P niinku poskihampaat

Gabriel (1v 2kk) puskee poskihampaita esiin oikein urakalla. Viikon verran ollaan kärsitty unettomista öistä (miten ihmeessä silloin vauva-aikana oikein jaksoi!?), kitinäpäivistä, katkonaisista unista ja huonosta ruokahalusta, joka sitten kostautuu jatkuvana nälkäkitinänä ja loputtomalla naposteluna.

Olemme pakastaneet tutit (, jonka vaikutus tosin kestää noin minuutin, kun sen upottaa hehkuviin ikeniin), antaneet nestemäistä Buranaa (vain iltaisin), jolla toivoimme öiden sujuvan edes vähän paremmin, ja viimeisin herkkuniksi on ollut jääkaappikylmät kurkku- ja porkkanatikut. Niitä nakertaessa, saattaa nopeasti nähdä hymyn vilauksenkin. Sillähän ne vanhemmat taas jaksaakin, ehkä seuraavan päivän 😉

Hampaiden tuleminen on ollut Gabrielilla ehdottomasti kivuliainta ja inhottavinta tähän asti. Ensimmäisestä etuhampaasta lähtien (n.7-8kk) on hampaiden puhkeaminen ollut meillä (valitettavasti) heti havaittavissa, vaikka toisilla ne saattavat ”Hups, vain ilmestyä sinne!”. Itkulta ja kiukuttelulta ei olla säästytty. Ja syöhän se vanhempiakin, kun näkee, että toista sattuu ja/tai inhottaa viikkotolkulla. Ei sitä Buranaa nyt ihan niin kauaa voi (tai edes halua) antaa…

Viimeaikoina olemme huomanneet myös tällaisia lieveilmiöitä (liittyy tai ei liity hampaisiin?):

 • Nukkumaan ei mennä sovulla. Siellä meuhkataan ja huudetaan, kunnes äiti tai isi tulee hakemaan hetkeksi vielä kainaloon.
 • Kavereiden kanssa leikkiessä, ollaan vähän varovaisempia ja herkempiä. Itku tulee helposti, mikä ei todellakaan ole ollut normaalia.
 • Pissaa tulee ihan tolkuttomasti. Useimmiten yöllä. Vaippa ei pidä, vaikka on kokeiltu isompaa kokoa ja housuvaipan sijasta teippiversiotakin, ihan kaikissa eri merkeissä.
 • Ilmavaivoja ja löysä vatsa (hampaiden puhkeaminen JA porkkana…)
 • Jatkuvaa kiukuttelua kotona, leikkipuistossa, rattaissa ja kaupassa. Kaikkialla. Eikä ole ennen tällaista nähty!

Huh. Onneks niitä poskihampaita tulee siis… Hmm… Kahdeksan… vai kaksitoista!?

 

Kommentit (2)
 1. Erittäin hyviä vinkkejä, kiitos Mamma!

  Kokeiltiin kesällä tehdä soseesta mehujäitä, mutta silloin ei maistunut pojalle ihan niin kylmä herkku. Tänään juuri kaverin kanssa keskusteltiin (hänellä samanikäinen poskihampaita tekevä poika), että nyt on aika kokeilla mehujäitä uudelleen.

 2. laita tutin sisään vettä ja sitten pakastimeen, sinne saa sitä vettä kun laittaa hana alle ja painaa sitä kumia niin se vetää sisään sitä vettä. Sit ku otat tutin käyttään huljuta ihan nopeasti hanan alla ja anna pojalle. kestää vaikutus vähän pidempään.

  Myös tämänkin raksuaden myötä mulla on kauea jääpalahimo koko ajan ja annan myös millalle jos saan hajotettu niitä vähän pienemmiksi. toki jos löytyy joku muotti joka on pienenmpi kuin jääpalamuotti niin sillä voisi tehdä lapsille pieniä jaaplajoa vaikka mehusta. auttaa varmasti särkyyn 🙂

  Ja jäiset herneet on herkkua meillä varsinkin sillon jos suussa vähän särkee 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *