Opiskelua työn ohessa, Neuvoja kaivataan!

20131216_155713.JPG

 

Vuosi 2013 lähenee loppuaan ja suunnitelmat seuraavalle vuodelle on jo kovassa käynnissä. Isoimmat muutokset tulevat päiväkodin ja opiskelun muodossa, mutta samalla, olen niistä eniten innoissani.

Ilmoittauduin avoimeen ammattikorkeakouluun, alkaen 20.1.2014. Kursseille ei vielä voi ilmoittautua, mutta tänään olen suunnitellut tulevia päiviäni, yrittäen yhdistää ja huomioida sinne pojan tarhan (ja harjoittelun), puolison työt ja harrastukset, oman työni ja tulevat opiskelut. -Mutta ihan hyvältä näyttää!

Olen yrittänyt arvioida, kuinka monta kurssia pystyisin suorittamaan ensimmäisen lukuvuoden aikana, enkä oikein osaa hahmottaa, miten paljon työtunteja tarvitsen varsinaisten luentojen päälle? Ja entäs verkkokurssit?

Työt ovat tällä hetkellä osa-aikaisia ja sitä on tarkoitus jatkaakin (toistaiseksi) niin, mutta entäs jos tilanne muuttuukin lähitulevaisuudessa? (Nyt moni varmaan pohtii siellä, että mitä ihmettä, juurihan se puhui uudesta työsopimuksesta!? On siis paikallaan ehkä pienimuotoinen selvennys asiaan: Työnantajani on edelleen sama. Työtehtäväni ja -tuntini muuttuivat hieman, ja siksi uusimme työsopimuksen. Ei siis muuta uudistusta sillä elämänsaralla.)

 

1024x768_bestfit – kopio (598).jpg

 

Olen kuitenkin järkeillyt asian näin: 

  1. Valitsen kurssit tämän hetkisen elämäntilanteen mukaan ja muutan lukujärjestystä vasta sitten, jos tilanne sitä vaatii.
  2. Valitsen 3-5 kurssia, joilla on lähiopetusta (4h/vko) ja 1-3 virtuaalikurssia, joita pystyy suorittamaan melkeinpä koska tahansa.

 

Onkohan liikaa?

Onko sinulla siis kokemusta asiasta, minkälainen kurssimäärä tai opintopistemäärä olisi sopiva, suhteutettuna perheen ja työn rinnalle? Koulu on ihan vieressä, joten matkoihin ei tarvitse miettiä (tai tuhlata) aikaa -Eikä oikeastaan tarhallekaan, tai päinvastoin.

 

1024x768_bestfit – kopio (265).jpg

 

Translation: Scheduling my new agenda from Jan 2014. It’s gonna be fulled with toddlers day care, work and studies. Sounds exciting, doesn’t it?

Kommentit (10)
  1. Ei muuta kuin tsemppiä kovasti ja kalenterit käteen niin sinulle kuin miehellesikin ja sitten vaan suunnittelemaan aikatauluja 😉 Mä opiskelen ja teen töitä sivutoimisesti ja kyllä se vaatii melkoista aikataulutusta molemmilta välillä,että saa sinne joukkoon kaksi lasta,parisuhteen ja säännöllisen urheilun molemmille..huhhuh.Mutta on se sentään mahdollista,ja usein jopa erittäin palkitsevaa rankkuudestaan huolimatta.

  2. Minä tein kokopäivätyön (40h per vko) ohella maisterintutkinnon, jossa vaadittiin siis suorittamaan 120 op minimissään 4 vuoden aikana. Ekan kahden vuoden aikana tahkosin kaikki kurssit siten, että kerralla oli 2-3 kurssia opintopisteiltään 3-5 op. Päivärytmi oli yleensä lähiopetusta yliopistolla 2-3 h, töitä se 8 h ja sitten illalla 2-3 h opiskelua. Eli yleensä nuo kurssit vaativat viikossa sen 20 h koti-opiskelua lähiopintojen lisäksi. Yliopistolla oli paljon esseitä ja laskutehtäviä. Sitten tietty erikseen tentteihin lukemiset joihin otin lomapäiviä töistä tai käytin saldotunteja.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *