Myynninedistystä kirppiksellä

Veimme kaverini kanssa pojille pieneksi jääneitä vaatteita myyntiin, Vekarakirppikselle. Emme ole itse kokeilleet kyseistä kirpparia ennen, mutta kuulemamme mukaan, siellä todella tavara vaihtaa omistajaa ja oikeassa olivat!

Kävimme tänään katsomassa, miltä pöytä näyttää eli kuinka paljon siivottavaa on yhden vuokrapäivän jälkeen. Yllätys oli mitä mahtavin ja mieluisin, kun totesimme pöytämme vaatemäärän puolittuneen pelkästään yhden myyntipäivän jälkeen! Wau!

Myyntiä vauhdittaksemme, käytimme (käytämme) näitä kikkoja:

 • Pöydissä on ”ilmoitustaulut”, johon merkkasimme myytävien vaatteiden koot: 50-68cm
 • Vaatteet pinottiin kasoihin: Bodyt, housut, paidat, yökkärit ja koriin sukat, tumput, pipot ja myssyt, kaikki omissa pinoissaan.
 • Pöytä jaettiin pituussuunnassa osioihin, jotka merkkasimme oransseilla Post it- lapuilla: Tässä on bodyt, tässä housut, tässä yökkärit jne.
 • Hinnat huokeita! KUKAAN ei kestä kirppismyyjiä, jotka tavoittelevat voittoa. Koska tavoitteenamme on ensisijaisesti saada kaappeihin tilaa, hinnat alkavat 0,20€/ kpl (esim. sukat ja tumput).
 • Käymme siivoamassa pöytää monta kertaa myyntiviikkomme aikana.
 • Viemme kerrallla sopivan määrän tavaraa. Liikaa on liikaa ja taas tyhjä pöytä ei houkuttele ketään.
 • Näytä ostajille, että pöydälläsi (siistit, ehjät ja hyväkuntoiset!) vaatteet ovat pyytämäsi hinnan arvoisia. Pidä pöytä siistinä, jolloin myymilläsi tuotteilla pn ”arvoa” myös ostajien silmissä. Myllätty vaatekasa on hirvitys myös ostajille.
 • Löydä kohderyhmäsi; Vekarakirppiksellä myydään vain lapsiin liittyvää tavaraa, joten tarjonta kohtaa kiinnostuneen ostajan melko suurella todennäköisyydellä.

 

Maanantaisin Vekarakirppis on suljettu, mutta tiistaina taas jatkuu!

 

P.S. Ystäväni on myös myymässä siellä taas nettikauppansa loppuvarastoa, joten uusia vaatteita mielivien (50-98cm) kannattaa mylös poiketa siellä!

 

Oletko kokeillut jotain muuta lastentarvikekirpparia? Toimiiko?

 

Kommentit (5)
 1. Olet ehdottoman oikeassa, pöytä kannattaa pitää siistinä. Liikaa tai liian vähän tavaraa ei houkuttele ostajia. Vielä kun saisi ohjeistusta ostajillekkin. Itseäni häiritsee se että pöytä mahdollisesti pengotaan sekaisin, henkarissa roikkuvat vaatteet jätetään lojumaan pöydälle, vaatteita ja tavaroita jätetään muiden pöytiin jne.
  Varsinaisia lastentarvikekirppiksiä ei täälläpäin ole hurjasti, mutta olen käynyt pari kertaa Piilo kirppiksellä ja parilla muullakin pienemmällä tässä lähikunnissa. Joka kerran mukaan on lähtenyt jotain tarpeellista hyvään hintaan.

  Myin itse paljon vaatetta ja jotain muutakin tavaraa Järvenpään Helmi kirpputorilla viime vuonna touko-elokuussa. Helmi on siisti, valoisa ja kiva sekakirppis, jossa on myös paljon lastenvaatteita ja -tarvikkeita. Joskin myös paljon muutakin, ja perus kirppisroinaa. Hyvät pöydät onneksi näkee kaukaa, eikä tila ole kuitenkaan aivan valtava, paikka pöytiä onkin paljon. Jaksaa siis kiertää hyvin.
  Jaksoin käydä siellä melkein päivittäin siivoomassa Sipoosta käsin, joka kyllä kannatti. Pöytä pysyi näin melko siistinä ja joka kerran vein lisää tavaraa sen mukaan miten oli kauppa käynyt. Tuolla ei ollut mitään tiettyä päivää tai kellonaikaa jolloin näin sai tehdä, ja se toimi loistavasti. Myin tosi hyvin, ja jopa viimeisen viikon lähes tyhjänä ollut pöytä ei tuottanut tappiota. Vauva sattui syntymään silloin niin en muutamaan päivään päässyt käymään. 😀

  Odotan innolla että nuorimmainen vielä hieman kasvaa niin pääsen yksinään rauhassa kiertämään kirppiksiä ja käymään enemmän varsinaisissa lastentarvikekirppiksillä. 🙂

  Ps. Muistan miettineeni samoin ennen esikoista, että kirppisvaatteita hänelle en osta. Enkä ollut koko kirppistelyä löytänyt tossa vaiheessa vielä. Kai sitä monella on kuvitelma puhkikuluneita, venyneistä ja vanuneista rääsyistä kun puhutaan kirpparilta ostetuista vaatteista. Mulla oli ainakin tällänen ennakkoluulo.

 2. Anna Karhunen
  16.1.2012, 07:33

  Yhdyn iitukan sanoihin siitä, että kaikkien kirppismyyjien on hyvä pitää neuvosi  mielessä. Ja hei, mäkin hakuan Addun verkkapuvun kultaisilla raidoilla!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *