Mitä pakata sairaalakassiin?

Ma-material Girl

"Kop kop". Noin koputtelee raskausviikko 39 eli viimeisiä viedään! Jihuu!

On siis aika alkaa pakkaamaan sairaalakassia -Ihan oikeasti siis.

Tähän asti olen laatinut jo listan, mitä netin keskustelupalstoilla vannotetaan ottamaan mukaan, mutta pohdin tässä: Onko tämä kaikki todella tarpeellista?

 • Hammasharja & -tahna
 • Kosteusvoide, kasvovesi, pumpulia
 • Dödö
 • Shampoo & hoitoaine  -> Minulle kelpaa sairaalan sörsselit
 • Huulirasva
 • Hiusharja
 • Omat vaatteet: alusvaatteita (imetysliivit!), sukkia (??), aamutakki, yöpaita, oloasu & flip flopit
 • Vauvalle omat vaatteet: bodeja, yöpukuja, potkuhousut ja pitkähihainen, sukkia, tumppuja ja myssyjä
 • Kirja & silmälasit  -> Juorulehtiä mieluummin
 • Laturi -> vai kännykkä kokonaan mieluummin kiinni??
 • Kamera & pattereita
 • Liivinsuojia & siteitä
 • Bepanthen/ Karitevoi
 • MP3- soitin  -> Hiljaisuus?
 • Päiväkirja & kynä
 • Eväitä: Mehua, banaania, keksejä, suklaata (ja jotain muuta,mitä?)
 • Neuvolakortti
 • Maitohappobakteereita

 

Kotiinlähtöä varten haemme vielä:

 • Turvakaukalon

 

Ja toivottavasti saisimme perhehuoneen, jolloin vaihtovaatteet ja hygieniatuotteet myös miehelle ovat ehkä tarpeellisia..

Miltä lista näyttää arvon kokeneemmat siskot? Onko jotain liikaa ja mikä vielä puuttuu?

Kommentit

Iineri
Möykkyjä

Minä sain bepanthenit talon puolesta, kun pyysin. Muutoin listasi näyttää aika samalta kuin mulla, tosin mulla oli erillinen vauvakassi, jossa oli vauvan kamat, jotka mies sitten otti mukaan kun tuli hakemaan meitä kotiin.

 

Eipä mene kovin kauaa enää siis teilläkään. :)

Coco
Coco Sweet Dreams

Mä sanoisin että hyvin vähällä määrällä kyllä pärjää. Itse käytin mieluiten sairaalavaatteita ja sairaalan omia tohveleita. (vaikka mukana oli vaikka mitä, aamutakkikin) En halunnut sotkea omia vaatteitani ja en olisi varmaan enää pystynyt käyttämään omia tossujani  kotona jos olisin tallustellut niillä pitkin sairaalaa. Imetysliivit olivat ne ainoat jotka olivat omat.

Vauvallekkin riittää ne kotiintulo vaatteet. Muuten sairaalavaatteet oli pienokaisella, niitäkin saa vaihtaa mielinmäärin.

Mulla oli myös paplarit mukana! :)) Oli välillä niin nuhjuinen olo että oli ihanaa päästä siellä suihkuun ja laittaa pari paplarii päähän. ;)

just niitä hömppä naistenlehtiä oli kiva lukea ja syödä suklaata. Katsella sitä vauvaa, en tainnut nukkua sinä ekana yönä yhtään vaan katselin sitä nukkuvaa vauvaa vieressäni koko yön.

Päivi täällä taas (Ei varmistettu)

Omat mukavat kotiutumisvaatteet. Mulla on ollu perus h&m äitiysverkkarit, josta saa taitettua masutuubi osan halutessa alas, joku toppi ja huppari tms. mukava pitkähihainen. Omia alusvaatteita ja sukkia otin tarpeeksi, en diggaa sairaalaversiosta enkä juuri mistään lipokkaista tai läpökkäistä. Sukkasillaan painelin menemään ja vaihdoin niitä mielummin.
Synnytykseen en lähtenyt parhaalla vaatetuksella, vaan joku vanha perustoppi oli kiva päällä, ja verkkarit. Ilman rintaliivejä synnyttäessä toppi oli kivempi vaihtoehto toisessa synnytyksessa sairaalapaidalle. Topin heitin sitten menemään, sen jälkeen kun olin sen alla pitänyt juuri syntynyttä pesemätöntä pientä rakastani. <3
Kyllä mä ottasin kännykän ja laturin, voi näpyttää viestejä jos iskee tylsä hetki vauvan sattuessa nukkumaan. :) Tai vaikka päivittää facebookia. :D
Jos on tottunut meikkaamaan niin ehkä ripsarin jne. voisi pakata mukaan myös.
Tsemppiä viimeisiin hetkiin ja itse synnytykseen. Se menee hienosti, avoimin mielin! :)

Life as I know it..

Hui Minde! Rupean oikeen jänskää sun puolesta (tai ehkä oikeampi ilmaisu, sun kanssa..)! Onnea (ja voimia ja jaksamista) kauheasti siihen iloiseen päivään =)

 

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos, kiitos, kaikille kommenteista & tsempistä!

Iineri: Näitä just mietin, että tarvitseeko liivinsuojia/siteitä/rasvoja ottaa itse mukaan vai saako ne sairaalasta?

Coco: Mulla on Kämp Span mainostossut juurikin vain sairaalaa varten, jotka voi sitten hyvin mielin heittää pois kotiuduttuamme. Tuntuu, kuin tarvitsisin sinne mahdollisimman paljon omaa vaatetta ja tavaraa mukaan, jotta ympäristö tuntuu turvalliselta.. Olen valmis kärsimään pyykkäyksen kotona, joka joko onnistuu tai ei onnistu ;)

Päivi: Ripsaria en tarvitse, kiitos äitiys-/synnytysripsieni (feikit). On helpottanut muuten huomattavasti kesälomaeloa ja oloa!

Keltsa: NO NIINPÄ! Any day now, any day now... Kiitos,mutta:  älä jännitä liikaa!

Hih hih!

Pus, kaverit!

 

 

Aino M (Ei varmistettu)

Juu sairaalasta saa siteitä (tosin ne on super isoja, mutta tarpeeseen...!!) Myös perusrasvoja saa kuten esim nännivoidetta. ;) Myös rintakumeja jne saa sieltä kunhan vaan pyytää. Eli en ainakaan montaa sidettä ottais mukaan, bepanthen nyt ei paljoa tilaa vie. Sairaalavaatteet ehdottomasti vauvalle käyttöön. Ne on sen mallisia että helppo pukea ja saa heittää suoraan pesukoppaan vaikka olis aivan täynnä sitä ah niin ihanaa ekaa kakkkaa. Kotimatkalle sitten omat vaatteet vauvallekin tietty. Pois heitettävät tossut on tosi hyvät, muuten käytin sairaalan vaatteita. Esim. jos kesähelteet ja hormoniryöppy hikoiluttaa niin ne voi vaihtaa puhtaisiin vaikka monta kertaa päivässä. Jännääjännääjännääjännää ihanaa. Onnea matkaan!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos Aino M! Jännääjännääjännää, todellakin!

Oon tänään saanut niin monta puhelua ja viestiä aiheesta: "Joko jännittää, kohta teitä on kolme!", että alan pian harkitsemaan puhelimen sulkemista.

Jännitys on muuten kummaa: miten se pahenee pelkästään sillä, että siitä puhutaan!

Laalia (Ei varmistettu)

Musta toi sun lista näyttää ihan hyvältä. Paljon aivan turhaa tavaraa, mutta jokainen tyylillään.

Sen sijaan vinkkinä, että pölläsehän mahdollisimman paljon niitä sairaalan suuria siteitä sitten kotiin mukaan (ja kotiutumisvaatteiksi mahd. löysät housut/verkkarit ja pikkuhousut. Revennyttä alapäätä ei kiinnosta paketoida niihin maailman ihanimpiin tangoihin, nimimerkillä avokki toi järkevämmät alusvaatteet perästä :D), se jälkivuoto voi olla aikamoista! Itse otin tosi paljon mukaan. Parempi liikaa? :D

Todellakin laturi mukaan, ja MP3. Se vauva joka tapauksessa nukkuu sen 22-23 tuntia vuorokaudesta, aika käy tosi pitkäksi ja vaikka se aika kuluu suurimmalti osin vauvaa tuijotellessa, oma musiikki voi olla ihan paikallaan. Ja puhelin on tärkeä. Se ylpeyden tunne on ihan älytön ja siitä vauvasta haluaa kertoa heti kaikille kaiken :D

V.V. (Ei varmistettu)

Hei miten siellä voidaan? Joko h-hetki koputtelee? :)

Mindeka
Ma-material Girl

No niin, kuten ehkä täällä jo aavisteltiinkin, poika on vihdoinkin syntynyt! Sairaalakassissa oli paljon turhaa, mutta jotain lisääkin,  esim. tietokone ja leffoja haettiin perhehuoneeseen heti ekana iltana :)

Kirjoitan palstalle oman jutun tästä ihanasta tapahtumasta. Stay tuned!

Kommentoi