aina välistä pois :)

Kommentoi