Petetty ei unohda ikinä

Olen tullut siihen tulokseen, että karkeasti joka toinen (nainen tai mies) on joutunut parisuhteessa petetyksi. Tähän tulokseen pääsin sillä yhtälöllä, että minä olen kolmessa suhteessani kokenut sen jokaisessa ja uuteen ystävään tutustuessani, hän kertoo lähes aina samoista kokemuksista.

Ensirakkauteni kesti neljä vuotta ja päättyi n.puolen vuoden salasuhteeseen miehen puolelta. ”Nuorena on sellainen kokeilun halu.”

Keskimmäinen päättyi yhdenillan kokeiluun.

Viimeinen n.6v. (pisin ja vakavin, kunnes löysin nykyisen onnen), päättyi kun kuulin miehen vehdanneen työpaikkaromanssin (ja vanhan luokkakaverini) kanssa melkein vuoden selkäni takana. Kyselyistäni huolimatta, suhdetta ei myönnetty, kunnes olin jättämässä mieheni vainoharhaisuuteni takia. ”Olit täydellinen edustusvaimo ja tämä oli sellainen hauska h**ra.” Korostan, että mies itse kuvasi toista naistaan tuolla alentavalla sanalla.

No, mikä sai vanhat haavat auki?:

Tutustuin synnytysvalmennuksessa hyvään tyyppiin. Hän olkoon P nimeltään. Olemme edenneet ystävyydessämme siihen pisteeseen, että teemme satunnaisia ympäri-Töölönlahden-lenkkejä ja juttelemme kaikesta mahdollisesta. Perjantaina tuli puhetta miehistä, työpaikoista ja sen sellaisesta. Yhtäkkiä vaikenee hetkeksi ja häpeillenn alkaa kertoa:

”No, mun pitää kertoa sulle yks juttu. Mun mies, tai siis mun ex-mies. — Jäi kiinni pettämisestä (toisen kerran), kun olin kuudennella kuulla raskaana…– Se sitten loppui siihen.”

Jäin suu auki. Siis ihan todellista? Mikä ihme tätä maailmaa vaivaa? En osaa kuvitellakaan, millaista tuskaa tuottaa, kantaa petturin lasta sisällään, koittaa siinä sitten suhtautua avoimin ja positiivisin mielin tulevaan synnytykseen ja lapsen (yksin! Ainakin siis fyysisesti) kasvatukseen. Totesin, että P on rohkein ja vahvoin tuntemani nainen. Sitä hän todella on.

Kaikista kivoin  Kiva juttu näissä kaikissa on se yhdistävä tekijä: Toinen nainen on aina tiennyt miehen olevan varattu. Joskus jopa tyttöystävän (eli siis minun ja P:n) puolituttu.

 

Nainen, mitä ihmettä?!

 

 

Kommentit (24)
  1. Kuulostaa kamalalta, mutta IHANAA, etten ole ainut, jota on kaikissa kolmessa suhteessani petetty! Ensin asia tuntui siltä, ettei siitä pääse yli… Sitten se tuntui siltä, että mikä mussa on vikana? Nyt ei enää oikein edes tiedä tuntuuko miltään…

  2. Aihe koskettaa mua tosi läheltä ja asia on edelleen, monen vuodenkin jälkeen tosi arka. Mikään ei satuta niin paljoa kuin kuulla, että se ihminen johon luotat maailmassa eniten on satuttanut sua tavalla, johon luulit ettei hän koskaan kykenisi. Menee hyvin pitkään toipua siitä surusta. Olen kyllä Mindekan kanssa ihan samaa mieltä, että kyllä myös sen kolmannen pyörän tulee kantaa vastuu teoistaan. Varsinkin lasten myötä olen ymmärtänyt, miten heikoilla jäillä parisuhteessa pusketaan eteenpäin niin hetkinä kun takana on huonosti nukuttuja öitä, koliikkia, sairastelua tms. Siihen on kohtalaisen helppoa (ja raukkamaista) jonkun kolmannen iskeä väliin. Mä kunnioitan sinkkunaisia, jotka eivät lähde sotkemaan muiden ihmisten parisuhteita. Muille ei multa ymmärrystä riitä, vaikka kuinka selittäisivät…

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *