Miten vauvan saa nukkumaan?

Ma-material Girl

Onko olemassa yleispätevää kaavaa, jolla vauvan saa nukkumaan?

-No ei tietenkään.

Mutta jos jollain on selkeitä, konkreettisia tapoja, joilla itse on onnistunut, niin olemme valmiita kokeilemaan. Peruslässynläät (tutti, silittely ja perhepeti) on kokeiltu ja ilmeisesti jotenkin väärin, koska tulosta ei näy.

Osa ongelmaa taitaa olla imettäminen (syötän kerran yössä), jota emme ole valmiita vielä lopettamaan (8kk). Mutta ongelma ei olekaan se, että hän herää syömään vaan se, ettei hän sen jälkeen enää nukahda syvään uneen. Onko maidossani siis kofeiinia??

Imetyksen jälkeen poika nukahtaa väliimme ja kun nostan hänet takaisin omaan sänkyynsä, niin puolen tunnin sisällä alkaa ähkiminen, asennon etsiminen, istuminen, seisominen, kitinä ja lopulta ihan rehellinen huutoitku.

Eroahdistusta? Hampaita? Temperamenttiä?

 

Oh boy!

 

 

 

Kommentit

helena-ihana (Ei varmistettu)

Omien lapsieni kohdalla on toiminut selkeä ja sitkeä saman kaavan noudattaminen. Aluksi vauvat nukkuivat katosta roikkuvassa kehdossa sänkymme jalkopäässä. Imetys ja omaan petiin oli tekniikka, nukkui tai ei. Jos itku jatkui, uusi imetys tai vaipanvaihto tai hyssyttely sylissä (pahimpina aikoina kävellen ) tai jotain muuta, mutta kun lapsi rauhoittui, niin omaan petiin. Olet varmaan itsekin lukenut siitä, että lapsi hätääntyy nukahtaessaan paikkaan a ja herätessään paikasta b. No, näitä ohjeitahan on monenlaisia.Omat lapseni ainakin rakastavat sänkyjään ja näyttävät hyvin niissä viihtyvän. Perhepetiin tottunut viihtyy tietenkin siellä. Minusta on kiva että lapset ovat sillä tavalla sinut itsensä, itsenäisyytensä ja yksinäisyytensä kanssa (kaikkihan me loppupeleissä ollaan tässä maailmassa yksin), etteivät tunne hätää ollessaan itsekseen. Iän karttuessa sitten pinnasänkyyn siirtyminen jne. Nykyään iltasatu/ laulu ja sitten nukkumaan, ei mitään nukutuksia tms. Lapset ovat kaikki tosi rauhallisia, ajoittaisia pelkoja, heräilyä ja muuta hässäkkää joka kuuluu asiaan tietty on. Rutiinit on mun ase, ei kovin uutta, mutta toimii. Ja siis itse nimenomaan sanon aina juuri samat sanatkin ja teen tismalleen samat asiat. Sitkeyttä ja roppakaupalla kärsivällisyyttä tarvitaan. Toisaalta on helppoa, kun väsyneenä ei tarvitse muistaa kun n.10 lausetta :) Tekniikka tepsii kaikkiin ( eroahdistus, temperamentti, hampaat). Mieheni joskus hermostuu ja tiuskaisee; `mikä sillä nyt on!` Vastaukseni, sekin, on aina sama; `se on lapsi.` Valitse mielestäsi paras toimintatapa ja toteuta sitä hamaan loppuun asti, kyllä sitkeinkin lapsi taipuu :)

Mamma
Mamman Sähkövatkain

Meillä ainakin tuo nukkumaan meneminen ja nukhatminen on muuttunu kokoajan. en tiiä onko se normaalia, mut nykyään ei taho oikeen nukhataa noin vaan 2 yötä on nukhatanu sohavlle kun katottu tv:tä, pari kertaa joutunu viereen nukuttaa ja aika monta kertaa ottaa yöllä viereen, koska ei vaan nuku muuten. Sillon ennen mulla oli pinnis oman sängyn vieressä että toinen oli ihan siinä läöhellä ja näki missä ollaan ja se tuntu auttavan aika paljon. toivottavasti oli jotain hyötyä.

 

 

Mindeka
Ma-material Girl

Tytöt, te ette usko!

Heräsin aamulla 06.30 ja tajusin, ettei olla yöllä herätty kertaakaan! Sormet ristissä ja kaikki toivo peliin, että nyt se alkaa. Mietittiin aamulla, että mistä johtuen hän nyt sai nukuttua koko yön, sillä metodejamme emme kerenneet muuttamaan. No, mikä saattoi vaikuttaa:

a) Illalla annettu särkylääke hampaisiin, jos ne ovat valvottaneet pääasiallisesti

tai

b) Puuroon lisätty margariininokare on tuonut lisäenergiaa reilussa viikossa niin hyvin, ettei hän ole enää nälkäinen yöllä.

 

Who knows? Who cares, kunhan saadaan nukkua jatkossakin :)

 

Kiitos kommenteistanne helena-ihana ja Mamma!

Kommentoi