”Mitä sinä teet työksesi?”

Mietin eilen lukiessani erästä blogia kahvitauolla, että mitäköhän kaikki bloggarit tekevät työkseen? (Olettaen, että suurimalla osalla on joku muukin päivätyö kuin bloggaaminen, siis.) Se olisi mielestäni hyvinkin mielenkiintoinen ja piristävän erilainen aihe luettavaksi, joten ajattelin aloittaa uudenlaisen haasteen, johon toivottavasti mahdollisimman moni vastaisi: Mitä sinä teet työksesi?

 

Työ tekee mielestäni ihmisestä myös aavistuksen mielenkiintoisemman. Eli myös blogin kirjoittajasta.

-Varsinkin jos henkilö siis pitää työstään, olen sitä mieltä, että usein työ kertoo tekijästään yllättävänkin paljon.

 

netaporter.JPG

”Rekisteröidy uutiskirjeemme tilaajaksi!” –Net-A-Porter

 

 

ellos.JPG

Kategoriajaottelu Elloksella

 

Minä voin aloittaa siis kertomisen ensimmäisenä: Työskentelen vaatetusalan yrityksessä, verkkokaupan kotimaan koordinaattorina.

 

Jutussa esiintyvät kuvakaappaukset ovat niistä, joissa usein itse vierailen asiakkaana. Minulla on siis kokemusta jonkin verran molemmista rooleista, ja kieltämättä katselen verkkokauppoja hieman erilaisella silmällä kuin kenties ennen tätä työtä, mutta ei käy kieltäminen: Tämä on äärimmäisen mielenkiintoista ja yksi ”tulevaisuuden” ammateista. Itse en usko ihan täysin kivijalkamyymälöiden sukupuuttoa -Ainakaan tässä lähitulevaisuudessa-, mutta kyllähän tällaisetkin asiat tietenkin mietityttävät. Voidaanko tässä elää taas yhtä murroskautta, ja onko tämä nykyinen tilanne jotain sellaista, mitä lapsenlapsemme ei tule ikinä kokemaan?

”Mitä tarkoitat mummi, että kävit kaupassa?”

 

 

hm.JPG

kampanja hm.comissa

 

***

Suurimmaksi osaksi työpäiväni runko koostuu statistiikasta, kampanjoiden suunnittelemisesta ja koordinoinnista sekä yhteistyökumppaniemme kanssa asioinnista ja tapaamisista. Jokainen työpäivä on erilainen, jota itse rakastan. Välillä tahti on hektinenkin, mutta minä oikeastaan nautin myös kiireestä. Tykkään työstäni erityisesti siksi, että koen olevani taas pitkästä aikaa sopivasti haastavassa työssä, jonka sisältö mukailee omia mielenkiinnon kohteitani. Työajat ovat joustavat ja lapsiperheelle sopivat, ja organisaatio on moderni ja avoin. Kollegani ovat aivan mahtavia, ja työtä tehdään aina dynaamisella ja proaktiivisella asenteella. Kaikki auttavat toisiaan, eikä mikään kysymys tai idea ole tyhmä.
Arvostan.

 

Tänään koeaikani on loppu, ja voin vihdoin hengähtää: Minulla on kokoaikainen työ, jota todella rakastan.

-Ja oikeastaan myös entistä painavampi syy myös jatkaa digipainotteisia opiskelujani: Tällä alalla ei oikein ikinä voi olla valmis. Ei työntekijä, eikä kyllä yrityskään.

Kyllä tätä työtä kannattikin etsiä. Kymmenen kuukautta nimittäin.

 

 

Kuulisin siis mielelläni myös lukijoilta ja muilta bloggareilta: Mitä työtä itse teet, ja miten olet alalle päätynyt?

Onko työ aiheena yleensäkään sellainen, joka sinua kiinnostaa?

 

 

Kommentit (10)
  1. Mahtavaa! Onnittelut vakipaikasta ♥

    On todellakin suuri onni, että saa tehdä työkseen, jotain mitä to-del-la rakastaa.

    Tosi hassua muuten. Työskentelemme ikään kuin samalla alalla, eri tehtävissä vain. Taidankin ryövätä tästä juttuidean myös itselleni!

  2. Vastasin aiheeseen/haasteeseen kirjoittamalla omaan blogiini jutun työstäni.

    Niin, ja myöhästyneet onnittelut vakinaisesta työpaikasta! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *