Pesänrakennusviettiä

Ma-material Girl

Jaahas, alkaa jo tuntumaan tämä hikoiluttava yhdistelmä: raskausviikot35 + helle.

Päivät kuluu yhä helpommin ja helpommin van kotona. Ja mitäs muuta siellä sitten tekisikään kuin siivoilisi ja sisustaisi!

Viimeisin projektini on isojen peilien ripustaminen sekä makuuhuoneeseen että olohuoneeseen, tuomaan avaruutta ja valoisuutta. Ja tämä on siis kesken. Mies kun ei anna minun käyttää porakonetta ja kiipeillä tuoleilla, niin joudun odottamaan kunnes hän työpäivänsä jälkeen tulee avukseni.

Tänään yritin etsiä sopivaa proppua kaupoista, mutta mukaan tarttuikin uusi (vihdoinkin oikea oranssi, jes!) huulipuna, vyö sekä yöpaita (kaunis sellainen, jolla aion liihotella sairaalan käytävillä ja saada muut kateelliseksi). Mutta ei siis sitä proppua. Hups. Pysyyköhän noi peilit seinässä vähän pienemmillä sellaisilla..?

Olen kova tyttö muuttelemaan sisustusta tasaisin väliajoin. Tai oikeastaan uusimaan tekstiilejä ja sen sellaista. Pari suosikkia kuitenkin pitää pintansa vuodesta toiseen.

1) Viiniteline, jonka olen pyhittänyt muotilehdille. PALJON tarpeellisempaakin tässä vaiheessa elämää kuin viini!

 

2) Kukat. Koska ruukkukasvit taistelevat ilmeisesti  ikuisesti minua vastaan, on paljon miellyttävämpää panostaa leikkokukkiin tai mikä parempaa: hakea niitä luonnosta. Mikään ei raikasta asuntoa paremmin kuin sireenin tai kielon tuoksu.

 

 

 

3) Krumeluurikehykset. Tauluissa. Peileissä. Tai mieluiten kaikissa mahdollisissa. Kulta, ruskea ja musta -Toimii. Kuvat  tai taulut kehyksissä voivatkin olla sitten melkein mitä tahansa, koska yhtenevät kehykset sitovat kollaasin yhtenäiseksi.

 

 

4) Valkoiset tekstiilit. Verhot, istuimet ja matto. Yksinkertaisesti kaunista.Käytännöllisyydestä voidaan keskustella varmasti viimeistäänkin silloin, kun poikamme oppii arvostamaan esim. luumusosetta...

Yleisestikin pidän yksinkertaisesta ja modernista tyylistä. Keittiöstäkin jäi verhot kokonaan pois, kun huomasin pesun yhteydessä, kuinka paljon avarampi ja valoisampi tila on ilman niitä. Ripustan ne sitten ehkä syksyn pimetessä takaisin. Ehkä.

 

 

 

 

Kommentit

Iineri
Möykkyjä

Minäkin pidän sireeneistä. Nostalgiaa, sillä mummolan isolla pihalla oli valtaisia sireeniryteikköjä ja kesäkuussa koko piha tuoksui. Nyt minulla on omalla pihalla kaksi pientä puskaa tavallista sireeniä ja yksi vähän isompi, joku erikoisempi. Nuo tavallist tuoksuvat yhtä ihanalle kuin lapsena, jalosireenissä on miedompi tuoksu mutta sen oksat kestävät maljakossa paremmin.

Mindeka
Ma-material Girl

Iineri, kiitos kommentistasi:

Jaahas, taas on yksi elämän mysteeri selvitetty :)  Olenkin pohtinut, miksi toisaalta katkotut kestävät maljakossa pidempään ja toiset eivät paria päivää kauempaa! Kiitos, että vähän sivistit minua.

Ja koska en usko, että puska viihtyisi parvekeellamme, joudun jatkossakin turvautumaan oksiin ja maljakkoversioihin. Vielä kun muistaisi, kestikö äidin pihalta tuodut huonommin vai paremmin :D

sade

Oi perkele! miten hyvä idea tuo viinipullo teline..

Otan käyttöön :)

Mindeka
Ma-material Girl

Sade, eikö vaan! Halusinkin jakaa sen kanssanne, koska en usko, että olen ainoa, jonka mielestä se toimii.

Sinkkuna harvoin oli viiniä telineeseen asti (idea lanseerattiin muistaakseni synttärijuhliini) ja nyt maha pystyssä viiniä ei ole laisinkaan ;)

sade

Joo, tälläsiä käytännöllisiä pieniä keksintöjä. Ihan parhaita!

Joskus olis kyllä hyvä ostaa suosiolla Alkosta useampi pullo. jotta ei tarvitsisi joka kerta lähteä erikseen hakemaan. Jos tulee äkillinen tarve vähän rentoutua  ja katsoa leffaa! ;)

Mindeka
Ma-material Girl

...Varsinkin näin kesällä ja helteellä! -Paitsi, jos on raskaana ;)

P.S. Enää 4vkoa jäljellä. Skål!

Kommentoi