Muodin huipulta 2013: Tsekkitukka eli takatukka

Saanko esitellä: Taaperohiustyylin huippumuotia á la Ma-material girl:

img_6623.jpg

img_6626.jpg

img_6624.jpg

Puolisoni, joka on ihaillut poikamme huoletonta (ja ylipitkää) surffitukkaa, teki eilen sen virheen, että lähti purjehtimaan kaverinsa kanssa. Iltapalalla sitten tämä äiti näkin tilaisuutensa tulleen ja tarttui saksiin. Olin kuunnellut tarkasti muiden äitien ohjeita ja vinkkejä, kuinka leikata oikein ja siististi, joten tätä oli suunniteltu jo onkin aikaa. (Ja pojan kummisetä on tosiaan kampaaja, mutta ilmeisesti liian arka tarttumaan vielä näin pienen hiuksiin)

 

Pari vinkkiä, jolla onnistuu taaperon hiustenleikkuussa :

(Sori, kuvia ei ole, mutta ymmärtänette, miksi)

 • Odota aikaa, jolloin lapsi on vähän väsynyt
 • Laita lempipiirretty pyörimään
 • Kostuta hiukset suihkupullolla tai kastele kampa vesimukissa (näin minä tein) ja kampaa hiukset kosteiksi
 • Leikkaa otsahiukset niin, että sakset ovat kasvojen edessä pystysuoraan ja pään yläpuolella vaakasuoraan. Ota pieniä osioita, ihan vieri vierestä, jolloin kaikki osiot tulevat automaattisesti saman mittaisiksi, koska osioissa on mukana jo leikattujakin kohtia.
 • Päälaelta leikatessa, hiukset ja sakset vaakasuorassa (lapsen päätä kohden)
 • Niskassa taas pystysuoraan

 

Tsekkitukkahan se on, mutta ilmeisesti äidinrakkaus on sokaissut silmäni, koska nythän se näyttää tosi coolille! (Olen siis aina ihmetellyt, miksi lapsilla on sellaisia hiustyylejä.) Isikin kehui kampausta aamulla, mutta liekö hän vaan nielaisi tappionsa ja hyväksyi osansa.

Mitäs lähti purjehtimaan! Heh heh.

Itse olen erittäin tyytyväinen lopputulokseen. Ainakin siis sen osalta, että nyt se on siisti, eikä roiku kokoajan pojan silmissä. Mitäpä muutakaan sitä lapsen hiustyyliltä toivoisi?

 

 

Oletko sinä leikannut itse taaperosi hiuksia ja onko sinulla jakaa vielä muitakin vinkkejä?

(Vai kokeilitko kerran ja sen jälkeen kiikutit lapset suosiolla kampaajalle/ parturiin?)

Kommentit (7)
 1. Kerran leikkasin, vain otsista kiireessä. Koko suku  naureskeli sille liian lyhyelle viivotinlinjalle joulun, ja isi on sen jälkeen kiikuttanut pojan parturiin säännöllisin väliajoin. Mutta noilla saksimisvinkeillä tekisi melkein mieli kokeilla uudestaan! 

 2. Leluteekin Emilia
  31.5.2013, 18:59

  No jo on trendikäs. 😀 Mä juuri kauhuissani katselin pojan tukkaa, että kohtahan sitä täytyy taas leikata, täytynee kerrata nämä omat ohjeeni – tai jos lähtisikin sille surffarilinjalle, näin kesän kunniaksi. Tosin, muotitietoinen taaperohan nappaa silloin sakset omiin käsiin; tulos on esimerkiksi tällainen. No, tota otsista ei ainakaan vähään aikaan tarvitse saksia. 😉

  1. Leluteekin Emilia
   31.5.2013, 19:01

   Jaha, Lily ei nappaa linkityksistä. 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *