Myynninedistystä kirppiksellä

Ma-material Girl

Veimme kaverini kanssa pojille pieneksi jääneitä vaatteita myyntiin, Vekarakirppikselle. Emme ole itse kokeilleet kyseistä kirpparia ennen, mutta kuulemamme mukaan, siellä todella tavara vaihtaa omistajaa ja oikeassa olivat!

Kävimme tänään katsomassa, miltä pöytä näyttää eli kuinka paljon siivottavaa on yhden vuokrapäivän jälkeen. Yllätys oli mitä mahtavin ja mieluisin, kun totesimme pöytämme vaatemäärän puolittuneen pelkästään yhden myyntipäivän jälkeen! Wau!

Myyntiä vauhdittaksemme, käytimme (käytämme) näitä kikkoja:

  • Pöydissä on "ilmoitustaulut", johon merkkasimme myytävien vaatteiden koot: 50-68cm
  • Vaatteet pinottiin kasoihin: Bodyt, housut, paidat, yökkärit ja koriin sukat, tumput, pipot ja myssyt, kaikki omissa pinoissaan.
  • Pöytä jaettiin pituussuunnassa osioihin, jotka merkkasimme oransseilla Post it- lapuilla: Tässä on bodyt, tässä housut, tässä yökkärit jne.
  • Hinnat huokeita! KUKAAN ei kestä kirppismyyjiä, jotka tavoittelevat voittoa. Koska tavoitteenamme on ensisijaisesti saada kaappeihin tilaa, hinnat alkavat 0,20€/ kpl (esim. sukat ja tumput).
  • Käymme siivoamassa pöytää monta kertaa myyntiviikkomme aikana.
  • Viemme kerrallla sopivan määrän tavaraa. Liikaa on liikaa ja taas tyhjä pöytä ei houkuttele ketään.
  • Näytä ostajille, että pöydälläsi (siistit, ehjät ja hyväkuntoiset!) vaatteet ovat pyytämäsi hinnan arvoisia. Pidä pöytä siistinä, jolloin myymilläsi tuotteilla pn "arvoa" myös ostajien silmissä. Myllätty vaatekasa on hirvitys myös ostajille.
  • Löydä kohderyhmäsi; Vekarakirppiksellä myydään vain lapsiin liittyvää tavaraa, joten tarjonta kohtaa kiinnostuneen ostajan melko suurella todennäköisyydellä.

 

Maanantaisin Vekarakirppis on suljettu, mutta tiistaina taas jatkuu!

 

P.S. Ystäväni on myös myymässä siellä taas nettikauppansa loppuvarastoa, joten uusia vaatteita mielivien (50-98cm) kannattaa mylös poiketa siellä!

 

Oletko kokeillut jotain muuta lastentarvikekirpparia? Toimiiko?

 

Kommentit

Mindeka
Ma-material Girl

Ai niin!

Tein tänään myös itse löytöjä tuolta: supersnygga! kapeat sammarit, Adidas- veryttelypuku (musta, jossa kultaiset raidat), mustavalkoiset legginsit sekä Ralf Lauren-pikee. Kaikki yhteensä 16€

Jes!

iitukka

Täällä Jyväskylässä on tullut käytyä aika usein Vekaratorilla, josta olen tehnyt monia hyviä löytöjä. Ehdoton plussa on, että siellä on pelkästään lastenvaatteita, jolloin ei tarvitse käydä läpi kauheata määrää pöytiä, joissa on kaikkea muuta. Tämä pätee siis kun on nimenomaan tarkoituksena löytää niitä lastenvaatteita, muut kirppiskäynnit on sitten erikseen :) Harvoin viitsin lapsen vaatteita edes uutena ostaa, kun kirppikseltä löytyy lähes uutta vastaavaa alle puolella uuden hinnasta. Huutonetti on tietysti toinen aarreaitta.

Ja muuten, nuo kirjoittamasi ohjeet voisi lykätä jokaisen kirpparimyyjän kouraan! :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommentistasi iitukka. Enpä voisi enempää olla kanssasi samaa mieltä!

Itse luotan myös Huuto.nettiin ja jos tahdon itselleni jotain, luotan Kaivarin kanuunaan, Valtterin kirppariin tai Töölössä kesällä auenneeseen DOMiin. Kanuunan, Vekarakirppiksen ja DOMin hyviä puolia on se, että ne ovat kaikki itsepalvelukirppareita eli joustavammat aukioloajat, hinnat näkyvillä (paitsi, jos hintalappu on kadonnut) ja helppo itsekin pudottaa vaikka viikoksi tavaraa myyntiin.

Puhumattakaan siitä, että myyntiin tuotavien tavaroiden tyyliä voi rajoittaa, jolloin asiakaskunta on myös järjestäytynempää ja todella etsii juuri sitä myytävän olevaa (siis Vekarakirppis= lasten kirppis ja Kaivarin kanuuna= ((mielestäni ainakin, voin olla väärässäkin)) tredikkäämpää ja laadukkaampaa vaatetta, ydinkeskustan kiertelijöille).

Odotusaikana muistan, kuinka mietin, että ostan pojalle kyllä aina uutena vaatteet ja sitten jotkut vaan poikkeuksena käytettynä. En osaa sanoa miksi näin ajattelin, koska kirppikseltä itekin ostan vaatteitani? Mutta kuinkas kävikään: Todella harvoin itse ostan uutena. Asiaan toki vaikuttaa se, että Gabriel on ensimmäinen lapsenlapsi meidän molempien suvussa, joten lahjoja tulee joulun ja synttärin ulkopuolellakin...

Nyt, kun huomaa, kuinka hyvä jälleenmyyntiarvo lastenvaatteilla on, uskallan ostaa jotain (tummahkoa) uutenakin.

Soseet on pilanneet kaikki vaaleat vaatteemme (kyllä, ne uudet joululahjatkin). Mutta toisaalta, me ollaankin vasta aloittelijoita siinä asiassa ;)

Anna Karhubear

Yhdyn iitukan sanoihin siitä, että kaikkien kirppismyyjien on hyvä pitää neuvosi  mielessä. Ja hei, mäkin hakuan Addun verkkapuvun kultaisilla raidoilla!

PäiviR (Ei varmistettu)

Olet ehdottoman oikeassa, pöytä kannattaa pitää siistinä. Liikaa tai liian vähän tavaraa ei houkuttele ostajia. Vielä kun saisi ohjeistusta ostajillekkin. Itseäni häiritsee se että pöytä mahdollisesti pengotaan sekaisin, henkarissa roikkuvat vaatteet jätetään lojumaan pöydälle, vaatteita ja tavaroita jätetään muiden pöytiin jne.
Varsinaisia lastentarvikekirppiksiä ei täälläpäin ole hurjasti, mutta olen käynyt pari kertaa Piilo kirppiksellä ja parilla muullakin pienemmällä tässä lähikunnissa. Joka kerran mukaan on lähtenyt jotain tarpeellista hyvään hintaan.

Myin itse paljon vaatetta ja jotain muutakin tavaraa Järvenpään Helmi kirpputorilla viime vuonna touko-elokuussa. Helmi on siisti, valoisa ja kiva sekakirppis, jossa on myös paljon lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Joskin myös paljon muutakin, ja perus kirppisroinaa. Hyvät pöydät onneksi näkee kaukaa, eikä tila ole kuitenkaan aivan valtava, paikka pöytiä onkin paljon. Jaksaa siis kiertää hyvin.
Jaksoin käydä siellä melkein päivittäin siivoomassa Sipoosta käsin, joka kyllä kannatti. Pöytä pysyi näin melko siistinä ja joka kerran vein lisää tavaraa sen mukaan miten oli kauppa käynyt. Tuolla ei ollut mitään tiettyä päivää tai kellonaikaa jolloin näin sai tehdä, ja se toimi loistavasti. Myin tosi hyvin, ja jopa viimeisen viikon lähes tyhjänä ollut pöytä ei tuottanut tappiota. Vauva sattui syntymään silloin niin en muutamaan päivään päässyt käymään. :D

Odotan innolla että nuorimmainen vielä hieman kasvaa niin pääsen yksinään rauhassa kiertämään kirppiksiä ja käymään enemmän varsinaisissa lastentarvikekirppiksillä. :)

Ps. Muistan miettineeni samoin ennen esikoista, että kirppisvaatteita hänelle en osta. Enkä ollut koko kirppistelyä löytänyt tossa vaiheessa vielä. Kai sitä monella on kuvitelma puhkikuluneita, venyneistä ja vanuneista rääsyistä kun puhutaan kirpparilta ostetuista vaatteista. Mulla oli ainakin tällänen ennakkoluulo.

Kommentoi