Miten toimistoon saa pukeutua helteellä?

Ma-material Girl

Uudella työpaikallani on suhtauduttu hellepukeutumiseen samalla tavoin kuin aiemminkin: rennosti. Emme ole saaneet minkäänlaista ohjeistusta, että saako olkapäät ja/tai varpaat näkyä, vai onko (pieninkin) toimistoetiketti haudattu kesäksi.

Puolisoni työpaikalla sen sijaan oli vastaanotettu sähköpostia HR-osastolta, vastaanottajana kaikki. "Pyydämme noudattamaan korrektia pukeutumista myös kesän aikana. Työpukeutuminen viestiin kunnioituksesta työkaveria ja asiakkaita kohtaan.--"

Tuo ei ole suora lainaus, mutta varmaan aika yleinen.

Tässä minun hellesettini:

Jersey skirt & Leather bag/H&M, Shoes/ Filippa K, Shirt/ Second hand (Mango)

 

Mitä sanotte? Varpaat näkyy, olkapäät pilkistää ja sääret ilman sukkahousuja. Onko asiallista, vai ei?

Painotan vielä loppuun, etten ikimaailmassa pukeutuisi näin, jos olisi työtapaaminen, tai edes palaveri. Mitä mieltä muut ovat?

 

Kommentit

Franskatar (Ei varmistettu)

Anteeksi nyt vaan, mutta mielestani tuossa asussa ei ole yhtaan mitaan epakorrektia tai erikoisen paljastavaa. En siis oikein ymmarra miksi painottaa tuota palaveria tms. Hameessa on pituutta, olkapaiden paljastaminen on yleensakin epakorrektia vain (joidenkin) kirkkojen sisätiloissa ja kengat on kengat... :) Suomalaisesta yltiohaveliaisyydesta lienee kysymys; nakisit millaisia tyyleja loytyy ranskasta! :D Miehille asia on vahan toinen (onko miehesi tyopaikka miesvaltainen?..); suomessa kalsarit adidas-shortseista pilkottaen ja sukat sandaaleissa lemuten kun varmaan ukot tulisi toihin, jos ei ohjeistettaisi. En ole koskaan tormannyt s-postiin tai muuhunkaan ohjeistukseen tyopaikalla, missaan maassa...

Myyjätär (Ei varmistettu)

Hei,
Meidän vaatekaupassa ei saa varpaat tai olkapäät näkyä, eli meillä tämä ei menisi läpi. Ja meillä myydään naisten kesävaatetta, nirunarutoppeja, minishortseja ja rantatossuja!! XD

Mindeka
Ma-material Girl

Kyllä, ihan oikeassa olit: Miehen työpaikka on miesvoittoinen, ja ilmeisesti siellä oli siis narutopit, rinstikan olkaimet ja vesirajahameet viuhuneet ;)

Taidan höllätä siis hieman omaa pipoani tämän työpukeutumisen suhteen, kun valtaosa liputtaa tämän asiallisuuden puolesta. (En tosin olettanutkaan sen olevan kovinkaan provosoiva, mutta oloni oli hieman epävarma, siitä huolimatta. Hassua.)

 

iitukka

En ymmärrä minäkään, miksi tuo asu ei olisi asiallinen. Ehkä olen vaan törppö, mutta en esimerkiksi tajua, miksi ilman sukkahousuja olisi epäkorrektia olla, mutta ihonväriset sukkahousut jalassa sen sijaan ok. Eihän sitä eroa välttämättä huomaa kuin läheltä tiiratessa, vai osaatko valaista syytä? :) Ja hamehan sulla on säädyllisen mittainen ja olkapäätkin peitossa. Kyllä mulla on tällä hetkellä kevyempi vaatetus toimistolla :D Ohjeistusta ei meilläkään ole annettu, eikä minulle kuulu asiakastapaamisia. Ensimmäistä kesää vietän toimistossa, joten on tullut kiinnitettyä huomiota muiden pukeutumiseen, ja kyllä minä olen paljaita olkapäitä täältä ainakin bongannut. En kyllä pelkkää naruolkaimista toppia laittaisi siitä huolimatta minäkään. Olen kuitenkin ajatellut, että jospa näillä +30 asteen helteillä pukeutumiseen suhtauduttaisiin vähän armeliaammin!

Mindeka
Ma-material Girl

Heh, kyseessä taitaa siis olla oma, yltiösiveellinen makuni, tai kokemukseni hyvin konservatiivisista aiemmista työpaikoista, jossa varpaat eivät saaneet ihan oikeasti näkyä. (Ja tiedän, että eräässä "isossa" tavaratalossa on myös tämä sääntö!)

 

tiia_

On asiallista, kiva toppi! :)

Riippuu varmasti tosi paljon työpaikasta ja alasta, mitä pidetään asiallisena ja mitä ei. Eräässä pankissa pari päivää sitten käydessäni kiinnitin oikein huomiota siihen, että kaikilla virkailijoilla oli vähintään 3/4-mittaiset hihat. 

Meillä on onneksi melko vapaa pukeutumiskoodi; persoonallisuus saa näkyä, luotetaan ensisijaisesti työntekijän omaan arvostelukykyyn. Mutta onhan niitä sellaisia vaatekappaleita, jotka eivät tulisi mieleenkään edes tällaisilla helteillä: varvassandaalit, nirunarutoppi, minihame... :) 

ElinaPK
Sataman valot

Meilläkään ei ole annettu ohjeistusta työpaikkapukeutumisesta, mutta nuorilla kesätyöntekijöillä näkee meillä kyllä välillä tosi pikkuisia vaatteita, siis ihan minishortseja ja narutoppeja. Ja vaikka työpaikasssani suhtaudutaan hellepukeutumiseen rennosti, niin jotenkin itse miellän sellaiset vaatteet enemmän vapaa-aikaan kuuluviksi. Vaikkei asiakastapaamisia varsinaisesti olisikaan tiedossa, niin edustavuutta vaativia hetkiä saattaa tulla ihan yllättäen. Itse käytän töissä helteellä polviin yltävää hametta ja olkapäät peittävää lyhythihaista paitaa. Jos viettäisin helteellä vapaapäivää, olisi vaatteeni varmasti kevyemmät, mutta omaan työpukeutumiseeni kuuluu asiallisuus olipa sää millainen tahansa.

FFFifi
Fitness Führer

Mun mielestä toi sun asu on erittäin asiallinen, ja käy palaveriin ja tapaamisiinkin. Hameessa on kuitenkin pituutta, paita on ilmeisesti kangasta ja kauluksetkin on, eikä noi sandaalit ole mitkään rantaläpsyt.

Mulla ei ole koskaan ollut sellaista työpaikkaa, jolla oltaisiin oltu kovinkaan tarkkoja pukeutumisesta (jos on ollut omat vaatteet käytössä siis), vaikka olen työskennellyt vähän kaikkialla. Muistan kun aloitin eräässä mediatalossa kesätyöntekijänä, ja huolehdin ihan kauheasti että umpinaiset kengät, onko hame tarpeeksi pitkä ja laitoin vielä ne sukkahousutkin. Toimistoon lompsotti vähän jälkeeni vakkarityöntekijä, jolla oli nirunaru-korkosandaalit ja oikeasti vesirajaa hipova trikoinen rantamekko. Mekossa oli ristikkäiset naruolkaimet takana, mutta naisen rintsikoissa ei :) Jäi sitten ne omatkin sukkahousut kotiin :D

Mun mielestä helteellä voi töissäkin käyttää hihattomia paitoja, sandaaleja, sortseja ym. Kunhan ei ole mikrosortsit tai hirveän avonainen toppi, tai ne varvastossut. Toki on sellaisiakin työpaikkoja joissa nuokin ovat ok.

 

Marsublog

Olen ollut töissä esim. ministeriössä ja ko. asusi olisi siellä todella asiallinen.

Olisiko sitten jokin asianajotoimisto tai pankkiala sellainen, jossa pitäisi olla pidemmät hihat / umpikengät? Täällä Ruotsissa asu menisi ihan missä tahansa, Suomessa ehkä on tarkempaa?

my view

Todella kiva asu, ja asiallinen :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kaikille rohkaisevista viesteistä! Huomenna aion repäistä ja mennä hihattomassa töihin :D (Tiedän, olen aika raju..Heh)

Kuvia kehiin!

Mindeka
Ma-material Girl

Arvasin, että joku tulee vaatimaan tästä kuvia, joten tässä se nyt on:

http://www.lily.fi/blogit/ma-material-girl/toivepostaus-tiukkis-repaisee-toimistopukeutumisessa

 

;)

edgybeauty
Edgy Beauty

Munkin mielestä toi on täysin pätevän asiallinen. Mulle ei ole toimistohommissa mitään virallista ohjeistusta tullut, mitä nyt olen ymmärtänyt että asiallisissa toimistohommissa asialliset vaatteet, mutta itse miellän sen niin, että hameenpituus on max. polvet näyttävä, ei yhtään lyhyempi, ja olkapäillä on edes jotain (tälläkin hetkellä päällä on tälläinen ihan perus tank-top) ja kenkinä nahkaiset ballerinat. Lähinnäkin siis niin, että asu on siisti ja tyylikäs, ei suoraan mökiltä repäisty :D Olkapäiden näkymisessä en itse näe mitään haittaa, ja toi sukkahousuasia on mullekin mysteeri, siis ne ihonväriset vs. ei sukkiksia..

Mutta siis, oikein tyylikäs!

saarah
visual diary

Tyylikäs helleasu!

Mä oon ollu (kesätöitä lukuunottamatta) elämässäni töissä vain mainos -ja lehtialalla, joissa molemmissa on voinut pukeutua ihan  juuri niinkuin haluaa. Vasta tän postauksen myötä aloin ajatella, että näinhän ei todellakaan joka paikassa taida olla :)

Meillä oli töissä ilmastointi rikki viikon. Oltiin aika pikkuhepeneet yllä siellä :D

Kommentoi