Polarn o. Pyret -ulkovaateylistys

Saimme 1-vuotislahjaksi pojalle Popin kuoritakin, johon olimme itse ostaneet (sattumalta) sopivat housut. Hyvin samoihin aikoihin löytyi kirppikseltä, saman valmistajan Windfleece– takki, ja oikeastaan siitä lähtien ollaankin koukussa oltu. -Perustellusti.

Olen luonteeltani ehkä hieman skeptinen, varsinkin sellaiselle selittämättömälle merkkihysterialle, jota tämänkin valmistajan parissa esiintyy, joten mieluiten (aluksi) hangoittelen vastaan. Minulle ei riitä perustelut, että ”Kaikki käyttää niitä” tai ”Ne vaan on parhaita”. Tahdon perusteluja, ja totuudenmukaisia sellaisia. 

Itse arvostan omissa vaatteissani laatua, kestävyyttä ja hyviä leikkauksia, jotka eivät vanhene vuodessa tai parissakaan. Pojan myötä olen löytänyt myös uusia näkökulmia: käytännöllisyys, helppous ja mukavuus (tietenkin näissä myös hinta vs. laatu). Seuraava lause todistaa, ettei tämä ole sponsoroitu postaus: Polarn o. Pyretin ulkovaatteet ovat mielestäni hyviä, toiminnalisuutensa (materiaalit ja leikkaukset) ansiosta, mutta sisävaatteissa ei hinta ja laatu mielestäni usein kohtaa. (Tästä aiheesta saisi oman postauksen, joten en aloita siitä nyt.)

http://www.polarnopyret.com/media/catalog/product/cache/1/image/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/7/3/7322851758576.jpg

Otetaan esimerkiksi vaikka nuo kuorihousut (kuva lainattu):

Helppo pukea. Popin kuorihousuissa on mm. klipseillä kokonaan irroitettavat henkselit (käytä jos haluat), tarranauhat lahkeensuissa ( joiden avulla kengät saa mahtumaan niiden alle ja kiristää takaisin tiukaksi), napeilla kiinnitettävät ja siis helposti uusittavat jalkalenksut (kengän alle, kuluvat puhki) ja tietty kulutusta ja kosteutta kestävä kangas sekä useita, isoja heijastimia.

Vertauskohtana tosi nätti ja slimmi haalari toiselta lastenvaatemerkiltä, joka löytyi ”kakkoshaalariksi” kirppikseltä: Talvikengät eivät mahdu lahkeiden sisään helpolla. Valehtelematta: ne SAA kyllä sinne, jos taistelee muutaman minuutin per kenkä, jonka lopputuloksena huutaa hikinen äiti JA kakara. Kyllähän sekin haalari kuivana ja lämpimänä pitää (ja on niin nättikin), mutta pelkästään tämä saa minut heittämään sen takaisin kirppikselle (ja siinä on vaan kaksi pientä heijastinta ja kaula jää liian avonaiseksi, vetoketju krenkkaa jne.). Ensimmäisen lapsen kanssa on ilmeisesti niin naiivi, että luottaa haalareiden olevan mitoitettua niin, että sinne lahkeeseen todellakin mahtuu kenkä. Tyhmä minä. No, ensi kerrallapa tiedän jo paremmin.

Olemme ostaneet jo nyt, kevääksi Popin kuorisetin, koska se edellinen jää pieneksi. Nämä ”uudet” ovat käytettyinä ostetut, jotka ovat edelleen melkeinpä uudenveroisessa kunnossa. Mustissa housuissa näkee kyllä saumoista (haalistuneet), että niitä on paljon pesty ja käytetty, mutta mistään ei kangas ole kulunut tai rikki. Lappuun on kirjattu kahden lapsen nimet, joten me olemme siis ainakin kolmannet käyttäjät. Takissa sama juttu: Vielä siistimmässä kunnossa (eri myyjältä) oleva punainen kuoritakki, jonka lapussa komeilee myöskin kaksi aiemman omistajien nimeä. Ainoa konkreettinen ero uusiin on siis hinta:

Setti uutena 120€ (nettikaupan mukaan, housut 44€, takki 76€) ja

meidän settimme käytettynä: 54€ (housut 26€/ Huuto.net, takki 28€/FB-kirppis, hinnat sis. pk:t).

 

Edelleenkään en siis sokeasti osta kaikkea Polarn o. Pyretiltä, vaikka ulkovaatteissa olemmekin ne todenneet yksinkertaisesti parhaiksi. Kipuraja ylittyy kyllä jos ne uutena joutuisi hankkimaan, mutta onneksi on alennusmyynnit ja nettikirppikset. (Hinnat ovat järkevimpiä alennusmyynneissä, sillä nettikirppiksillä hinta tuntuu joskus säilyttävän melkeinpä alkuperäisen hintansa (+ mahd. postitus), joten suosittelen siis tarkkailemaan, paljonko etsimäsi tuote maksaisi uutena!)

 

Onko sinulla kokemuksia tai mielipiteitä tästä aiheesta? Kerro ihmeessä!

 

Kommentit (11)
  1. Mua kans ihmetyttää tää suuri PO.P-hypetys ja lähes hysteriaa hipova meininki; menossa huhuja että facebookissakin olisi salainen ryhmä kyseisen ketjun asiakkaille joissa nämä puivat ja haukkuvat vakiomyymälänsä myyjiä sunmuuta tosi järkevää. Surettaa ajatella että jonkun elämä oikeasti pyörii yhden vaateketjun ympärillä niin paljon että pitää myyjienkin asioita puida vapaa-ajallaan…

  2. On pyytänyt (edellisessä päiväkodissa ei mitään väliä kumpi oli), ja meidän eskarilaisella on leikit sen verran rajut että aina on selkä lumessa vaikka housuissa on henkselit+selän kohdalta korkeammat. Tykkää itse koska se on nopea pukea ja pääsee ekojen joukossa ulos. On pukenut itse jo niin monta vuotta että mulle jää rukkasten varret  enää, joten sekään ei ole ongelma että mun pitäisi pukea kolmea lasta.. 🙂

    Toisaalta eskari on järven rannalla ja tuulee kokoaika kun on aukeaa (me asutaan saarella), pysyypä lämmöt puvun sisäpuolella 🙂

    En kyllä pakottaisi haalariin noin isoa jossei itse haluaisi, ja viimeinen vkhaalari on ollut jo vuosia sitten.

     

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *