Pitkähihainen mekko helteellä -Hulluko se on?

Kun kiireisen ja helteisen työviikon jälkeen ei ollut enää yhtään puhdasta ja töihin soveltuvaa pikkuvaatetta, päätin kokeilla: Voiko pitkähihaisessa mekossa selvitä näillä säillä ilman lämpöhalvausta?

-Kyllä voi. Ainakin, jos materiaali on 100% tenceliä.

20140730_071527.JPG

Olin kyllä kuullut puhuttavan tästä materiaalista, ja sen soveltuvuudesta myös helteelle, mutten ennen ollut ihan oikeasti sitä kokeillut. Ehkäpä myös siksi, että normaalisti Suomen kesässä ei kerkeä A) Kuluttaa loppuun hellevaatteita tai B) Kyllästyä niihin.

Mutta nyt taisi molemmat kohdat toteutua.

 

Mekko on siis 100% tenceliä, eikä se hiostanut yhtään. Päinvastoin. Se tuntui vilpoiselta ihoa vasten, eikä rypistynyt istumatyössä kelvottoman näköiseksi. Halleluja! Kaiken tämän lisäksi, se kuivuu hetkessä, eikä sitä tarvitse silitellä, varsinkaan, jos kuivattaa sen henkarilla.

Suosittelen kokeilemaan.

20140730_071620.JPG

Sailor stripe dress/ Filippa K, Leather Bag & Kitten Ballerinas/ hm.com

 

muoti paivan-tyyli trendit trendit
Kommentit (2)
  1. Nyt on pakko paljastaa oma urpous: tencel…? Mutta kuulostaapa ihanalta materiaalilta, jos on noin vilpoisa!

    1. Eipä tässä mitään urpouspisteitä jaella, pelkästään tencelin takia 😀 Hyvä, kun kysyit! (Saan kerrankin luukuttaa tätä materiaalioppiani,haha!)

      Tencel on muuntokuitu, jota valmistetaan selluloosamassasta. Lyocell ja viskoosi on vastaavia. Näitä selluloosakuituja pidetään myös ympäristöystävällisinä, koska niihin ei tarvita niin rankkoja tuholaismyrkkyjä kuin vaikkapa puuvillan viljelyyn, ja valmistusraaka-aineena usein käytetty eukalyptuspuu kasvaa nopeasti, joka tarkoitta taas sitä, ettei metsää tarvitse hakata niin laajalta alueelta (kun samaa kohtaa saadaan hyödynnettyä niin usein). 

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *