Mitä opin ensimmäisen äitivuoteni aikana

Ma-material Girl

Gabriel täyttää vuoden tänään, 29.7.2012. Vuosi sitten, kuuului kättärin osastolla 6, kaunein rääkäisy ikinä. On aika siis summata, mitä minä olen oppinut tämän kuluneen vuoden aikana.

Opin, mitä tarkoittaa AIO -vaippa, vaikken ole sitä käyttänytkään.

Opin, että Liberon vastasyntyneen vaipassa on viiva, indikaattori, joka vaihtaa väriä, kun vauva on pissannut. Se helpottaa kirjanpitoa, jota ensimmäisten päivien aikana suositellaan. Kun kätilö kysyi ensimmäisenä päivänä, kuinka monta pissaa on tullut, olin ihmeissäni. "On kai niissä aina pissakin ollut..?"

Tajusin, ettei ole mahdollista säilyttää kaikkia niitä kavereita ja menoja, joihin oli tottunut, ennen vauvan syntymää. Tajusin myös, etten kaipaakaan niitä kaikkia. Olen nyt ennen kaikkiea äiti, vaikkakin myös oma itseni.

Äitienpäivä on tärkeä päivä. Se nollaa kaiken väsymyksen, turhautuneisuuden, ja kaiken muunkin, jota joskus tylsinä ja itkuisina päivinä olen harmitellut.

Oma äitini on maailman paras neuloja ja suloisien vauvanvaatteiden suunnittelija. Rakastan myös ostaa Gabrielille vaatteita, uusia ja käytettyjä. Ennen Gabrielin syntymää ajattelin, etten voi käyttää hänellä käytettyjä ja toisten vanhoja vaatteita, vaikka itse sitä kyllä paljon harrastankin.

Vaikka kuinka kieltäisit, muut neuvovat teitä lapsen hoidossa, kasvatuksessa, ruokkimisessa ja kaikessa, johon pikkuinen liittyy. He eivät tarkoita sillä pahaa, vaikka se joskus harmittaisi ja ahdistaisikin.

Työ ei olekaan elämän suola.

Perhe on minun elämäni suola.

Parisuhteeseen on panostettava ja lapsesta on välillä oltava erossa. Vaikka äiti ja isä ovatkin lapselle parhaat hoitajat, se ei tarkoita, ettei kukaan muu siihen väliaikaisesti pystyisi.

On ihan ookoo välillä lähteä ulos tuulettumaan, ilman vauvaa.

On ihan ookoo välillä tuskastua vauvan itkuun.

On ihan ookoo välillä jättää koti siivoamatta ja vaan levätä.

Vauvat kasvavat aivan liian nopeasti. Äitiysloma kuluu aivan liian nopeasti.

Miten tahansa vauva tällä viikolla syö tai nukkuu, ei suinkaan ole se, miten asiat ensi viikolla ovat. Rytmit, unet ja syömiset muuttuvat lapsen kehityksen myötä. Halusit tai et.

Vauvan rytmiä ja tottumuksia on mahdollista muuttaa. Johdonmukaisuus ja toisto auttaa kaikkeen.

On tyhmää ostaa kaikkia tarvikkeita uutena. Olemme ostaneet vaunut (tai siis kolmet), syöttötuolin, sitterin, vaatteita, leluja, potan, kantokopan, pyöränistuimen sekä auton turvaistuimen (tämä tosin tutulta) käytettynä, Huuto.netistä ja kirppiksiltä. Uutena olemme ostaneet vain matka- ja pinnasängyn, sekä niihin liittyvän rekvisiitan, ammeen ja jalustan,kengät, purulelut, tutit, pullot sekä ruokailuvälineet. Melkein kaikki lelut sekä suurin osa vaatteista on saatu lahjaksi. Vauvaan ei siis ole pakko käyttää koko omaisuutta.

Vaikka vielä pari kuukautta sitten sanoinkin väsyneenä: "Ei tule toista. Ei enää ikinä.", olen jo kerennyt muuttaa mieleni. Tahdomme toisenkin lapsen -Sitten joskus.

:)

Paljon Onnea Rakas Gabriel, 1-vuotias esikoisemme!

 

 

Kommentit

kultahillokala

Onpa ihanan suloinen pieni ihminen:)

Elina U.
Lentoaskeleita

Äitiys kyllä opettaa monia juttuja, joita ei ennen lasta olisi osannut kuvitellakaan. Vähän kuin katselisi maailmaa ihan uusin silmin, omin yhä, mutta erilailla kuin ennen. Ja kaikkia hassuja uusia tietoja kerääntyy, kuten tuo viiva vastasyntyneiden vaipassa (joka selvisi minulle vasta nyt, ou nou miten ollaankaan pärjätty. ;) ). 

Onnittelut Gabrielille!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kultahillokala ja Rosanna!

Ja parasta on se, miten itse oppii erilaisia asioita kuin toiset tuoreet vanhemmat! Kuten juurikin tuo mystinen viiva vastasyntyneiden vaipassa ;) 

Caelia
Caelia's

Oikein paljon onnea suloiselle pikkumiehelle!

iity-
Puolivahingossa

Ihana kirjotus :) Ja onnea päivänsankarille!
Toi käytettyjen tavaroiden lista on melkein täysin samanlainen, kun meillä :D Tosin pottaa sun muuta ei ihan vielä ole tarvinnut ostaa.

Kristaliina
Puutalobaby

Onnea sankaripojulle! Tänään taisi ollakin aika aurinkoinen päivä - toivottavasti juhlat olivat onnistuneet!

Hih tuo viiva-asia on mennyt ihan ohi meiltäkin :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kivoista kommenteista ja onnitteluista Caelia, iity-, Tirlittan ja Kristaliina!

Niinhän siinä kävi, että kun juhlat siirrettiin sisätiloihin, niin tulikin aivan järjetön helle.. Tietenkin. Mutta siitäkin huolimatta, juhlat olivat onnistuneet ja vauhdikkaat ja päivänsankari simahti ennen kuin vieraat alkoivat tekemään lähtöä ;)

Juhlista saisikin uuden postauksen, mutta pitää odotella, kunnes saamme jotain kuvia sukulaisilta. Omalla kamerallamme emme nääs ottaneet yhtään kuvaa. Pöh.

Eli jos joku juhlavieraistamme lukee tätä, niin laittakaapas niitä kuvia ystävällisesti tulemaan -Kiitos

:)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Onnea pikku-Gabrielille :)

Kommentoi