Midnight Run 2013 :Oma-arviointi

Ma-material Girl

Kuva: Adidas/ Pasi Salminen

Kokoonnuimme adidasheimon kanssa Senaatintorin läheisyydessä jo 19.30. Ohjelmassa oli uusien kisapaitojen jakaminen (kuvassa yllä), alkulämmittely ja Villen vetämät minimuotoiset Core- treenit. Jos jotain olen nyt vihdoin ymmärtänyt, niin sen, että ennen lenkkiä on lämmiteltävä kunnolla. Tätä lupaan noudattaa jatkossa aina.

 

Ennen kahdeksaa, oli portaillakin vielä väljää. Samaa tahtia kun aurinko alkoi laskea, niin porukkaa alkoi myös valua alueelle. Pian näyttikin jo tältä:

Kuvassa oikealla, punainen 3A lähtöryhmämme lippu. Tästä noin pari minuuttia ja marssimme lähtöviivalle ja starttasimme juoksun.

Juoksuunlähtö sujui hyvin ja suht väljästi. Kovaa ryysistä ei ollut, mutta olimme silti kiilailleet lähtöryhmämme eturiveihin. Koska enää ensimmäisen kilometrin kohdalla en nähnyt muita heimolaisia, tajusin, että nyt tuli lähdettyä liian kovaa liikkeelle.

1-3 kilometriä tossu nousi todella lennokkaasti, vaikka kellosta näkyvät minuutit yrittivät takoa järkeä päähäni: "Hidasta nyt, tai kohta hyytyy hymy". En hidastanut kuitenkaan tarpeeksi, sillä ahneus vei voiton. Puolivälin ohitin aikaan 27:20, jolloin ymmärsin, että alle 55min tämä ei tule menemään.

Seiskakilsan kohdalla olin jo suhteellisen poikki ja otin ensimmäiset kävelyaskeleeni, juuri tuossa vesipisteen kohdalla. Join lasin vettä ja energiajuomaa, mutta eihän se auta, jos on pinkonut n.180 sykkeellä siihen asti. 7-8km matelin ja välillä kävelin.

Pohjoisrannan kurvissa alkoi vierestäni kuulua tutunoloista huutoa: "Keskity, kyllä jaksat!" -"En jaksa!" -"Kyllä jaksat. Nyt rentoudut, hengität syvään ja siirrät vaan tossua toisen eteen."

Joukkuetoverithan ne siinä! Yksi parhaimmista kisan hetkistä oli se, kun liityin Tommin ja Hannan seuraan. Tommin käsittämätön tsemppi repi minutkin taas juoksuun ja 9,5km kohdalla, taisin ottaa pienen spurtinkin. Hanna kertoi repeilleensä takanani, kun spurttasin "maaliin", joka olikin vasta Handelsbankenin mainoskaari! "Tästä alkaa maalisuora". Elämäni pisimmät parikymmentä metriä...

Maaliviivan ylitettyäni jouduin nojailemaan hetken tolppaan, sillä jalat ei kantanut ja silmissä meinasi sumeta. Hetken siinä hengittelin, ennen kuin uskalsin lähteä hakemaan eväitä.

 

Kuten ylläolevasta taulukosta käy ilmi, 7-9 kilsan kohdalla tuli väsymys. Tuota maaliintuloa (min/km) en meinaa kyllä uskoa. Kyllähän minä siis pääsin vielä spurttaamaan, mutta ihan noin lujaa en olisi uskonut menneeni. Huippua!

Kokonaisaika oli siis tasan 56min, joka on toukokuiselle Naisten kymppi -ajalle, kuuden minuutin parannus. Siitä olen kyllä ylpeä ja kiitollinen!

Kiitos kaikille heimolaisille:Tätä ei ihan helposti unohdeta! Koko kesä on ollut aivan mieletön ja nyt tuntuu kuin jotain oleellista puuttuisi arjesta. (Joonas, jatkaisit nyt vaan niiden treeniaikataulujen laatimista.)

 

Tässä vielä muutaman muun adidasheimolaisten tunnelmia juoksusta (lisään linkkiä sitä mukaa, kun niitä julkaistaan):

http://www.lily.fi/blogit/hetkia-arjesta/hetki-lyo

http://safkaa.com/2013/09/adidasheimo10-midnight-run-helsinki-2013-tunnelmia-ennen-kisaa/

http://safkaa.com/2013/09/adidasheimo10-midnight-run-helsinki-2013-yojuoksun-tuskaa-ja-iloa/

http://www.arcticsportaddicts.fi/midnightrunin-morko-on-nyt-sitten-selatetty

http://www.lily.fi/blogit/hetkia-arjesta/midnight-run

http://www.voice.fi/blogit/valkoinen-pastilli/reidet-hapoilla/35/53335

http://www.lily.fi/blogit/white-trash-disease/midnight-run

 

Ja jos jotain jälkiviisautta pitää vielä ilmaista, niin sanottakoon, että ennen juoksua, pitää hyvin syödä ja juoda -Samana JA edellisenä päivänä. Piste. Niin ja se legendaarinen (myös valmentajamme viime hetken vinkki): Älä lähde liian lujaa.

 

Translation: Despite of the fact that I run way too fast first 1-3km´s, I´m very proud of my time: 56min that is six minutes better than other 10km´s run from this May (Naisten kymppi).

 

Kommentit

RunningToLive (Ei varmistettu) http://www.arcticsportaddicts.fi

Ei sitä Minna ikinä tiedä, vaikka heimoilu jossain muodossa jatkuisikin...

J

Mindeka
Ma-material Girl

Tämä lause auttaa mua jaksamaan huomiseen ;)

Mä suorastaan jopa vaadin sen jatkuvan -Sponssilla tai ilman. (Toki pelkästään sun palkka saattaa olla hieman haastava meille, ilman sponssia. Heh)

Pidetään peukut pystyssä ja sormet ristissä, että näin vielä käy. Se olisi huikeaa.

Kiitos kaikesta J!!

Toivottavasti nähdään taas pian!

Onnea suorituksesta! Olen itsekin kerran, olisko ollu Tukholman maratonilla" spurtannut täysiä maalisuoran, joka ei ollutkaan vielä se oikea maalisuora. Vaan vielä piti kipittää puoli kierrosta. Olihan se tuskaa ja hölmö olokin tuli ja teki maaliintulosta kummallisentuntuisen.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommentistasi: sen avulla löysin blogiisi!

Mä haluaisin nähdä sellaisen kuvasarjan siitä valemaalilta ja ilmeestäni, kun tajusin, ettei se ollutkaan vielä tässä. Sulla se on kyllä ollut vielä pidempi matka kuin mulla :D

Tyyne
Sukat makkaralla

Hihi, minustakin se Handelsbankenin "maali" oli hassu!

Mindeka
Ma-material Girl

Jollakin -Joka sen siihen oli keksinyt laittaa- on todella kieroutunut huumorintaju!

HannaGullichsen (Ei varmistettu) http://safkaa.com

Minna, olen susta niin älyttömän ylpeä, kerrassan upea(t) loppusuora(t) ja meiniki ylipäänsä. Hieno kesä, komppaan tuota Rautapersettä, jospa tämä vielä saisi jatkoa..

Mindeka
Ma-material Girl

Yleensähän Rautaperseen sana on laki, joten voinemme jäädä odottelemaan toiveikkaina jatkoa ;)

Hanna: Sinä vedit kyllä käsittämättömällä päättäväisyydellä! Olet rautaa -Ja kultaa!

Kommentoi