Päivä kuvina: Hoitovapaalla

Ma-material Girl

Tässä vastaus kaikille, jotka ihmettelevät, että "Miten te äidit saatte päivänne siellä kotona kulumaan":

Huomenta! Oikeasti olen ollut jo tunnin hereillä, mutta nyt vasta pääsin ylös sängystä.

Aamupala ja Oktonautit (tai mitä Pikku Kakkosesta nyt sattuukaan tulemaan). Saan nukkua arkisin siis yleensä puoli kahdeksaan (tänään vähän myöhempäänkin), koska puolisoni ottaa pojan aamutoimiinsa mukaan.

Ei olla vielä opeteltu potalle. Tässä pyykkiin menevät matto, shortsit ja vaippaharso... Ja ei, kyse ei ollut pissasta.

Edelliseen kuvaan (tai siis harso"vaippaan") liittyen, Gabrielilla on ollut todella paha ihottuma jo viikon verran. Ilmakylpyä siis harrastetaan aina rasvauksen ohessa.

Sänkyjen petaus ja päivän asu.

Puistoon lähdössä. Pikainen asukuva, josta naama on tahalleen rajattu pois. (Arvaat varmaan, miksi.)

Ulos puistoon!

Takaisin sisälle. Gabriel olikin todella kiukkuinen ja väsyneen oloinen (raivarit leikkipuistossa osa 22334), joten tulimmekin tänään tavallista aiemmin kotiin.

On jo niin kova nälkä, että tuoliin kiivetään itse -Ja vauhdilla.

Lounaan jälkeen on vuorossa siivoilua: tiskikoneen tyhjennys ja uudelleentäyttö, pyykkien pesua ja tasojen pyyhkimistä.

Kello lyö kaksitoista ja ....

... poika on jo sikeässä unessa, meidän sängyssä.

(Hetken ainakin) siisti keittiö

Vuorossa äidin lounas: kahvia, keksiä ja banaani -Ja Lily.

Yritän ylläpitää (ja kehittää) kielitaitoani, lukemalla kirjoja tasaisesti ruotsiksi ja englanniksi. Kielitaito ruostuu yllättävän helposti ja jos äiti on kotona (äitiysloma mukaanlukien) kaksikin kokonaista vuotta, niin voi olla hieman hankalaa yhtäkkiä kommunikoida ulkomaisten kollegojen kanssa!

Pakkailua. Lähdimme pariksi päiväksi reissuun äitini ja Gabrielin kanssa, mummini luokse.

Ja sitten makuuhuoneesta kuuluukin jo oven koputus ja "Äittii!"

Naama kuosiin työpäivää varten. Kuivashampoo ja kevyt meikki saa ihmeitä aikaan ;)

Välipala pojalle, työvaatteiden vaihto (ja sormet ristiin, ettei vaatteet kerkeä likaantua vielä ennen lähtöä!). Lämpimän ruoan olen valmistanut pojille illaksi, josta itsekin syön ennen töitä.

"Puuuuuha-Pete, kaiken korrjaa, Puuuuha-Pete, Tietenkin!"

Lähtökuopissa töihin: pikainen asukuva ja ovesta ulos.

Puolisoni siis ajaa töistä, ottaa meidät kyytiin ja heittää minut töihin. Lapsenhoitovuoro siis vaihtuu aika kirjaimellisesti: vauhdissa.

 

Töistä taas kotimatkalle, kello noin 19.30. Sporaa odotellessa on aikaa vielä yhteen kuvaan; lempikatuni Helsingissä.

Kotona odottaa iltakylvystä tullut poika, jolle annan iltapalan, katsomme yhdenjakson Humpsia ja annamme hyvänyön suukot sekä laulamme iltalaulun. Sinne se simahtaa 20-21 välillä ja me puolison kanssa katsomme telkkarista nauhoituksia (lempisarjoja/leffoja), sen verran kuin jaksamme ja vaihdamme päivän kuulumiset.

Tänään minä luovutin todella ajoissa. Ennen kymmentä (yleensä 23) on nukkumaanmenoaika myös minulla. Nostan pojan meidän sängystä omaan pinnasänkyynsä ja menen nukkumaan.

Hyvää yötä!

 

Kommentit

Vau mikä vauva!

Ihana päiväkollaasi :)

Ja jälleen kerran toivon että itekin jaksaisin pedata sängyt muulloinkin kun, öhm, sillon kun tulee vieraita, koska sillä saa niin siistin ilmeen!

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Tsihih, tuosta ekasta lauseesta tuli mieleen vau.fissä ollut kuva ja juttu kotiäitiydestä. :D Monilla ei ole käsitystäkään miten hoitovapaalla aika kuluu. Onnea onkin puoliso, joka ei väheksy lapsen kanssa kotona olevaa.

Saanko kysyä, käytkö töissä päivittäin/ viikottain vai miten olet saanut työt järjestettyä? Itselläni olisi vielä kaksi viikkoa kotoilua ennen töihinpaluuta ja alan tehdä heti täyttä viikkoa. Uudenlaisen arjen opettelu ahdistaa ihan kamalasti, mutta eiköhän siihen nopeasti totu. Arkea helpottaa varmasti se, että isä on kotona pojan kanssa eikä tarvitse vielä aloittaa päiväkotia. 

Olipa muuten kiva lukea juttu päivästänne!

Mindeka
Ma-material Girl

Kiitos kommenteista Papyli, LauraEm. ja Adiina!

Papyli: Se on H&M:n ostos alkuvuodesta, josta en ole aivan varma, että pitäisikö se säilyttää vai laittaa eteenpäin.. Tiedän siis, kenelle tarjota sitä, jos se jää kaappiin pyörimään turhaksi :)

 

LauraEm. : Se todellakin tekee ihmeitä. Joskus mietin, että miksi ihmeessä petaan sängyn heti aamusta, koska päiväunien aikaan revin sen taas pois ja sitten taas petaan (tai en petaa) sen uudelleen iltapäivästä. Se on kuitenkin totta, että se saa huomattavasti siistimmän ilmeen huoneeseen!

 

Adiina: Toi vau.fi:n kuva on niin mahtava! Ja niin totta! Kiitos kun linkkasit sen tänne! On täällä joskus noitakin päiviä, mutta oman mielenterveyteni vuoksi (kai?) yritänkin pitää sellaista perussiisteyttä yllä, ettei ihan hetken tekemättömyys näyttäisi tuolta ;)

Olen tällä hetkellä töissä osa-aikaisena vaatemyyjänä, sillä irtisanouduin syksyllä edellisestä työstäni, samalla alalla. (http://www.lily.fi/juttu/kotiaidin-tyohonpaluu-ja-miten-siina-sitten-kavi)

Meillä on töissä sellainen muutaman kuukauden projekti, jonka aikana käyn töissä neljä kertaa viikossa iltaisin (17-19.15) ja lauantaisin (9.30-17.15), mutta toukokuusta lähtien varmaankin vain lauantaisin.

Olenkin jo kerennyt harmittelemaan sitä, ettei tällainen työrytmi voi jatkua toistaiseksi (eli ikuisesti), koska tämä on sopinut perheellemme täydellisesti: Isi tykkää olla pojan kanssa kaksin (laatuaikaa poikien kesken) ja minä tykkään päästä hetkeksi aikuisten maailmaan. Lisäksi tällä tuntimäärällä saamme juuri sen verran lisätuloja kuin olemme todenneet riittäväksi.

Sitä, mitä sitten toukokuun jälkeen tapahtuu, niin sitä en osaa sanoa. Tällä hetkellä olemme onnellisia siitä, että meillä on mahdollisuus näin hyvään koti-työ- komboon. Katsotaan tilannetta sitten kesän kynnyksellä uudelleen.

Hienoa, että teilläkin isä jää kotiin lapsen kanssa! Nostan todella hattua tuollaisille miehille!

Adiina
Helmiä ja vadelmia

Kiva kuulla, että olette tykänneet nykyisistä järjestelyistä työn ja kodin välillä. Uskon, että tuonkin jakson loputtua teille löytyy hyvä kombo.  Aikuisten maailmaan palaaminen tuntuu hurjalta, mutta samalla sitä odottaa että pääsee taas käyttämään aivojaan eritavalla ja tekemään sitä ihan omaa juttua.

Ja voidaan todella olla ylpeitä miehistä, jotka jäävät mielellään kotiin lapsen kanssa. :)

Mindeka
Ma-material Girl

Kyllä. Asioilla on tapana järjestyä. Hyvä me ja meidän miehet :)

 

Asiasta viidenteen: saitko ollenkaan ruotsinkielisiä blogivinkkejä kun niitä aiemmin pyysit?

Tässä tulee kaksi: http://blogg.mama.nu/aninebing ja http://blogg.mama.nu/cecilias-blogg/

Ruotsalaisen Mama- lehden nettisivuilta löytyy muitakin ok blogeja, mutta nuo kaksi ovat suosikkini. Löysin nuo alunperin siksi, että jo vauvakuumeaikana sorruin joskus ostamAn tuon lehden, koska se antoi positiivisemmin kuvan äitiydestä, kuin kotimaiset vastineensa. Tai siis: siellä on myös kivoja muotijuttuja ja yleinen fiilis on se, että myös äidit saavat pukeutua tyylikkäästi ja olla kiinnostuneita muustakin, kuin vauvatarvikkeista ja äitiyden suorittamisesta.

noh, disclaimerina vielä, että tuossa Anine Bingin blogissa on karmeita kirjoitusvirheitä ja kieli on huonoa. Hänen äidinkielensä ei ole ruotsi, eikä hän ehkä muutenkaan ole mikään suurin ruudinkeksijä. Mutta hänellä on ihania vaatteita ja inspiroidun hirveästi hänen tyylistään. Cecilia Blankensin blogista poimin myös tyylivinkkejä (ja kieli on huolitellumpaa!)

Mitä siihen lehteen tulee, täytyy viikonloppuna ostaa irtonumero Stadiin tullessa. Koska Turustahan sitä ei saa edes Akateemisesta kirjakaupasta!

Mindeka
Ma-material Girl

Järkky: Kiitos, en juurikaan saanut. Kiitos siis näistä kahdesta vinkistä! Tulee varmasti luettua!

 

Miia H
Kaunis päivä

Hehee, nyt mun ei tarvi kertoa mitä teen päivät, linkkaan vaan tähän juttuun :).

Mindeka
Ma-material Girl

Miia H: Tartteepas, teillä on varmaan vähän eri rytmi ;) JA eri leikkipuisto JA eri rattaat JA... Eli siis ihan eri juttu ;) Mua ainakin kiinnostais.

Miia H
Kaunis päivä

No otetaanpas harkintaan jos vaikka ensi viikolla innostuisi kuvailemaan :)

Mindeka
Ma-material Girl

Hyvä!

Kommentoi