Opiskelua työn ohessa, Neuvoja kaivataan!

Ma-material Girl

 

Vuosi 2013 lähenee loppuaan ja suunnitelmat seuraavalle vuodelle on jo kovassa käynnissä. Isoimmat muutokset tulevat päiväkodin ja opiskelun muodossa, mutta samalla, olen niistä eniten innoissani.

Ilmoittauduin avoimeen ammattikorkeakouluun, alkaen 20.1.2014. Kursseille ei vielä voi ilmoittautua, mutta tänään olen suunnitellut tulevia päiviäni, yrittäen yhdistää ja huomioida sinne pojan tarhan (ja harjoittelun), puolison työt ja harrastukset, oman työni ja tulevat opiskelut. -Mutta ihan hyvältä näyttää!

Olen yrittänyt arvioida, kuinka monta kurssia pystyisin suorittamaan ensimmäisen lukuvuoden aikana, enkä oikein osaa hahmottaa, miten paljon työtunteja tarvitsen varsinaisten luentojen päälle? Ja entäs verkkokurssit?

Työt ovat tällä hetkellä osa-aikaisia ja sitä on tarkoitus jatkaakin (toistaiseksi) niin, mutta entäs jos tilanne muuttuukin lähitulevaisuudessa? (Nyt moni varmaan pohtii siellä, että mitä ihmettä, juurihan se puhui uudesta työsopimuksesta!? On siis paikallaan ehkä pienimuotoinen selvennys asiaan: Työnantajani on edelleen sama. Työtehtäväni ja -tuntini muuttuivat hieman, ja siksi uusimme työsopimuksen. Ei siis muuta uudistusta sillä elämänsaralla.)

 

 

Olen kuitenkin järkeillyt asian näin: 

  1. Valitsen kurssit tämän hetkisen elämäntilanteen mukaan ja muutan lukujärjestystä vasta sitten, jos tilanne sitä vaatii.
  2. Valitsen 3-5 kurssia, joilla on lähiopetusta (4h/vko) ja 1-3 virtuaalikurssia, joita pystyy suorittamaan melkeinpä koska tahansa.

 

Onkohan liikaa?

Onko sinulla siis kokemusta asiasta, minkälainen kurssimäärä tai opintopistemäärä olisi sopiva, suhteutettuna perheen ja työn rinnalle? Koulu on ihan vieressä, joten matkoihin ei tarvitse miettiä (tai tuhlata) aikaa -Eikä oikeastaan tarhallekaan, tai päinvastoin.

 

 

Translation: Scheduling my new agenda from Jan 2014. It's gonna be fulled with toddlers day care, work and studies. Sounds exciting, doesn't it?

Kommentit

Tarpeeksi kun on motivaatiota ja virtaa, niin kummasti ehtii, mitä vaan!

Mindeka
Ma-material Girl

Täysin samaa mieltä :) Olen myös sellainen, että kun keksin jotain uutta, aloitan sen 110%:sti  ja sitten hetken päästä rauhoittelen menoa, jos tarve vaatii...

Ekä uskallan täyttää kalenterin aika täyteen ja katsoa, mihin aika ja voimat riittävät?

Aurinkopiirakka

Yksi opintopiste on noin 27 tuntia opiskelua. Osa kursseista on tietysti helpompia ja osa vaikeampia. Toisiin juttuihin menee enemmän aikaa kuin toisiin jne mutta siitä on hyvä laskea keskiarvoa. Minulle esseekurssit ovat yleensä helpoimpia ja vaikka niihin meneekin aikaa, niitä jaksaa tehdä pidempään ja enemmän päivässä kuin lukemista vaativia kursseja. Siksi uskallan niitä varata lukujärjestykseen reilummin kuin kirjatenttejä. Yliopistolla tahti on noin 30 opintopistettä neljässä kuukaudessa ja 60 lukuvuodessa, kun opiskelijat ovat pääsääntöisesti kokopäiväisiä opiskelijoita. Riippuen tietysti töistä ja sen rasittavuudesta, niin voi lähteä vähentämään tuosta. Toiset työt, kun seuraavat kotiin tai ovat ruumiillisesti niin rankkoja, että kotona haluaa vaan jalat ylös ja rentoutua.

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos vinkeistä Omppu!

Onneksi minun työni ei ole tippaakaan rasittavaa, joten sitä ei tarvitse miettiä. Kun suljen työpaikan oven perässäni, niin myös työajatukset kytkeytyvät pois päältä ;)

Ella F.
Siperian Ella

No mä nyt puolentoistavuoden kokemuksella sanoisin, että itselläni 5  3:n op:n läsnäoloa vaatinutta kurssia onnistuu, mutta on kamalaa, 3 on mukavan touhukasta ja siitä vähemmän on liian vähän. Osa kursseista on ollut valtavan työläitä, osa ollut ihan piece of cake. Uskoisin, että alalla kuin alalla löytyy kursseja, joista toiset tuottaa enemmän ja toiset vähemmän  työtä.

Mä kerään nyt parissa vuodessa noin 75-80 opintopistettä. Mutta näistä siis yli 2/3 on läsnäoloa vaativia opintoja. Mä olen enemmän kirjatenttityyppiä, joten varmaan olisin pystynyt enempään, jos meillä olis enemmän lukemista. Mutta näin on ollut siedettävää. On ehtinyt töihinkin, usein tosin suoraan koulusta, mutta kuitenkin. Ei koko ajan mukavaa, mutta ehdottomasti suurimman osan aikaa :)

Onnea ja menestystä! 

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos tsempistä Ella F.!

Minä valitsin kursseja sillä periaatteella, että mistä on minulle (työnhaussa) eniten hyötyä nyt heti. Eli ne peruskurssit, joissa aloitetaan koko liiketalouden käsittely alusta, ei kiinnosta minua nyt lainkaan, koska niistä minulla on aika kattava työkokemus, joten palataan niihin sitten myöhemmin, jos meinaan tutkintoon asti tähdätä ;)

 

Kao Kao

Mä opiskelin Haaga-Heliassa tradenomiksi kokopäiväisten töiden ohella. Mulla tais olla 2-3 läsnäolopakollista kurssia/jakso plus joku virtuaalinen siihen päälle. Tosin jotkut ihan mitättömät kurssit aiheutti ihan hirveästi hommaa, koska niissä oli ryhmätyö, esseitä, tentti ja etätehtäviä. Ja pisteitä rapisi joku naurettavat 3. Mut nekin oli vain suoritettava..

 

Jos oot yhtään perfektionistinen suorittajatyyppi, joka ei jätä mitään kesken, niin kannattaa jo alussa opettaa itsensä armollisempaan aikatauluun. Tällöin ei vahingossakaan aiheuta itelleen ihan järkyttäviä aikatauluja, joissa ne esseet kirjoitetaan öisin

 

Mut niistä kursseista sai myös paljon enemmän irti, kun oli jo työelämässä ja tiesi mikä itseä kiinnostaa ja minkä takia niitä asioita opiskelee.. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommentistasi kao kao, joka on niin täydellinen juuri tähän tilanteeseeni, ettet tajuakaan :) Eli siis, aika samoissa mennään, paitsi, etten ole (tällä hetkellä ainakaan) kokoaikaisessa työssä. Enkä ainakaan vielä valinnut väyläopintoja, mutta olisihan se koko tutkinto kieltämättä hieno saavutus. Pointsit siis sinulle, että jaksoit!

Työelämässä olen ollut jo niin kauan, että ainakin liiketalouden perustutkintoa aikoinaan suorittaessani (myös työn ohella) huomasin, että ne kaikki käsiteltävät asiat koski työtehtäviäni, ainakin jotenkin. Joten opiskelu oli helppoa ja järkevän tuntuista. Luulen, että näissä tulevissakin opinnoissani, työt tukevat opittua hyvin, jolloin kaikki ei ole niin työlästä ja täysin uutta asiaa.

Koska taapero aloittaa tarhassa pian ja päivisin minulle jää töiltä vapaa-aikaa, ajattelin täyttää tämän ensimmäisen nelikuukautisen ehkä kolmella lähiopetuskurssilla ja kolmella virtuaalikurssilla. Maalis-huhtikuusta eteenpäin on tällä hetkellä valittuna vain kaksi lähiopetuskurssia ja yksi virtuaali. Ja katsotaan sitten, miten elämä järjestyy. Tavoitteena kuitenkin on saada kokoaikainen työ pian. Ja siksi niitä virtuaalikursseja otankin kolme; jos saan töitä, voi olla, että joudun luopumaan lähiopetuskursseista, niin en jää ainakaan ilman mitään ;)

Pohdin pitkään iltakurssien ja virtuaalikurssien välillä, mutta mielenkiintoisemmat kurssit osuivat nyt virtualiopetukseen, joten päädyin niinhin. Taktiikkani on siis selvästi: ensin mieluiset ja sitten joskus ne pakolliset ;)

Onko muuten kokemusta vielä siitä, miten todennäköisesti valitsemillesi kursseille mahtuu? Pitääkö olla kärppänä 2.1. koneella aamuyöstä ja taistelija-asenteella valmiudessa? 

 

Tuulia9 (Ei varmistettu)

Minä tein kokopäivätyön (40h per vko) ohella maisterintutkinnon, jossa vaadittiin siis suorittamaan 120 op minimissään 4 vuoden aikana. Ekan kahden vuoden aikana tahkosin kaikki kurssit siten, että kerralla oli 2-3 kurssia opintopisteiltään 3-5 op. Päivärytmi oli yleensä lähiopetusta yliopistolla 2-3 h, töitä se 8 h ja sitten illalla 2-3 h opiskelua. Eli yleensä nuo kurssit vaativat viikossa sen 20 h koti-opiskelua lähiopintojen lisäksi. Yliopistolla oli paljon esseitä ja laskutehtäviä. Sitten tietty erikseen tentteihin lukemiset joihin otin lomapäiviä töistä tai käytin saldotunteja.

Hetkiä arjesta

Ei muuta kuin tsemppiä kovasti ja kalenterit käteen niin sinulle kuin miehellesikin ja sitten vaan suunnittelemaan aikatauluja ;) Mä opiskelen ja teen töitä sivutoimisesti ja kyllä se vaatii melkoista aikataulutusta molemmilta välillä,että saa sinne joukkoon kaksi lasta,parisuhteen ja säännöllisen urheilun molemmille..huhhuh.Mutta on se sentään mahdollista,ja usein jopa erittäin palkitsevaa rankkuudestaan huolimatta.

Kommentoi