Pientä luksusta arkeen

20140114_141833.JPG

20140114_152413-001.JPG

 

Ystäväni vei minut syntymäpäiväni kunniaksi Salutorgetiin, josta hän oli varannut meille ihanan Afternoon Tea:n.

Olin juuri edellisellä viikolla ohi ajaessani miettinyt, miksen ikinä ollut käynyt Salutorgetissa, vaikka se siinä keiken keskellä ja kulkuyhteyksieni varrella sijaitseekin. -Telepatiaa?

Olimme vuosia, vuosia sitten ystäväni kanssa Lontoossa, josta tämän teehetken inspiraatio juontaa. Tuo Lontoon matka oli kaikin puolin merkittävä ystävyyssuhteemme kannalta, sillä viimeistään sen jälkeen meistä tuli erottamattomat, aivan kuin siskot. Ja sitä olemme edelleenkin. Hän on myös tuleva kaasoni.

 

Koska emme voineet tänä vuonna lähteä Lontooseen, hän päätti tuoda Lontoon Helsinkiin.

 

20140114_140150.JPG

 

Afternoon Tea on kiireetön, kauniissa ympäristössä tarjoiltu, runsas teehetki herkkuineen, joka on täynnä visuaalisen henkilön arvostamia kauniita elementtejä. Salutorgetissa ei ole vaaraa hätiköivälle tai hoputtavalle henkilökunnalle tai ympäristölle, joten herkutellessa hurahti huomaamattaan pari tuntia.

Salutorgetissa kaikki oli mietittyä alusta loppuun asti:

 • Laaja valikoima erilaisia teelajeja
 • Kolmikerroksinen tarjoiluvati, jossa on suolaisia herkkuja, skonsseja ja pikkuleipiä, sekä jälkiruoaksi äkkimakeita pikkupaloja (mm. suklaakakkua). Huom! En suosittele syömään etukäteen, koska emme jaksaneet kahdestaan syödä kaikkea, vaikka lounasta ei alla ollutkaan. Syötävää on riittävästi!
 • Kauniit sinivalkoiset posliiniastiat, tassit ja lautaset
 • Yliystävällinen ja rauhallinen palvelu (melkein kuninkaallinen)
 • Kiireetön ympäristö
 • Kaunis ravintola
 • Afternoon Tea:n saa tilata Shampanjalla tai ilman

 

(Lisätetoja ja tarkka Menu tästä linkistä)

20140114_141828.JPG

20140114_152222.JPG

Ja kaiken kruunasi luksusöverihieno puuterihuone (ja puuterihuoneen eteinen!), jossa bloggari saa kätevästi näpsästyä todisteen: I was here 😉

Kiitos rakas ystäväiseni, ihanasta ja onnistuneesta lahjasta!

Suosittelen ehdottomasti kaikille, jotka kaipaavat pientä luksusta ja irtiottoa arjen hulinasta.

 

 

Translation: Perfect and beautiful Afternoon Tea at restaurant Salutorget, here in Helsinki. I highly recommend.

 

Kommentit (4)
 1. Oijoi, kuulostaa ihanalta. Enpä tiennyt, että Salutorgetissa on tällainen. Me käytiin viime isänpäivänä siellä syömässä. Tykkäsin kovasti myös paikasta, vaikka siellä oli tuolloin paljon ihmisiä. Varmaan ihan eri tunnelma, kun on vähempi porikkaa liikkeellä.

  Kiva tosiaan, että Helsingissäkin on mahdollisuus tämmöiseen, ettei tarvitse Englantiin lähteä. Ite oon käynyt Lontoossa kaksi kertaa Harrods’in Afternoon Tea’ssa. Olihan se luksusta se 🙂

 2. Oli kyllä ihana iltapäivä, jää mieleen yhtä vahvasti kuin se huippukiva matkamme Lontooseen. Ensi kerralla sit poikien kanssa – ellei äitien oma matka 🙂 Puss! A

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *