”Oletko käynyt lenkillä?” -Kootut selitykset kieltävään vastaukseen

AdidasHeimo_2013_08_24_054 (1).jpg

Koska edellisestä lenkistä oli kulunut jo kolmatta kuukautta, päätin koota parhaimmat selitykseni, jos vaikka joku muukin saisi niistä apua.

Kesällä 2013 ja vielä syksylläkin tilannehan oli aivan toinen: Pääsin mukaan Adidasheimoon, joten kävin lenkillä 3-4 kertaa viikossa, juoksin coopereita, kirjoitin Kympin joukko-blogiin, sovin kimppalenkkejä ja elin muutenkin, no, terveellisesti.

Sitten tapahtui jotain, jonka seurauksena tajusin 5.3.2014, että edellinen lenkkini on marras-joulukuulta. No, miten sitten aloin edes miettimään sitä? Polvi alkoi vihoittelemaan pelkästään tarhamatkaa kävellessäni. Koska kivun syy aikoinaan selvisi: pakara ja reisilihas menee jumiin, joka kiristyessään kääntää polvea väärään asentoon, pelkkä käveleminenkin sattuu. Huolto: Jatkuva venytteleminen ja oikea kehonhuolto.

(Päätelkää itse, oliko tätä noudatettu hetkeen.)

1175145_10151625915083435_50913263_n.jpg

 

Heti sain ensimmäisen (teko-) syyn juoksutauolleni: No, kun on ollut vähän kiireitä.

No, kun oli tää muutto ja kaikkea.

No, kun alkoi tämä tarhaelämä.

No, kun olemme olleet On-Off- flunssassa, joulukuusta lähtien.

 

AdidasHeimo_2013_06_10_132_Photo_PasiSalminen_Com.jpg

 

Kaiken edellämainitun lisäksi, olen myös ollut aina kimppalenkkien aikaan töissä, katsomassa kaverin uutta vauvaa, ollut flunssainen, ollut taas vähän eri tavalla flunssainen ja sitten vielä väsynytkin.

 

Johan pelkkä noiden  syiden valitusten miettiminenkin alkaa väsyttämään!

 

AdidasHeimo_2013_08_31_013.jpg

 

Eilen päätin tarttua itseäni niskasta kiinni ja vetää Boostit taas jalkaan. Pientä yskää on edelleenkin, mutta eikai alle viiden kilometrin lenkki nyt pahaa voi tehdä. Eihän?

-Ei.

 

Puin juoksuvaatteet päälle, vein lapsen tarhaan ja suuntasin Keskuspuistoon lenkille.

”Oho, tämähän menee kevyesti. Lisäänpä vähän vauhtia. -Oho, nyt on kyllä jäinen kohta, parempi hidastaa hieman.”

 

-Ja näin oli peikko selätetty. Tästä pääsee vain ylöspäin. Varmistaakseni lenkkien jatkuvuuden, kirjoittelen niistä tänne blogiinkin, koska se näyttäisi olevan paras juoksumotivaattori: Ryhmäpaine.

Nyt kun sanoin sen ääneen, en voi enää sluibailla

-Ilman hyvää syytä.

 

AdidasHeimo_2013_08_31_053.jpg

Pictures: Adidasheimo 2013 ©Pasi Salminen

 

Mitenkäs muiden talviyrheilut on sujuneet? Löytyykö joltain kenties vieläkin huonompaa syytä kuin minulta, jos lenkkimäärä on ollut lähes koko talven nollassa?

 

Translation: After two or three months I finally got myself into a mood for a run. This was clearly the best decision I’ve made during passed few months. Stay tuned, because more running stuff is coming up soon (I hope).

 

Kommentit (15)
  1. Mmmhh mä en ole juossut kuukauteen. Mutta en kyllä laiskuuttani vaan ton jalan takia. Enkä flunssan takia ole päässyt muuten treenaamaan, kyllä tässä jo blogikin kärsii kun joutuu vaan lähestymään joka asiaa teoreettisesti 😛

    Mut joo en mäkään saanu tossa syksyllä juostua. Se pimeys ja kylmyys vaan lamaa niin. Laskin että Berliinin maran (syyskuussa) ja Las Palmasin (tammikuussa) välissä kävin 22 kertaa juoksemassa :O No eipä se haitannut.

  2. No mutta tästä se juoksu taas lähtee!:) mä oon taukoillut ylikunnon takia ja ha-jot-taa!nyt onneksi reilu viikko lenkkipoluille paluuta takana ja tästä se lähtee taas pikkuhiljaa askel kerrallaan.. Ajattelin tänään uskaltautua avoimiin heimotrerneihin ja hyi kun jännittää 😉

    1. Askel kerrallaa, juurikin niin Jaimes. Ja huippukivaa päästä itsekin tänään avoimiin treeneihin! Siellä nähdään siis!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *