Minkä vuoksi äidit suuntaavat kauppan rattaiden kanssa juuri ruuhka-aikaan

Ma-material Girl

Lause Poikarakkaus palstalla, "Homot pysyköön omilla leireillään", josta tämä juttu sai kipinänsä :

 "En minäkään huuda ruuhka aikaan Stockmannilla "ryntäys rattailla" kauppaan touhottaville perheen äideille, että painukaa hiiteen! Vaikka ajattelen mahdollisesti mielessä huonolla hetkellä kauppa jonossa, että minkä vuoksi nämä äidit suuntaavat kauppaan juuri ruuhka aikaan"

 

Tämä kohta sai minut ajattelemaan suomalaista käytöstä, kaupoissa, kävelyteillä, suojatiellä, (Herra siunatkoon!) ravintoloissa ja oikeastaan kaikkialla julkisilla paikoilla. Miksi ihmeessä rattaat ja vaunut ärsyttävät?

Ihan hiljattain saimme kokea ystäväni kanssa, kuinka arviolta viisikymppinen nainen, heti sisään kauppaan tullessaan, alkoi tuuppimaan ystäväni rattaita ja lopulta heivasi ystäväni kauppakorin lattialle, hänen kädestään. Nainen käyttäytyi avoimen agressiivisesti meitä ja varsinkin lapsia ja vaunujamme kohtaan, seuraamalla meitä jokaisen kaupan käytävän läpi, johon yritimme mennä häneltä sivuun. Ilman ärsyttäviä vaunuja, olisi paikalle varmaankin kutsuttu vartijat tai jopa poliisit? Vaunut eivät tukkineet yhtään kulkuväylää ja kaikki muut asiakkaat kyllä mahtuivat hienosti ohi.

Toinen tapaus sattui rauhallisella puistoalueella. Kolmekymppinen nainen ajaa pyörällään huomattavan kovaa vauhtia, alas mäkeä, meitä kohti, joten pysähdymme juuri ennen risteystä. Tarkoituksenamme se, että nainen pääsee pyörällään kääntymään/ajamaan suoraan (ilman vilkkuja on vaikea ennustaa toisen määränpäätä), ilman että me tungemme alle. No, mitä kävi? Jo hyvissä ajoin ennen meidän kohdalle tullessaan, oli suun liikkeestä erotettavissa v-alkuisia voimasanoja ja pään kiivasta pudistelua. Meidän kohdallamme nainen sitten tyhjensi keuhkonsa ja avautui arvatenkin kaikesta sinä päivänä harmittaneesta asiasta. Hyvään paikkaan pysähdyitte! No, mielestämme se oli juuri sitä. Sori hei, vaunullinen virhearvio.

Edes Rossoon ei saa mennä syömään pizzaa, ettei naapuripöydästä ala mulkoilu ja nurina: "Toiset ovat tulleet tänne hei syömään." Niin no, saattaa tulla yllätyksenä, mutta myös äidit syövät ruokaa ja ravintolaan tullessaan, he useimmiten syövät eikä juovat.

Bussista jäin pois, koska olin unohtanut pojan tutin kotiin ja uni ei meinannut tulla millään ilman sitä. Noin viiden minuutin itkua eivät kestäneet 58:n matkustajat klo 14.30, joten vihaisten mulkoilujen siivittämänä jäimme pois 6-7 pysäkkiä ennen kotiamme, ennen kuin tilanne kärjistyy ja kävelimme. Mutta mehän emme edes maksa matkastamme.

Olen enemmän kuin harmissani. Pieniä kohtauksia, mutta tekee minut erittäin surulliseksi. Mitä kun Gabriel on vähän isompi ja alkaa ymmärtämään näitä tilanteita? Lapsi varmaankin ihmettelee, miksi tuntemattomat aikuiset suuttuvat hänelle, jos hän vain istuu rattaissaan, tekemättä tuhmuuksia, vai mitä? 

Minä päästän kaupassa aina edelleni jonon henkilön, joka tulee sen "vain tämän yhden asian kanssa nopeasti" jonoon jälkeeni. Ei minua haittaa puolen minuutin viivästys kauppareissullani. Mene vaan ensin.

Onko siis todellakin niin, että luulen omaavani hyvät käytöstavat, mutta edelleen teen jotakin todella väärin, kun joudun ilkeisiin tilanteisiin jatkuvasti?

Miksei vaunuja saa tuoda julkisille paikoille? Mitä sitten, jos ne ovat joskus edessä? Meuhkaatko pyörätuolissa istuvillekin samoin? Sillä lapsien kuljetukseenhan vaunut ovat  yhtä tarpeelliset, kunnes lapsi oppii liikkumaan. 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Onhan tämä totta ja monesti itsekin ärsyynnyn jos pahimmissa ennakkoon tiedettävissä ruuhkissa on rattaat, esimerkiksi juuri stockan hullut päivät. Toivoisin silti että jokainen ymmärtäisi ettei ole yksin tällä planeetalla ja antaisi tilaa toisten ajatuksille ja elämälle. Oli kyseessä sitten rattaat, koira tai mikätahansa muu "ylimääräinen" mukana kulkeva. Jokainen meistäkin on ollut se parkuva kakara rattaissa joskus! :)

Sama nainen (Ei varmistettu)

Täällä samankaltainen kokemus. Nousin bussista 5v lapseni kanssa, joka tosin oli jo kävellen liikenteessä. Poika astui jalkakäytävälle ja minä perässä. Kerkesimme sen 20 sekuntia siinä seisoa kun korjasin pojan vaatteita suoraks, sittenpä pölähtää joku 40v nainen fillarilla kohti , väistää viime hetkellä poikaani ja kiroilee. Voin laittaa pääni pantiksi että hän näki jo kaukaa meidän siinä seisovan vaan ei vaan käyny mielessä sitä tankoa kääntää ajoissa.

Nyt ku tällästä rupes ajattelee nii onhan täällä paljon naisia jotka ei ole pystyneet saamaan/ halunneet lapsia ennen ku oli liian myöhäistä. Me ihmiset ollaan omalla tavallamme kateellisia kaikesta mitä muilla on ja meillä ei, varsinkin jos sellaista olisi kovasti haluttu, että ehkä tollaiset törkeät käytökset johtuu vaan siitä.

Mut oli kerran sellainenkin tapaus missä kävi päin vastoin. Olin kirpparilla saman lapseni kanssa ja odotin viimeisilläni toista. Kassajonossa joku nuoriäiti rupesi tönimään minua eteenpäin kantamallaan vauvan kopalla, kun en ilmeisesti tarpeeksi nopeasti saanut ostoksia kassiin. Siis ihan törkeästi tökki minua. Ilme oli näkemisen arvoinen kun käännyin ympäri ja tää nuoriäiti huomasi ison vauvamasuni ja tajusi varmasti myös että oli mahaani tönimisellään tökkinyt pöydän kulmaa päin. Jotkus osaa käyttää myös niitä vauvankuljetusvälineitä törkeästi.

Minua ei henkilökohtaisesti ole koskaan ärsyttänyt muiden vaunut tms, paitsi jos niillä tönitään ja yritetään etuilla.

Luru
Changes

Voi ei! Huudahdin melkein ääneen kun luin tuon, että jäitte bussista pois parkumisen takia. Eih!

Minä olen sitä mieltä, että lapsilla on oikeus olla, näkyä ja kuulua siinä missä aikuistenkin, olkoonkin sitten miten ärsyttävää jostain lapsia pelkäävistä nipottajista. On aivan eri asia ärsyyntyä tilaa vievästä/häiritsevästä aikuisesta, jonka voi olettaa jo osaavan ottaa kanssaihmiset huomioon, kuin lapsesta jolla ei samanlaisia sosiaalisia kykyjä ole vielä kehittynyt.

Tottakai ikätason mukaan opetellaan koko ajan enenevästi, että kuinka sitä ihmisten ilmoilla on hyvä käyttäytyä, mutta rajansa kaikella. Ei vauvaa voi vaatia hiljenemään, eikä kukaan fiksu aikuinen mulkoile itkevää vauvaa - eikä varsinkaan hänen äitiään, joka jo varmasti muutenkin hikoilee ja stressaa kanssamatkustajien reaktioita.

Pliis, älä jää enää bussista itkun tai idioottien vuoksi. Äläkä pyydä anteeksi Gabrielin aiheuttamaa "häiriötä", sillä sitä se ei oikeasti ole. Vauvan itku on kaupungin hälinässä meluista pienimpiä.

Poffuliini
Kahvitauko

Itseä ei vauvat ja vaunut häiritse, päin vastoin saavat useimmiten hymyn huulille (okei, kello tikittää ehkä vähän). Tosin kerran on ärsyttänyt, kun oltiin menossa talvella Turun kulttuuripääkaupunkivuoden avajaisiin ja yllättäen muutamat bussit lähellä tapahtuman alkua oli sitten ihan piukassa. Sitten eräs vaunujen kanssa oleva äiti tulee bussiin huutamaan ja meuhkaamaan ja suurinpiirtein syyttämään kanssamatkustajia siitä että bussit on täynnä. Ei jotenkaan jaksanut ymmärtää hänen raivoaan, yhtälailla meillä muilla on oikeus käyttää bussia ja kun kukaan ei tahallaan vienyt enempää tilaa kun mitä seisominen paikallaan makkarana kahden muun kanssamatkustajan välissä vei.. Ja olihan tilan puute aika ennakoitavissa kuitenkin...

Mitä yleisesti esim kauppakäyttäytymiseen tulee, keski-ikäset mammat on pahimpia. Luulevat omistavansa koko kaupan, tökkivät ja tönivät kärryillään ja jäävät ahtaimpaan mahdolliseen paikkaan juoruamaan ja kun kohteliaasti pyytää anteeksi ja koettaa ahtautua kärrin ja hyllyn välistä eteenpäin, saa osakseen vihaista mulkoilua. Itse en ole vielä kertaakaa törmännyt vaunujen kanssa kaupassa oleviin ihmisiin, jotka eivät olisi tarvittaessa tehneet tilaa tms.

Ja täydessä bussissakin muka hienot hajuvesitädit varaa surutta ikkunapaikan käsilaukulleen... 

--> patoutunutta tätiraivoa..? ehkä :D Mutta mun mielestä useimmiten lastenrattaat ja niitä kärräävät eivät ole ongelma vaan ne joille se on ongelma...

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Siinä vaiheessa kun Gabriel alkaa ymmärtämään ja muistamaan asioita kuten ihmisten tunteiden purkauksia,hän tuskin enää istuu rattaissa. Mielestäni 3-vuotias voi jo aivan hyvin olla kävellen mukana. Valjaat mukaan jos karkaaminen pelottaa,mutta jalat on kävelemistä varten.

Tuulee tuulee

Huonosti käyttäytyviä ihmisiä olette kyllä kohdanneet! Mun mielestä kuitenkin tuo Poikarakkaus-blogin tekstinpätkä oli nimenomaan oikein asiallinen (saatoit ehkä tarkoittaakin että oli, en nyt ole varma): vaikka jokin asia ärsyttää, sitä ei tarvitse näyttää. Kyllä mun on myönnettävä, että itsekin ärsyynnyn (lapsellisti) usein lastenvaunuista hidastamassa menoa kun on kiire tai bussissa huutavasta lapsesta kun itse on väsynyt ja päänsärkyinen, mutta se pointti onkin juuri siinä, että sen ei tarvitse näkyä ulospäin. Pidän lapsista ja olen ollut lasten kanssa tekemisissä elämäni aikana huiman paljon (sekä lapsenvahtina että ihan muuten), ja sitten kun itse tulen äidiksi, niin aivan satavarmasti menen ihan just sinne minne milloinkin huvittaa. Siksi en todellakaan ajattele, että mulla ois pienintäkään oikeutta tuhahdella jotain kasvavia hampaitaan huutavalle lapselle jonka vanhempi nyt ei satu saamaan sitä sekunnissa hiljaiseksi. Se huuto ärsyttää, kyllä, mutta niin ärsyttää moni muukin asia joka kuuluu elämään. :)

On kuitenkin sellainen ääripääryhmä, joilta kyllä joskus tekis mieli kysyä että ootteko ajatelleet tän ihan loppuun asti: äitiporukat rattaiden kanssa ahtaissa ruuhkaisissa erittäin suosituissa yleisötapahtumissa (esim. monet myyjäiset ym). Siis voi jeesus, näiden ohi ei sitten kukaan pääsekään, joten ei auta kuin seistä ja odottaa, milloin keskenään puliseva ja myyntipöydän tuotteita hypistelevä karavaani alkaa taas liikkua. Joitain paikkoja mun mielestä on, jonne vaunujen kanssa ei vaan mahdu ja piste. Jos ei silloin voi ottaa lasta syliin, kävelemään tai jättää hetkeksi hoitoon, niin sit vaan jää ne design-myyjäiset siltä vuodelta välistä, sellaista(kin) elämä on.

Pääasiassa kuitenkin tosiaan oon sitä mieltä, että tuoreen vanhemman (eihän se aina ole äiti!) lapsineen pitäisi saada liikkua mahdollisimman paljon kaikkialla siellä, minne on tarpeen mennä tai minne on halu mennä  - kyllä yhteisessä maailmassa pitää riittää tilaa vaunuissa istuvalle tulokkaallekin. :)

..ja se ovien avaaminen! Miten voi olla niin kovin hankalaa pitää ovea auki jos vaunuilla tullaan samaan aikaan? ..jos joskus joku avaa oven tai auttaa muuten rattaiden kanssa..sitä oikeen hämmästyy ja suu pyöreenä kiittelee kiitos tuhannesti voi kiitos kiitos :)

Mindeka
Ma-material Girl

 

SuurKIITOS kanssakeskustelijoille kommenteistanne!

Kuten FB:ssä kavereideni kesken käymä keskustelu paljastaa, tämä on todellakin suomalainen ilmiö. Keski-Euroopassa esimerkiksi suvut aterioivat usein ravintoloissa, joissa melua ja melskettä riittää. Ero vaan on se, että siellä kanssa-aterioijat eivät närkästy elämänäänistä.

Minä kävin Hulluilla Päivillä rattaiden kanssa. Kyllä meillä on sinne aivan samanlainen oikeus kuin muillakin ryysijöillä. Kuten myyjäisissäkin, ruuhkabusseissa jne. Vaikka rattaat vievätkin enemmän tilaa, myös me, hyvinkäyttäytyvät äidit, saamme kulkea vapaana julkisilla paikoilla ja tapahtumissa, vaikka olemmekin lapsen menneet tekemään. Eikö?

Ymmärrän kyllä, että myös huonostikäyttäytyviä äitejä on liikenteessä, mutta kirjoitukseni pohtiikin juuri sitä, miksi saamme tällaista kohtelua, ilman bolemiikkikohtauksia minulta tai lapselta.

P.S. ria, Lähikauppamme kerjäläisnainen avaa oven meille joka ikinen päivä. Pyytämättä ja hymyillen.

P.P.S. Am, kyllä positiivisena hänen asenteensa otinkin :)

Poikarakkaus...

Aluksikin kiitos Mindeka jutustasi. Oli tyrmistyttävää lukea, että ihmiset kohtelevat teitä tuolla tavalla. En voi muuta sanoa, että tämä juttu muutti asennettani ja ajattelu tapaani hyvin paljon, vaikka en ole ollut tähänkään saakka mitenkään erityisen "lapsi rasistinen". Oli hyvä kuulla se miten koette tuollaisen kohtelun, en edes ole osannut kuvitella miltä se tuntuu.. Toisekseen aivan mahtavaa, että juttuni innoitti sinua kirjoittamaan oman blogi tekstin. Jatkossa tulen seuraamaan blogiasi enemmän..selvästi mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää tekstiä. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos jutun siemenestä kuuluu sinulle poikarakkaus!

Hienoa, jos juttu sai muitakin kenties ajattelemaan. Ihmiset kun eivät aina muista, että äideillä, myyjillä, teineillä ja muilla parjatuillakin on todella tunteet ja toisen (viattomaksikin tarkoitettu, ajattelematon)  kiukunpurkaus saattaa tosella harmittaa kauankin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Mahtava kirjoitus!! Meillä rattaiden käyttöaika on jo ohi, mutta muistan törmänneeni myös samantyylisiin tilanteisiin. Ja auta armias jos hissiin menit rattailla, kyllähän katsos terveiden ihmisten pitää se kerros ylöspäin päästä ennen rattaita, vaikka portaat olisivat hissin vieressä.

Vien mummuani myös melko usein kaupungille (hän on pyörätuolissa) ja törmään silloinkin aikamoiseen käytökseen. Mm. juurikin vaatekaupassa suurin synti kulkea pyörätuolilla, vaikkapa käytäville jäisikin oikein roimasti tilaa muille kulkea. On se paha katse silti pakko antaa ja ärsyyntyä vain siitä, että joku on pyörätuolissa. Ja onko nyt IHAN PAKKO tulla jonoon, jos on pyörätuolissa. No joo, on jos ei halua varastaa.

Käsittämättömiä ihmisiä. Mitäs sitten, jos joutuu itse joskus pyörätuoliin tai saa lapsen (joka käyttää rattaita noin 2-3 vuotta)? Osaakohan sitä mennä itseensä?

susa k. / Mari K. (Ei varmistettu)

Voi hurja, miten teitä on kohdeltu :O Siis aivan älytöntä!

Mun tarvii myöntää, etten ole koskaan Eevin kanssa (Maailman napa / Mari K. & Eevi ;) törmännyt tollaseen! Siis en koskaan! Enemmänkin mä koen rasittavaksi ja paikotellen ärsyttäväksi, kun tuntemattomat ihmiset jää juttelee (juurikin sielä kauppojen käytävillä..) tuon mukelon kanssa, tai ilmeilevät mun selän takaa hälle :D

Tää nyt ei liity niinkään aiheeseen, mut aivan pakko hehkuttaa! Siis nykyajan lapset, mitä ihania tapauksia! Enpä muista, koska olisin tavannut lasta (sanotaan alta 10v.), joka ei olisi avannut ovea tai tarjoutunut auttaa rattaiden kanssa tai nostanut pudonnutta tuttia. On siis aivan pakko ihmetellä, mistä ne on oppinut nää hyvät tavat, kun vanhemmiltaan ne tuntuu välistä puuttuvan täysin? (=

Mari K./susa k.

Mindeka
Ma-material Girl

Mari K. hei!!!! Mihin oikein olet kadonnut?

Poikkeanpa minäkin aiheesta: Eevin kanssa kaikki hyvin? Aurinkoista kesää ja kiitos kommentistasi!

susa k. (Ei varmistettu)

Mää teen paluuta, uudella nimimerkillä tosin :D 

Rupes olee hullu kiirus kotona Eevin kanssa ja kaverit ja perhekin piti nähä ja tuli vähän muutoksia ja uusia tuulia ja kaikkea jännää, niin jäi tuo palstan kirjoittaminen ja päätin sitte lopulta kokonaan poistaa ja poistua (: 
Nyt rupee taas elämä asettuu ja meillä on ihana uus asunto Espoossa ja ajattelin, että pakko päästä takaisin ja vähän jakamaan kuulumisia pitkästä aikaa (ja sitä ihanaa uutta asuntoa tietty ;)! 

Eevin kanssahan on kaikki ihan hurjan hyvin (: Tuo on edelleen hurjan pieni, mut hemmetin pippurinen pikku tättärää (: Opittiin kävelee jo 8kk ja nykysellään meinaa olla vaikee pysyy jo neidin perässä (: Hampaitakin tehään, nyt peräti kolmea kerrallaan, ja huuto ja kiukku on tietty myös sitä luokkaa ^^ Kyllä lapsiarki on sitte ihanaa! (; 
Muutamia sanojakin kerkes tulee, ni sitten kanssa unohtu sitä mukaan, kun lähdettiin liikkeelle. Nyt ei ole edes mitään yritystä enää, mut eipähän tuosta huolissaan jaksa olla, kun ymmärryksessä ei ainakaan vikaa ole (oikeesti, uskomatonta, miten paljon vuoden ikäinen voi käsittää :O). 

Vedäpä säkin joku nopea yhteenveto tein poitsusta ja arjesta? Tarkotuksena on kyllä lukasta palstaasi taakse päin, vaikkakaan ei nyt ihan tällä sekunnilla (;

Mindeka
Ma-material Girl

Ahaa, siis identiteetinvaihto ;)

Gabriel nyt 10kk ja ottaa ensiaskeliaan (okei, pari vasta, mutta ihan any day now), pari hammasta on kiukulla saatu puhkeamaan, puheyrityksiä, seisoo, taputtaa, lukee kirjoja ja rakastaa mun aamupalaleipiä ;) Kaikki hyvin siis.

Hoitovapaa alkanut toukokuussa ja paljon vietämme aikaa leikkipuistoissa ja ulkosalla. Erittäin reipas poika ja kaikinpuolin tyytyväinen!

Onnea uuteen kotiin ja tervetuloa takaisin!

Vierailija (Ei varmistettu)

Lapsen itkuhan on tunnetusti yksi ärsyttävimmistä äänistä maailmassa, eikä ihme. Sen tehtävä on vain ja ainoastaan herättää huomiota ja saada äiti/isä reagoimaan. En kuitenkaan ymmärrä, miksi suomalaisessa kulttuurissa ihmiset ovat niin mökkihöperöitä, että joka paikassa pitää olla hiljaista. Äidit jäävät lapsineen kodin seinien sisäpuolelle hyssyttelemään, ja näin varttuu uusi sukupolvi suomalaisia, joille kaikki elämän äänet ovat kauhistus.

Toinen ääripää ovat nämä narsistivanhemmat, jotka shoppailevat ilmeenkään värähtämättä, kun hiestä punainen muksu huutaa kurkku suorana kymmenettä minuuttia vaunuissa. Samaa ihmistyyppiä edustavat ne neropatit, jotka rynnivät vaunujen kanssa kauppakeskuksen avajaisjonoon. Todistin jokin aika sitten tällaista tilannetta, ja olin aivan pöyristynyt. Nämä mammat olivat päättäneet tunkea vaunuinensa sisään ensimmäisten asiakkaiden joukossa, vaikka tungeksiva väkijoukko tuskin on turvallisin paikka pikkulapselle. Kyseiset naisihmiset käyttivät vaunuja jonkinlaisena mellakkakilpenä ja työnsivät häikäilemättömästi ihmisiä jaloille. Meinasin kaatua yhden mammelin vaunujen päälle, kun edessä oleva väkijoukko oli seisahtunut ja takana oleva tantta työnsi vaunuilla polvitaipeisiin.

En siis kannata missään nimessä kotiin linnoittautumista ihan äidin mielenterveydenkään vuoksi, mutta rajansa kaikella. Eihän se pyörätuolissa istuva mummukaan änge tuolinsa kanssa sinne, minne se ei selvästi mahdu. Oma kysymyksensä onkin julkisten tilojen esteettömyys, mutta sitä ei ratkaista viattomien sivustakatsojen akillesjänteitä rusikoimalla. Uskon kuitenkin, että suurin osa vaunujen kanssa liikkuvista äideistä on ihan normaaleja tapauksia, eikä ihmisten tuuppiminen tulisi mieleen vaunujen kanssa sen enempää kuin ilman niitä.

susa k. (Ei varmistettu)

Lapsen itku on myös tapa kommunikoida, vaikkakin taisit puhua tuossa ylempänä vain ihan pienistä (sanotaan 3kk ja alle) lapsista? (: 

Mua henk. koht. ei ärsytä lasten huuto käytänössä ollenkaan, PAITSI kun se on semmoista ylimääräistä kitinää ja kätinää. Että kunhan nyt vaan kiukutellaan suotta. Että jos se huuto on oikeesti semmosta "hätä"huutoa, että on kylmä/kuuma, nälkä, märkä vaippa, ei saa tarpeeksi huomiota/syliä ym., ni heeeei sehän vaan särkee sydämen, mut siinä vaiheessa kun lapsella on kaikki ok ja kuulee jo äänestä, että ihan sama mitä se vanhempi tekee, lapsi kiukuttelee silti, se se on ärsyttävää. Ja silloin ärsyttää myös ne äidit/isät, jotka passaa ja lässyttää sille lapselle ja käytännössä opettaa, että kun hän kiukuttelee -> hän saa huomiota. 
Kyllä mä mieluummin vilautan sen nopeen tsemppaavan hymyn niille vanhemmille, jotka jaksaa kuunnella ja ottaa vastaan sen turhan kitinän ja huudon enempiä reagoimatta, kuin rupeaisin mulkoilemaan ja näyttää ärsyyntymistäni. 
^Tuosta hyvänä esimerkkinä kaupassa yks päivä nuori nainen (ehkä oman ikäinen, joku parikymppinen->ylös päin) oli lapsensa kanssa tietty siinä karkkihyllyllä, lapsihan toki halus kaiken ja heittäyty lopulta klassisesti sinne lattialle ulvomaan. Mitä teki tää nuori äiti? Ilmoitti pariin kertaan, et eipä onnistu ja seiso vaan siinä vieressä pysyen kovana SIITÄ HUOLIMATTA, että muut ihmiset tuijotti ja mulkoili. Musta se oli tosi hienoa ja osotti tasan sille lapselle, että kun äiti sanoo ei, se tosiaan on ei. Ei sitä kiukkua kestänyt kun muutama  minuutti (jokainen äiti silti tietää, miten pitkältä ajalta se muutama minuutti tuntuu huutavan lapsen kanssa), kunnes lapsi totes ettei sen käytös johda mihinkään ja lähti nätisti äitinsä perässä ulos. (: Ja mää tietty tsemppasin sillä hymyllä ;) 

Mur (Ei varmistettu)

Kyllä se on niin, että vaunuilla liikkujat ärsyttävät koska lähes jokainen on törmännyt tapauksiin jotka ovat "etuoikeutettuja".
Kuljen itse usein vaunujen kanssa ja ymmärrän täysin miksi toiset suorastaan vihaavat vaunuilijoita. Bussissa ei anneta tilaa vaan seistään tukkeena, toiselle vaunuilijallekaan ei anneta tilaa. Bussista pitää päästä ruuhka-aikaankin ensimmäisenä pois, mutta kenellekään ei mainita että ulos tahdotaan, vaan se pitäisi jotenkin aavistaa.
Useammin kuin kerran olen hävennyt toisten vaunuilijoiden käytöstä ja merkinnyt itselleni muistiin miten EI toimita.

Kommentoi