Minä käytän turkkia. Haittaakse?

Tapahtui Fredan UFFilla noin kolme vuotta sitten: Kampanjapäivät  ”Kaikki takit 10€” ja aiemmat kauhistuttavat ajatukset mielessäni, turkki päällä kulkemisesta, olivat haihtuneet kuin pieru saharaan. Takana muutama viikko oikeaa, rehellistä, talvipakkaspäivää ja mieleni oli muutettu: Minä ostan turkin.

Kassajonossa vähän ujostelin ja koko kotimatkan odotin saavani maalipurkista, mutta muutaman päivän jälkeen uskalsin myöntää jo työkavereillenikin: Minä ostin turkin.

Viimeviikon pakkaset saivat minut taas kaivamaan tuon vuosia vanhan löytöni kaapista ja muistamaan, ettei kovimmatkaan pakkaset palelluta karvakasan alla. Huomasin kuitenkin edelleen vähän jännittävän vastaantulijoiden katseita. Mistä tämä kertoo? Kuin ajatukseni lukeneena, mieheni kysyy ohimennen:

”Eikö sua jännitä kulkea toi päällä? Mitä jos joku heittäisi maalia sun päälle?”

Vastaan pohtivani tuota samaa asiaa jokaikinen kerta, kun puen takin päälleni. Miten tämän selittäisin… Mun mielestä turkistarhaus ei ole ookoo, mutta silti itse pukeudun turkkiin. Suoraansanottuna toivon, että olisin jättänyt UFFin hintalapun kainaloon roikkumaan, jotta voisin edes yrittää pelastaa itseni, törmätessäni aktivistiin. Mitä mieltä te olette? Onko olemassa lieventäviä asiahaaroja, vai olenko minäkin silmissänne murhaaja?

P.S. Juttu sai inspiraation lukiessani blogeja, jossa yhdessä, 99% varmasti aitoa turkkia nimitettiin kuvatekstissä tekoturkikseksi.

helmikuun_6._2012_066.jpg

helmikuun_6._2012_067.jpg

helmikuun_6._2012_070.jpg

 

 

Kommentit (17)
  1. Second hand on ok. Ja riista. Harmittaa et turkiksia kasvatetaan kun taas hirvien, supien ja kettujen nahat tuppaa maatumaan tunkiolle, metsään tai menee roskiin. Siinä olis iso korjattava asia. Jos toisaalla heitetään pois, ei sais toisaalla kasvattaa tarkotuksella.
    Kasvatan itse lihan, maidon ja munat. Parkitutin juur omia kanin nahkoja turkikseks ja ajattelin autoon talvipakkasilla selkänojalle. Se eka kani eli lokosasti lemmikkinä pihalla, kunnes koira pääs irti(tai joku päästi? Lukko hihnasta laitto epäilemään) ja puri hengiltä.
    Kasvatan siis lihakaneja lemmikkioloissa muutamaa kerrallaan ja käytän myös nahat. Tuo yksilö tosin piti jättää ihan oikeesti lemmikiks… Ja koiran tappamana siitä ruokittiin kissat parikin viikkoo.
    Syön riistaa, omia kaneja, omia kalkkunoita, omia kukkoja ja omia vuohia. Sekä tietty näistä maitoo ja munia! Makkaraa sun muuta ostan hyvin vähän ja nekin tosta naapurista, jossa se valmistetaan lähiruokana. Vuohista ja kaneista muokkautan nahat tai ehtiessäni muokkaan itse.

    Lammasta ei muuten voida kasvattaa samoissa oloissa kun esim possua, joten pidän lampaanlihaa ja nahkaa muutenkin eettisempänä vaihtoehtona. Villankasvun takia ne on pakko tarhata laitumelle, jollon niiden elämä on lähempänä luonnonmukasuutta kun muilla lihaelukoilla… Yksityisiltä jos ostaa niin saa helposti parhaan mahdollisen.

  2. Eihän sitä anna rahaa turkisteolisuudelle kun ostaa second hand turkin.Siks second hand turkkia saa käyttää.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *