Paska juttu vai kuitenkin rokko?

Edellisen juttuni lukeneet tietävät, että olemme sairastelleet viime viikolla. Yllätykseksi meille kuitenkin tuli se, ettei vatsataudiksi oletettu tauti kuitenkaan nujertunut pojallamme edes viikossa! Varasimme ajan Mehiläiseen ja kävimme kyselemässä sieltä, voisiko kyseessä olla jotain muuta, olimmehan esim. mökkeilleet juuri ennen sairastumisiamme, mutta sielläkin uskottiin eniten vatsatautiin. Ärhäkkään sellaiseen.

Gabriel on siis viikon oireillut: eka yö meni oksentaessa, sitten oltiin ihan terveitä. Seuraavana päivänä alkoi voimakas ripuli, joka jatkui on-off- moodilla koko seuraavan viikon. Koska kuitenkin jätimme jälkeemme myös muita sairastuneita, ajattelimme myös kyseessä olleen vain vatsatauti. Taudilta ei selvinnyt viime lauantain juhlien isäntä (jossa siis minä kerkesin kääntyä) eikä pojan hoitajana ollut äitinikään (vaikka äitini yrittää helpottaa oloani väittämällä sitä ruokamyrkytykseksi!). Nyt sairastelu taitaa olla nujerrettu lähipiirissämme?

Eilen aloin miettimään koko viikon oireita kimpassa ja erillään: joo, ripulia ja oksentelua, ei tietääksemme kuumeilua, suun mysteeriksi jääneet veret ja kovat itkut sekä pari hassua näppylää käsissä, joita luulimme pari päivää hyttysenpuremiksi. Nyt alan kuitenkin kallistumaan siihen, että Gabriel taisi sairastaa (samalla tai pelkästään) enterorokon, joka sairastettiin eräässä kaveriperheessämme viikko-kaksi sitten.

Onko kokemuksia enterorokosta?

Kuulostaako oireet tutulta? Ja ennen kaikkea, ollaanko nyt jo selvillä vesillä vai aletaanko nyt odottelemaan jälkitauteja?

 

 

Kommentit (4)
 1. Hei kiitos myös Vierailija 22:34!

  Me vanhemmat uskomme myös vakaasti tuohon entero-vatsapöpöyhditelmään, varsinkin kun tosiaan kaverin lapset sairastivat sen rokon juuri edellisellä viikolla. Lapset eivät kuitenkaan ole tavanneet toisiaan lähiaikoina, mutta me äidit kylläkin..

  Olemme nyt ottaneet rauhallisemmin ja vihdoinkin tuntuu kaikki palaavan normaaliin: ruoka maistuu (Gabriel jopa herää tuntia aikaisemmin ja todella nälkäisenä. Ottaako takaisin menetetyn energian, en tiedä?), kaikki syöty pysyy sisällä ja vatsantoiminta on taas entisensä (kyllä, meillä on selkeä kakka-aikataulu) ja mikä parhainta: lapsi on taas hyväntuulinen ja tyytyväinen. Sormet ristissä nyt, ettei mitään jälkeisiä tule synttäriviikolle (!).

   

  Tässä muuten Hannan juttu, jossa terveisiä lähetetään Lastenklinikalta 🙁 

 2. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk00546 ei kuulosta vauvarokolta.. Meillä sairastettiin tuo vähän vajaa 3kk vanhana kovan kuumeen kera. 5. kuumepäivänä päästiin vasta lääkäriin, kun pieni lakkasi syömästä ja vaikutti uupuneelta. Johtui onneksi vaan noiden näppylöiden puhkeamisesta ja viimeisestä kuumepiikistä! Siihen loppui tautikin kuin seinään. Silloin lääkäri vain sanoi, että aivan sama mikä virus, kun on virus ei niille mitään mahda. (no vanhemman huoli on kova silti, oli se tohtoreille miten sama vaan…)

  Mutta musta tuo kuulostaa juurikin tuolta oppikirjamaiselta entero-rokolta (ehkä vatsapöpön ohessa), varsinkin kun ollut nielu- ja näppyläoireita. Lämpöilyhän on voinut olla niin pientä, ettei sitä edes touhukkaalla taaperolla huomaa 🙂 Toivotaan, ettei tauteja iske. Jos otatte vielä päivän pari niin rauhallisesti kuin tuon ikäisen kanssa voi ottaa, niin minimoitte jälkitautien saamisen (ne kun ei niin helposti iske, jos malttaa lepäillä…)

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *