Polarn o. Pyret -ulkovaateylistys

Ma-material Girl

Saimme 1-vuotislahjaksi pojalle Popin kuoritakin, johon olimme itse ostaneet (sattumalta) sopivat housut. Hyvin samoihin aikoihin löytyi kirppikseltä, saman valmistajan Windfleece- takki, ja oikeastaan siitä lähtien ollaankin koukussa oltu. -Perustellusti.

Olen luonteeltani ehkä hieman skeptinen, varsinkin sellaiselle selittämättömälle merkkihysterialle, jota tämänkin valmistajan parissa esiintyy, joten mieluiten (aluksi) hangoittelen vastaan. Minulle ei riitä perustelut, että "Kaikki käyttää niitä" tai "Ne vaan on parhaita". Tahdon perusteluja, ja totuudenmukaisia sellaisia. 

Itse arvostan omissa vaatteissani laatua, kestävyyttä ja hyviä leikkauksia, jotka eivät vanhene vuodessa tai parissakaan. Pojan myötä olen löytänyt myös uusia näkökulmia: käytännöllisyys, helppous ja mukavuus (tietenkin näissä myös hinta vs. laatu). Seuraava lause todistaa, ettei tämä ole sponsoroitu postaus: Polarn o. Pyretin ulkovaatteet ovat mielestäni hyviä, toiminnalisuutensa (materiaalit ja leikkaukset) ansiosta, mutta sisävaatteissa ei hinta ja laatu mielestäni usein kohtaa. (Tästä aiheesta saisi oman postauksen, joten en aloita siitä nyt.)

Otetaan esimerkiksi vaikka nuo kuorihousut (kuva lainattu):

Helppo pukea. Popin kuorihousuissa on mm. klipseillä kokonaan irroitettavat henkselit (käytä jos haluat), tarranauhat lahkeensuissa ( joiden avulla kengät saa mahtumaan niiden alle ja kiristää takaisin tiukaksi), napeilla kiinnitettävät ja siis helposti uusittavat jalkalenksut (kengän alle, kuluvat puhki) ja tietty kulutusta ja kosteutta kestävä kangas sekä useita, isoja heijastimia.

Vertauskohtana tosi nätti ja slimmi haalari toiselta lastenvaatemerkiltä, joka löytyi "kakkoshaalariksi" kirppikseltä: Talvikengät eivät mahdu lahkeiden sisään helpolla. Valehtelematta: ne SAA kyllä sinne, jos taistelee muutaman minuutin per kenkä, jonka lopputuloksena huutaa hikinen äiti JA kakara. Kyllähän sekin haalari kuivana ja lämpimänä pitää (ja on niin nättikin), mutta pelkästään tämä saa minut heittämään sen takaisin kirppikselle (ja siinä on vaan kaksi pientä heijastinta ja kaula jää liian avonaiseksi, vetoketju krenkkaa jne.). Ensimmäisen lapsen kanssa on ilmeisesti niin naiivi, että luottaa haalareiden olevan mitoitettua niin, että sinne lahkeeseen todellakin mahtuu kenkä. Tyhmä minä. No, ensi kerrallapa tiedän jo paremmin.

Olemme ostaneet jo nyt, kevääksi Popin kuorisetin, koska se edellinen jää pieneksi. Nämä "uudet" ovat käytettyinä ostetut, jotka ovat edelleen melkeinpä uudenveroisessa kunnossa. Mustissa housuissa näkee kyllä saumoista (haalistuneet), että niitä on paljon pesty ja käytetty, mutta mistään ei kangas ole kulunut tai rikki. Lappuun on kirjattu kahden lapsen nimet, joten me olemme siis ainakin kolmannet käyttäjät. Takissa sama juttu: Vielä siistimmässä kunnossa (eri myyjältä) oleva punainen kuoritakki, jonka lapussa komeilee myöskin kaksi aiemman omistajien nimeä. Ainoa konkreettinen ero uusiin on siis hinta:

Setti uutena 120€ (nettikaupan mukaan, housut 44€, takki 76€) ja

meidän settimme käytettynä: 54€ (housut 26€/ Huuto.net, takki 28€/FB-kirppis, hinnat sis. pk:t).

 

Edelleenkään en siis sokeasti osta kaikkea Polarn o. Pyretiltä, vaikka ulkovaatteissa olemmekin ne todenneet yksinkertaisesti parhaiksi. Kipuraja ylittyy kyllä jos ne uutena joutuisi hankkimaan, mutta onneksi on alennusmyynnit ja nettikirppikset. (Hinnat ovat järkevimpiä alennusmyynneissä, sillä nettikirppiksillä hinta tuntuu joskus säilyttävän melkeinpä alkuperäisen hintansa (+ mahd. postitus), joten suosittelen siis tarkkailemaan, paljonko etsimäsi tuote maksaisi uutena!)

 

Onko sinulla kokemuksia tai mielipiteitä tästä aiheesta? Kerro ihmeessä!

 

Kommentit

Kippuralla

minusta taas 1vn ja 2vn käytössä kestää mikä vain, sen "todempi" käyttäjäryhmä on useita vuosia isommat jotka oikeasti saa kamat rikki.

eskarilainen sai kahdet popit housut rei'ille kevään+syksyn aikana :) joten ihan sama jatkossa että ostanko vedenpitävät lindexiltä (29.9e) vai popilta (olikohan 122cm 68e) kun molemmat kestävät saman verran, pitävät vettä ja särkyvät polvista

Mindeka
Ma-material Girl

Saatat Kippuralla hyvinkin olla oikeassa. Meillä ei vielä juurikaan ole kestävyydestä kokemusta (1,5v poika), mutta noihin mitoituksiin ja muihin yksityiskohtiin yritin tässä keskittyäkin. Tai siis oikeastaan pukemisen helppouteen, jos ihan rehellisiä ollaan ;) Riippuu paljon myös lapsesta, kavereista ja leikkitavoista (ja -paikoista), koska ainakin vauhdikkaammat viikarit keksivät kyllä tavan rikkoa housut kuin housut, ihan sama minkä valmistajan ovat :D

Muistan itsekin lapsuudesta sen, kuinka pilasin uudet (koulua varten ostetut) farkut, ihan vaan leikkimällä rauhassa nurmikolla...

 

Mindeka
Ma-material Girl

Ja siis, kiitos hyvästä pointista! Lapsen kanssa sitä keskittyy aina nykyhetkeen, eikä aina osaakaan edes ajatella tulevia haasteita!

Ella F.
Siperian Ella

Hauskaa, että joku muukin suhtautuu vähän kriittisesti "merkillisiin" vaatteisiin liittyvään mystifiointiin. Olen kanssasi luultavasti samoilla linjoilla po.p:in sisävaatteiden laadukkuudesta tai laaduttomuudesta.

Mutta siis kiitos toiminnallisuusraportista, itseäni kun ne po.p:in vaatteet harvoin edes silmää miellyttää, niin olen suosiolla sitten ostanut name it:ltä ja Kids Avenuelta (Lenneä). Onko noissa po.pin pienille suunnatuissa ulkoiluyläosissa hihoissa sellaisia lenkkejä, joihin pujotetaan taaperon peukku niin, ettei se onnistu repimään lapasiaan irti? Se on nimittäin ihan must "lisävaruste" :) Tietenkin ne peukut painitaan paikoilleen, mutta sitten pysyy sentään lapaset vähän pidempään käsissä. 

Kippuralla

Meillä on paljon vaatteita ja ainakin kolme.ulkovaatekertaa per lapsi (joita kolme) ja parit siistit takit ;) mutta siis aina kallis ole hyvää, mutta esim meillä on ticketin haalari jolla ollt jo kaksi käyttäjää (4vnä) ja säästän kolmosellekin.

Mindeka
Ma-material Girl

Ella F.: ainakin tuossa Windfleecessä on peukkupaikat, mutta en ole osannut niitä etsiä (oikeastaan mistään vaatteesta), koska emme itse ole tota hoksannut! Luulin, että ne on siksi, ettei hiha nouse ylös :D Pitääkin kokeilla, jos topparukkanen mahtuisi siihen, koska ne ei meinaa pysyä kädessä tuolla temmeltäessä. Kiitos vinkistä!

Kippuralla:  Apua, paljonko sitä kamaa vielä tulevaisuudessa kertyykään...

Kippuralla

Paljon ;) mutta villit huut kertoo että yhdelläkin setillä pärjäisi; mun silmät ei kestäisi katsoa marras-maaliskuu yhtä ja samaa.
Itseasiassa esikoinen (poika,6v) kysyi kolmen ekan vkon jälkeen että onko äiti pakko pukea jokapäivä tää sama haalari :D on siis sovittu että eskarissa mielellään haalari ja muuten saa kotona kulkea takissa ja housuissa halutessaan. On hirmu tarkka kengistäkin, ei halua lähteä kylään/kauppaan esim hiekkaisilla lenakkareilla.
Saas nähdä kun kasvaa vielä, että miten suhde pukeutumiseen muuttuu-odotan innolla :))

Mindeka
Ma-material Girl

En kyllä itsekään luottaisi ihan yhteen ulkovaatekertaan, sillä mitä tahansa voi sattua: se voi kastua läpimäräksi, likaantua (koirankakkaa, oksennusta tmv. En nyt puhu mistään peruskurasta) tai vaikka mennä rikkikin! Pakkohan niitä on pari olla.. Siis sinun kommenttisi jälkeen: "Ainakin pari"

;)

Ihana, että pojatkin saattavat olla noin tarkkoja pukeutumisestaan.

Onko muuten eskari nimenomaan pyytänyt siis haalaria? Siellä siis ajatellaan, että takki+housu- yhdistelmä on liian hankala? Oikeasti?

Ella F.
Siperian Ella

Haalarista: Meidän päiväkoti ei haalaria erikseen vaadi, mutta se on kuulemma lapsen sitten itse helpompi pistää päälle, sitten kun siis osaa pukea. Äidille taas housut-takki -yhdistelmä on vähemmän hikeä tuottava :) Joten meillä siis "vapaalla" usein takki-henkselihousuyhdistelmällä ja oikein kylmällä/lumisella kelillä haalari, ja päikyssä sitten mennään haalarilla. Ja meillä on kyllä erikseen sellasia tarharemuamisvaatteita, jotka ainakin äidin mielestä sopivat vain ja ainoastaan sinne tarhan pihaan =)

Kippuralla

On pyytänyt (edellisessä päiväkodissa ei mitään väliä kumpi oli), ja meidän eskarilaisella on leikit sen verran rajut että aina on selkä lumessa vaikka housuissa on henkselit+selän kohdalta korkeammat. Tykkää itse koska se on nopea pukea ja pääsee ekojen joukossa ulos. On pukenut itse jo niin monta vuotta että mulle jää rukkasten varret  enää, joten sekään ei ole ongelma että mun pitäisi pukea kolmea lasta.. :)

Toisaalta eskari on järven rannalla ja tuulee kokoaika kun on aukeaa (me asutaan saarella), pysyypä lämmöt puvun sisäpuolella :)

En kyllä pakottaisi haalariin noin isoa jossei itse haluaisi, ja viimeinen vkhaalari on ollut jo vuosia sitten.

 

Vierailija (Ei varmistettu)

Mua kans ihmetyttää tää suuri PO.P-hypetys ja lähes hysteriaa hipova meininki; menossa huhuja että facebookissakin olisi salainen ryhmä kyseisen ketjun asiakkaille joissa nämä puivat ja haukkuvat vakiomyymälänsä myyjiä sunmuuta tosi järkevää. Surettaa ajatella että jonkun elämä oikeasti pyörii yhden vaateketjun ympärillä niin paljon että pitää myyjienkin asioita puida vapaa-ajallaan...

Kommentoi