Ötökät leikkuulaudalla

Ma-material Girl

Ällöttävää. Yököttävää. Oksettavaa.

Siinä ensimmäiset sanat, jotka tulivat mieleeni, kun huomasin puisella (laatikoston sisältä vedettävässä) leikkuulaudassamme tyyppejä, jotka kipittivät siellä menemään. En todellakaan jäänyt tutkailemaan niitä tarkemmin, vaan heitin kaverit vessanpönttöön ja tiskasinjynssäsinpuhdistin laudan huolella ja kokonaan. Seuraavana päivänä siirsin kuivan laudan takaisin ja pari päivää myöhemmin, samat kaverit olivat siellä taas.

SIIS MITÄ IHMETTÄ NÄMÄ OVAT?

Nopea Googlaus kertoi kaiken riisihäröistä, mutta sellaisia ne eivät olleet. Pienen pieniä ruskeita koppiksia, joita ei ole löytynyt mistää muulta kuin leikkuulaudasta. Ei jauho- tai muista kuivaruokapusseista, ei kaapeista, ei lattioilta -Ei mistään muualta. (Luojan kiitos siitä.)

Leipäkuoriaisia? Rohmukuoriaisia vai mitä?

 

Pienimmätkin vinkit otetaan vastaan, varsinkin siis toimenpiteistä, joihin tässä kannattaa ryhtyä.

 

Leikkuulauta ei sijaitse edes kuivamuonien puoleisella seinällä, vaan leikkuulaudan ympäristössä on pelkästään hella, tiskikone ja astiakaapit.

 

Yhyyyökyrjöoksetusinhotusitku!

 

Ko. Leikkuulauta on nyt myrkytetty Baygonilla, joten sitä tuskin tarvitsee enää käyttöön ottaakaan...

 

 

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Iyyyyh! Mulla joskus aikoinaan Eerikinkadulla kans just leikkuulaudalta löytyivät ensimmäiset ruskeat pikkukoppikset, ja ne olivat jauhokuoriaisia. Syyllinen löytyi sitten lopulta kaapista: vanhentunut jauhopussi, joka ihan vilisi niitä! Mutta jos kävit jo kaikki jauhopussit läpi... Voisko tulla viemärin kautta naapurista?

Samassa asunnossa eleli myös sokeritoukkia, eli lopulta purkitin kaikki mahdolliset keittiön kamat purkkeihin. (jotka itse asiassa just laitoin myyntiin kierrätysryhmään, koska ihme kyllä puutalossa ei keittiö-ötököitä ole näkynyt kertaakaan) Sokeritoukista ei kuitenkaan päässyt millään eroon, mutta jauhokuoriaiset onneksi hävisivät, kun jauhotkin heitti roskiin!

Toivottavasti selviää - keittiö-ötökät ovat iyyyyyh inhottavia!

Mindeka
Ma-material Girl

Apuaaaa. Mä en millään uskaltaisi enää kurkkia niihin -Ehkä juuri siksi, että pohjimmiltani tiedän löytäväni syyn sieltä. Toisaalta, en pysty käymään nyt nukkumaankaan, enkä varmaan pysty enää käyttämään mitään niitä kuivauttujakaan, kun pelkkä ajatuskin öttiäisistä keittiössä (tai jauhopussissa) saa inhon puistatukset pintaan. Ihan älytöntä, mutta pakko heittää kaikki roskiin. Nyt.

yassu.f
My Dear Diary

Jauhoista ne todella tykkää. Ja kaurahiutaleista yms.. Sama ongelma löytynyt täälläkin päin. :(

Mindeka
Ma-material Girl

Tämä on todella merkillistä, sillä kaikki kuivamuonat ja kaapit ja laatikot ja hellan tausta jne. on tuplatsekattu, eikä mistään löydy niitä lisää. Tavallaan helpottavaa, mutta myös friikkaavaa, koska en saa mielenrauhaa, ennenkuin löydän niille selityksen.

Kaikki jäljelle jääneet elintarvikkeet on tiiviissä purkeissa ja isossa muovilaatikossa, joten ei niitä pitäisi enää mihinkään päästäkään.

 

Somablogi

Yök! Osta sellaista kuin BioKill. On hajuton, ystävällinen ja ötököille tappava. Suosittelen!

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mäkin ostin juuri tuota, olen kuullut ja lukenut että se on todella tehokasta monenlaisiin ötököihin! Huono puoli on vaan se, että se on hengenvaarallista kissoille (joita meillä siis 3 kpl) ei niinkään muille nisäkkäille.

HelloAochi

Tuo kissat meille hoitoon :p

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Mä voisin harkitakin sitä! Suunnittelen että suihkisin sitä vähän isommaltikin, niiden turkiskuoriaisten takia... Ostin sitä Prismasta, joku toinenkin liike oli mutten muista.

HelloAochi

Mistä sitä muuten saa? Yritin kesällä etsiä mutten löytänyt.

HelloAochi

Meillähän oli kesällä vyöihrakuoriaisia, jotka majailivat tiskipöydän alla ja hellan takana piilossa... Meillä kävi ammattimyrkyttäjä kahdesti, ennen kuin niistä päästiin eroon. Tsemppiä!

yassu.f
My Dear Diary

Sama ongelma on ollut täälläkin päin. Vanhempieni asunnon keittiöstä löytyi noita ällötyksiä. Ja silloin ne kyllä himoitsivat eniten lattialle pudonneita leivänmuruja/kaurahiutaleita... Ja tosiaan piilopaikkoja noilla on vaikka kuinka! Ei muu auttanut kuin jynssätä ja kuurata koko keittiö.  niitä on taas ilmestynyt mutta vähemmän...

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Mmm. Ötökät sisätiloissa on niin inhoja! Meillä hyppelehtii sisätiloissa tällä hetkellä isoja heinäsirkkoja. Arvoitus on, että mistä ne tulevat sisälle. Ilmeisesti ilmastointikanavien kautta, koska niitä pomppii myös yläkerran kylppäritiloissa :S Ja NE ei ole ihan pieniä...

Meillä on joka vuosi on joku ötökkä-ongelma. Edellisvuonna sisälle pesivät kärpäset ja lopulta koko keittiö surisi kärpäsistä ja matolla mennä luikerteli niiden toukkia. Ei uskoisi edes todeksi sitä surinaa, varsinkin kun olen neuroottinen siivooja.

Viime talvina kosteusvahingon yhteydessä seinän välistä löytyi mustaleski ja toissa vuonna muurahaiset tulivat lattianraosta häikäilemättömästi sisätiloihin ja katosivat vasta, kun tarjoilin niille aspartaamia makeutusaineen muodossa :P

Tiiu. (Ei varmistettu)

Heitä KAIKKI kuiva-aineet pois. Imuroi kaapit päivittäin. Noista on tosi pirullista päästä eroon. Yksikin eloonjäänyt tyyppi voi saada aikaan taas 400 uutta öttiäistä. Yök. Mutta harmittomiahan ne noin periaatteessa on. Onneksi.

Tiiu. (Ei varmistettu)

Tai voit myös vaihtoehtoisesti pakastaa ainakin ne kuiva-aineet, joissa öttiäisiä ei näy. Uudet ilmatiiviisiin purkkeihin.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Ja sit muuten pitäisi heittää se imurinpussi pois, ettei ne möngi sieltä takaisin. Niin neuvottiin ainakin riisihäröjen tuhoamisessa. Mä oikaisin suihkuttamalla imurinpussin sisään hieman torjunta-ainetta... (Ja toivon ettei sitä leviä hengitysilmaan...)

Papris
Odotusta ja opiskelua

Pienet ruskeat koppikset voivat olla myös turkiskuoriaisia, viihtyvät kuulemma ainakin vanhoissa kerrostaloissa. Löysin yhden meiltäkin, vaikka kerrostalo on vuosimallia -96.. Turkiskuoriaiset kyllä tykkäävät vissiin ennemmin vaatteista ja vaatehuoneista kuin keittiöstä, joten en tiedä voivatko noi sitten olla niitä. Turkiskuoriaiset siis syövät kangasta ja niiden elelyn kämpässä paljastaa aika hyvin se, jos vaatteisiin ilmestyy mystisiä pikkuisia reikiä.

Kristaliina
Puutalobaby

Mä näin muuten viime yönä ötökkäpainajaisia :)

Hei ja meillä on siis ylimääräisenä sellaisia muovisia (rumia ja käytettyjä mutta toimivia) säilytyspurkkeja, saa hakea ilmaiseksi jos haluaa! 1 kpl 1 litran purkki ja 3 kpl 0,6 litran purkkeja.

Kommentoi