Muodin huipulta 2013: Tsekkitukka eli takatukka

Ma-material Girl

Saanko esitellä: Taaperohiustyylin huippumuotia á la Ma-material girl:

Puolisoni, joka on ihaillut poikamme huoletonta (ja ylipitkää) surffitukkaa, teki eilen sen virheen, että lähti purjehtimaan kaverinsa kanssa. Iltapalalla sitten tämä äiti näkin tilaisuutensa tulleen ja tarttui saksiin. Olin kuunnellut tarkasti muiden äitien ohjeita ja vinkkejä, kuinka leikata oikein ja siististi, joten tätä oli suunniteltu jo onkin aikaa. (Ja pojan kummisetä on tosiaan kampaaja, mutta ilmeisesti liian arka tarttumaan vielä näin pienen hiuksiin)

 

Pari vinkkiä, jolla onnistuu taaperon hiustenleikkuussa :

(Sori, kuvia ei ole, mutta ymmärtänette, miksi)

  • Odota aikaa, jolloin lapsi on vähän väsynyt
  • Laita lempipiirretty pyörimään
  • Kostuta hiukset suihkupullolla tai kastele kampa vesimukissa (näin minä tein) ja kampaa hiukset kosteiksi
  • Leikkaa otsahiukset niin, että sakset ovat kasvojen edessä pystysuoraan ja pään yläpuolella vaakasuoraan. Ota pieniä osioita, ihan vieri vierestä, jolloin kaikki osiot tulevat automaattisesti saman mittaisiksi, koska osioissa on mukana jo leikattujakin kohtia.
  • Päälaelta leikatessa, hiukset ja sakset vaakasuorassa (lapsen päätä kohden)
  • Niskassa taas pystysuoraan

 

Tsekkitukkahan se on, mutta ilmeisesti äidinrakkaus on sokaissut silmäni, koska nythän se näyttää tosi coolille! (Olen siis aina ihmetellyt, miksi lapsilla on sellaisia hiustyylejä.) Isikin kehui kampausta aamulla, mutta liekö hän vaan nielaisi tappionsa ja hyväksyi osansa.

Mitäs lähti purjehtimaan! Heh heh.

Itse olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ainakin siis sen osalta, että nyt se on siisti, eikä roiku kokoajan pojan silmissä. Mitäpä muutakaan sitä lapsen hiustyyliltä toivoisi?

 

 

Oletko sinä leikannut itse taaperosi hiuksia ja onko sinulla jakaa vielä muitakin vinkkejä?

(Vai kokeilitko kerran ja sen jälkeen kiikutit lapset suosiolla kampaajalle/ parturiin?)

Kommentit

Liv
Päiväuniaika

Mä olen leikellyt reilu vuoden päivät meidän tytön tukkaa (lähinnä otsista, muualta vähän ehkä tasotellut korkeintaan) ja meillä toimii parhaiten tytön istuttaminen penkkiin peilin eteen ja tiukka "ole aloillas". Siinä se sitte istuu ja kattelee itteään. :D 

Mindeka
Ma-material Girl

Tämä oli mun taidonnäyte nro 4. Aiemmin olen vaan vetänyt otsatukan silleen viivottimen suorasti, ihan sitä kulmakarvalinjaa mukaillen. En siis mitenkään kampaillut, pöyhinyt tai miettinyt, missä kulmassa hiustuppo tai sakset ovat :D

Ehkäpä Gabrielkin pian tottuu tähän saksimiseen, koska sen hiukset kasvaa niin älytöntä vauhtia, ettei se kerkeä unohtaa, mitä tarkoittaa, kun äiti kaivaa kamman ja sakset esiin. Ehkä mekin selviämme siis pian pelkällä peilillä ;)

Ella F.
Siperian Ella

Ja men det är ju ytterst snygg hockey-frilla!

Mindeka
Ma-material Girl

Ja, precis Ella F.! Du fattar! ;)

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)

No jo on trendikäs. :D Mä juuri kauhuissani katselin pojan tukkaa, että kohtahan sitä täytyy taas leikata, täytynee kerrata <a href="http://leluteekki.wordpress.com/2013/05/03/poikatukka-ja-kuinka-se-leika... rel="nofollow">nämä omat ohjeeni</a> - tai jos lähtisikin sille surffarilinjalle, näin kesän kunniaksi. Tosin, muotitietoinen taaperohan nappaa silloin sakset omiin käsiin; tulos on <a href="http://leluteekki.wordpress.com/2013/05/26/ei-meidan-lapset-vaan-ikina/" rel="nofollow">esimerkiksi tällainen.</a> No, tota otsista ei ainakaan vähään aikaan tarvitse saksia. ;)

Leluteekin Emilia (Ei varmistettu)

Jaha, Lily ei nappaa linkityksistä. ;)

MM
Maijan matkassa

Kerran leikkasin, vain otsista kiireessä. Koko suku  naureskeli sille liian lyhyelle viivotinlinjalle joulun, ja isi on sen jälkeen kiikuttanut pojan parturiin säännöllisin väliajoin. Mutta noilla saksimisvinkeillä tekisi melkein mieli kokeilla uudestaan! 

Kommentoi