Pitkähihainen mekko helteellä -Hulluko se on?

Ma-material Girl

Kun kiireisen ja helteisen työviikon jälkeen ei ollut enää yhtään puhdasta ja töihin soveltuvaa pikkuvaatetta, päätin kokeilla: Voiko pitkähihaisessa mekossa selvitä näillä säillä ilman lämpöhalvausta?

-Kyllä voi. Ainakin, jos materiaali on 100% tenceliä.

Olin kyllä kuullut puhuttavan tästä materiaalista, ja sen soveltuvuudesta myös helteelle, mutten ennen ollut ihan oikeasti sitä kokeillut. Ehkäpä myös siksi, että normaalisti Suomen kesässä ei kerkeä A) Kuluttaa loppuun hellevaatteita tai B) Kyllästyä niihin.

Mutta nyt taisi molemmat kohdat toteutua.

 

Mekko on siis 100% tenceliä, eikä se hiostanut yhtään. Päinvastoin. Se tuntui vilpoiselta ihoa vasten, eikä rypistynyt istumatyössä kelvottoman näköiseksi. Halleluja! Kaiken tämän lisäksi, se kuivuu hetkessä, eikä sitä tarvitse silitellä, varsinkaan, jos kuivattaa sen henkarilla.

Suosittelen kokeilemaan.

Sailor stripe dress/ Filippa K, Leather Bag & Kitten Ballerinas/ hm.com

 

Kommentit

Kristaliina
Puutalobaby

Nyt on pakko paljastaa oma urpous: tencel...? Mutta kuulostaapa ihanalta materiaalilta, jos on noin vilpoisa!

Mindeka
Ma-material Girl

Eipä tässä mitään urpouspisteitä jaella, pelkästään tencelin takia :D Hyvä, kun kysyit! (Saan kerrankin luukuttaa tätä materiaalioppiani,haha!)

Tencel on muuntokuitu, jota valmistetaan selluloosamassasta. Lyocell ja viskoosi on vastaavia. Näitä selluloosakuituja pidetään myös ympäristöystävällisinä, koska niihin ei tarvita niin rankkoja tuholaismyrkkyjä kuin vaikkapa puuvillan viljelyyn, ja valmistusraaka-aineena usein käytetty eukalyptuspuu kasvaa nopeasti, joka tarkoitta taas sitä, ettei metsää tarvitse hakata niin laajalta alueelta (kun samaa kohtaa saadaan hyödynnettyä niin usein). 

Kommentoi